Merhaba arkadaşlar sorum şu biliyorum beyaz ekmek zararlı bir basit karbonhidrat fakat fırından aldıgım kepekli ekmek te bi sorun yok değilmi kompleks karbonhidrat oldugu kesin mi? birde millet neden kepekli ekmek tahıllı vs. yemiyo anlamadım hem yağı yok hemde sanırsam kompleks karbo pilavdan bulgurdan daha iyi gözukuyor çünkü onları yaparken biraz yağ koyuyoruz ama millet en fazla 3dilim yiyor günde neden? 2soruda benim için hayati önem taşıyor:evil:
kepekli ekmegin glisemik endeksi daha dusuk, yani insulin i hemen tavan yaptirmiyor, daha uzun sure tok tutuyor, yag olarak depolanma olasiligi daha az. Daha fazla Bvitaminlerini iceriyor, daha fazla lif iceriyor.Ayrica bulgur da ayni sekilde, cok kaliteli bir karbo kaynagi, karbonhidrat kalitesi olarak pirincten daha iyi. Sen kepekli ekmek yiyorum diye abanirsan, bir anlami kalmaz cunku, 100 gr daki kalori degeri beyaz ekmekle hemen hemen ayni
kepekli ekmek o kadar da masum değil düşündüğünüz kadar....içerisine gereğinden fazla beyaz un karıştırabiliorlarmış...bu yüzden uzmanlar tam tahıllı ekmeği tavsiye ediyor bilginize....
ben kilo almak için besleniyorumda yağlanmayı minium tutmak için sormusutk tamam sağol yani buradan çıkardıgım sonuc bulgur nasıl kompleks karbo ise kepekli ekmek de öyle