Kepekli Ekmek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve elrunks tarafından 30 Eylül 2006 başlatılmıştır.

  1. elrunks
    Offline

    elrunks Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    28
    Uzmanlar, kepekli ekmeğin vitamin ve minerâl madde bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek bazı faydalarını şöyle sıralıyor....

    * Kepekli ekmek, çiğneme müddetini uzatır.
    * Tükürük salgısını da arttırdığı için fazla gıda alımını önler.
    * Midede fazla kalacağı için çabuk acıktırmaz.
    * Bağırsaktaki geçişleri ise hızlandırır.
    * Kabızlığa faydası olur.
    * Kepek suda çözülmez.
    * Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağlı maddelerin emilmesine kısmen mani olur.
    * Kan şekeri ve kan yağları üzerine müsbet tesir yapar.
    * Kepek ve posalı gıdalar sindirim sisteminde kanserin meydana gelmesini azaltır.
    * Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır.
    * Kepekli un mayalanırsa, bu zararlı etkisi kaybolur.
    * Bol kepekli ekmeklerin kalori değeri azalmakta, buna karşılık vitamin ve protein değeri artmaktadır. Bu sebeple şişmanlığı önlemektedir.
    * Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağların emilmesine kısmen mani olur.
    * Kanda lipid ve kolesterol üzerine etkili olur.


    Kaynak : Yeni Mesaj Gazetesi - 2006-09-08
     
  2. izzet
    Offline

    izzet Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2005
    Mesajlar:
    510
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    Body_Land
    tesekkurler ;)
     

Sayfayı Paylaş