Kendi tarifim: Anterman sonrası için protein barları

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ertanNn tarafından 6 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ertanNn
    Offline

    ertanNn Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Merhabalar, temel malzemelerle kendi kafamdan yaptığım protein barının tarifini sizlerle paylaşıyorum.

    Malzemeler:
    120 gr yulaf
    120gr whey protein
    2 yumurta beyazı bir tam yumurta
    2 bardak yağsız süt
    60 gr un
    3 çay kaşığı kakao
    10 tane kuru üzüm
    50gr vişne
    Kare borcam
    Pişirme kağıdı
    Zeytin yağı - fırça

    İlk önce 140 gr yulafı, 2 bardak sütün içine döküp parçalanana kadar blendırdan geçirin,sonrasında 2 yumurta beyazı ve bir yumurta ekleyin, 5gr vanilya,3 çay kaşığı kakao(çikolatalı yapmayı tercih ediyorsanız) ve whey proteininizi ekleyip tamamen karışana kadar blendırdan geçirin. İsteğinize göre çekirdeği ayıklanmış vişneyi,istediğiniz kadar içine dökün, kaşıkla karıştırın.
    (kakao-vişne uyumunu sevdiğimden ben ekledim. brownie'ler de muhteşem oluyor biliyorsunuz). Şimdi malzemelerimiz hazır.

    Borcam'ı alın, içine pişirme kağıdını serip çok az zeytin yağını kağıda sürün. Yaptığınız karışımı borcama boşaltın. Siyah üzümleri keseceğiniz dilimlerin üstüne gelecek şekilde dağıtın. Önceden ısıtılmamış, 220dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin(tam pişirme süresini ölçmediğimden, arada kürdan vs. batırıp bakmanızda yarar var).
    Soğuyana kadar bekleyin ve pişirme kağıdından çıkarın, çıkardıktan sonra istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.

    Bu benim ilk tarifim, dolayısıyla besin seçimlerinde yanlış yapmış olabilirim. Un biraz gereksiz oldu ama kıvam katsın diye ekledim. Vanilya ve kakao'yu çıkarabilirsiniz, pek fark olacağını zannetmiyorum ancak antreman sonrası için basit şeker tükettiğimden ben ekledim.
    Kıvam itibariyle protein barından çok, brownie gibi oldu. Artık nasıl adlandırmak isterseniz :)


    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

    • 1234.jpg
      1234.jpg
      Dosya Boyutu:
      97,5 KB
      Görüntüleme:
      411
    Son düzenleme: 6 Ocak 2012
    pierre_tolga, VENGEANCE, onurr_535 ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Gayet leziz ve hoş görünüyor fakat bir sorum olucak whey proteinini fırında 30-35 dakika pişirince proteinin yapısında değişim olur diye düşünüyorum.

    Paylaşım için sağol emeğe saygı :)
     
  3. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    hocam harikasın, okulda bol bol tüketiyorum protein bar yeni tarifler lazımdı :)
     
  4. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    1 öğünde tüketilmemeli 120 gr whey söylencek birşey yok :D
     
  5. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    şimdi yaptım bende :) bir sürü ufak parçaya bölüp her 1-2 saatte birar tane yuvarlarım artık :)
     
  6. pierre_tolga
    Offline

    pierre_tolga Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    23
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Çorlu
    yanlız ben basit şeker içeren bir ürün göremedim bunda,yani üzüm vs. ise bahsettiğin; doğal olduğundan bir sıkıntı doğuracağını zannetmiyorum.. Yani basit şeker de içermediğinden tek kelimeyle "mükemmel" olmuş ! :)
     
  7. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    hersey cok gzuel emınım cok da lezzetlıdır ama wheyı pısırmek yuksek ısıya mahruz brakmak hıcde emnatıklı degıl

    uretıcı fırmalr herzman yazar soguk ısıda fıltre edılmıstır dıye cunku ısı wheyın yapısını bozar

    ve barlar herzaman sogukta yapılır yanı asla pısırılmez

    ama whey yerıne mılk proteın konsantre konursa olur hatta gzuelde olur
     
    demircan256 bunu beğendi.
  8. ertanNn
    Offline

    ertanNn Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    hocam dediğim gibi seçimlerimde yanlış yapmış olabilirim,tavsiyeniz için teşekkür ederim.
     
  9. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    yok alsında yanlıslık yok

    sadece whey sıcaga gelmeyen bır proteın cınsı

    mesela kaseın olur yada mılk proteın uygundur

    yada mesela mılk proteın koyulur ama kalorısını yukseltmek ıcın yagsız sut tozu da eklenebılır
     

Sayfayı Paylaş