Kendi karışımım!

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve anung tarafından 16 Ekim 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. anung
    Offline

    anung Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2006
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    bruksel
    1 su bardağı süt 3 tam yumurta yarım su bardağı kadar yoğurt tatlandırmak için meyve (muz-çilek vs.) veya az reçelde konulabilir. ve 2 yemek kaşiği süt tozu.. mikserde 1-2 dakika karıştırılıp yavaş yavaş içilmesi gerekiyor. tadı milkshake gibi :) işin sırrı yavaş içmek(ağzımızdaki enzimlerle yani bizim tükürük dediğimiz seyle iyice karışıp mideye gitmesi gerekiyor.) ve gece yatarken içmek. saygılar.............
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    bu karışımın vücut yeniledigini neye dayanarak söylüyorsun tam anlayamadım.. daha dogrusu vucut yenılemek ne demek?
    ayrıca kullanmıs oldugun çiğ yumurtanın bakteri üretme ve bazı mikropları barındırma ihtimalini de hesaba katmalısın.. o yuzden yumurta tuketımını fazla sarı kullanmadan pişmiş yapmanı öneririm..
    saygılar
     
  3. JöNTürK
    Offline

    JöNTürK Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2006
    Mesajlar:
    622
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Tekirdağ
    Bu ve buna benzer karışımlar çoğu vücutcu tarafından bilinen bişi ama sen da yeni keşfettin heralde ;)
     
  4. cdalgic
    Offline

    cdalgic Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2006
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Re: Kendi karışımım vucut tazelemeye birebir!!

    Yumurtayı çiğ tüketmemek gerektğini pek çok hocadan duydum ve bir ara internettede body le ilgili çok güvenilir bir siteden okudum. kesinlikle çiğ tüketilmemeli.
     
  5. Vadi
    Offline

    Vadi Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2006
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    insaat sektoru
    Yer:
    fransa
    Çiğ yumurta mı, pişmiş yumurta mı?

    Yabancı bir beslenme uzmanının bir kitabında çiğ yumurta ile ilgili bir yazısını okumuştum; şunları söylüyordu :
    Proteinlerin yapı taşlarını oluşturan Amino Acid'lere yakından bakıldığında onların boncuklu bir kolye gibi dizildiğini ve birbirilerine sarılmış olduklarını görürsünüz (burada çiğ yumurtadan bahsediliyor tabii). Amino Acid'ler bu şekilda iken mide tarafından parçalanıp sindirilmesi zor ve uzun sürer. Fakat onları pişirdiğinizde birbirine sarılmış bu zincirler çözülerek yan yana dizilirler. Ve bu şekilde midemiz tarafından daha rahat sindirileceğinden bahsediyordu.
    Şahsen önceden yumurtaları çi çiğ yeyiyordum bu yazıyı okuduktan sonra omlet şeklinde (çok da fazla pişirmemek sureti ile) hemde sayılarını 2 katına çıkartarak (10 tane 2 si sarısı) tüketmeye başaldım.
    Kişisel olarak midem daha kolay hazmetiğini gözlemledim.
    Yorum sizin...
     
  6. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Re: Çiğ yumurta mı, pişmiş yumurta mı?

    Çiğ yemek hastalık riski de taşıyor. Hoş forumda çok yiyen var bir şey olmadı ama, yinede :?
     
  7. Beatboxer
    Offline

    Beatboxer Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    ÇİĞ YUMURTA

    Aman haaaaaa...

    Sakın ola ki çiğ yumurta tüketmeyin...

    Sebep :

    1)Yumurta kabuğundaki hayvan dışkıları belirli bir süre sonra yumurtanın içine nüfus edebilir..
    2)Bu dışkılar yumurta içine nüfus etmese bile , elle temas halinde ya da kırma esnasında yine yumurta içine bulaşma ihtimali taşır..

    3)En önemli kısım ise burası : yukarıdaki ikisinden biri gerçekleşirse ve hayvandaki hastalık bize geçerse , örnek olarak bu direk "SALMONELLA" sebebidir..

    Salmonella ' nın etkilerine ve daha ayrıntılı bilgiye ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :

    http://www.food-info.net/tr/qa/salmonella.htm
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    ben yumurtanın akını sarısından ayırmak ıcın tabaga kırarken yumurta akı kabugu da temas edebiliyor..
    daha sonra bunu pişirip omlet yapıyorum..

    bu durumda solmonella riski ne oluyor? yani kabuga temas eden pişmiş yumurta akındaki risk nedir?..
    sonucta akını sarısından ayırırken ister istemez temas olabiliyor..
     
  9. Beatboxer
    Offline

    Beatboxer Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    Bu konuda meraklanmaya gerek yok...Temastan sonra pişirme işlemi gerçekleştiği için "Salmonella" mikrobu kısa sürede çoğalmasını durdurur ve geri kalanları da ölmeye başlar...

    Bu yüzden minimum 6 dk yumurtanın pişirilmesi gerekir...Asla "RAFADAN OLMAMALIDIR!!!.."

    Fakat eğer pişirdikten sonra da eller iyice yıkanmadıysa , kabuğa ve dolayısıyla dışkıya temas eden el , mikrobu tekrar pişmiş gıdaya bulaştırabilir...Buna da dikkat etmek gerekir...
     
  10. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Sütle yoğurdu karıştırarak tüketmeyiz biz Türk halkı olarak, zira yourt sütü keser (yani bozar sütü) bir düşünün...
     
  11. saso
    Online

    saso Guest

    bence bu çiğ yumurta işini ammada abarttınız..ben yıllardır çiğ yiyorum bu dediklerinizin hiç biri olmadı.bence yumurtayı ve hatta diğer gıdaları pişirdiğimiz zaman bazı vitaminleri yok olur..hem eskiden yumurta çiğ olarak yenilirdi bunu hepiniz biliyosunuz.kabuğundan mikrop bulaşır işine gelince biraz temizliğe dikkat edildimi o sorunda çözülmüş olur böylece.
     
  12. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    saso sende birsey olmadigi sürece başkalarinda olmayacagini garanti edemezsin.
     
  13. saso
    Online

    saso Guest

    ben böyle birşey söylemedim zaten.
     
  14. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    daha ne demen gerekir!!!
     
  15. saso
    Online

    saso Guest

    saydam polemiğe gerek yok bence..seni ve diğer arkadaşların yazılarını epeydir takip ediyorum.sen çok sert ve katı cvp lar veriyosun..neyse uzatmamada gerek yok çünkü bu senin sorunun..
     
  16. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    saso ortada polemik yok farkındaysan..Saydam senin sözlerinden kaynaklanabilecek polemiği önlemeye çalışıyor..
    çiğ yumurta konusu sağlıkla ilgili olduğu için abartma falanda yok buarada..sen biliyor olabilirsin fakat diğer üyeler bilgilerini paylaşma ihtiyacını sonuna kadar kullanma haklarına sahipler..
     
  17. saso
    Online

    saso Guest

    ortada polemik yok diyosun.sonrada benim sözlerimden kaynaklanabilecek polemikten bahsediyorsun...FARKINDAYSAN
     
  18. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    saso valla sana diyecek soz bulamiyorum.eger benim yazdiklarimi bu kadar anlama guculugu cekiyorsan...
     
  19. bodycicocuk
    Offline

    bodycicocuk Yeni Üye

    Katılım:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yukarıdaki konuda sana kesinlikle katılıyorum.Çok sert ve birbirini savunma durumu var sürekli.Ancak yumurta konusunda bence eskiden çiğ yeniyormuş diye doğru kabul etmen yanlış.Sonuçta bunun zararları sonradan keşfedilebilir,bilim sürekli gelişiyor.Bende pekçok yerde bunun zararlı olabileceğini okudum.Vede şahsen Body'e ilk başladığım zamanlarda Gainer la karıştırdığım çiğ yumurta çok rahatsızlık veriyordu.Bilmiyorum bana özel birşeymiydi.Bende yumurtayı iyi kaynamış olarak tüketmeyi tercih ediyorum.
     
  20. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    saso ve eski sabikali ve firsat kollayan bodycicocuk burda sertlik nerde?ikiniz de kendinize gelin,isterseniz baskalarina okutun,belki size durumu daha net izah edebilirler.

    ben sadece sende rahatsizlik olmuyor diye baskasinda olmayacak diye birsey yok dedim,saso konuyu nereye getirdi,sencektin nereye goturdun bodycicocuk.
     

Sayfayı Paylaş