Kendi Enerji Barını Kendin Yap

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Despo tarafından 25 Mart 2006 başlatılmıştır.

  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Spor yaparken beslenmenin önemi konusunda herkesin bir fikri var. Herkes bir şekilde yarışırken, cardio yaparken harcadığı enerjiyi geri almaya çalışıyor. Biraz ileri derecede bisiklete binenler, yarışanlar özel olarak konsantre halde besin maddesi verecek ürünlere yöneliyorlar. Bu tarz maddeler sporcular için özel olarak tasarlandıklarından belirli ihtiyaca cevap veriyorlar. Peki böyle birşeyi kendimiz de yapamaz miyiz? Elbette yaparız.


    Malzemeler

    Önce malzemelere bir bakalım:

    300g yulaf ezmesi
    Yarim kilo bal
    60g tereyağı
    250g karışık fındık-fıstık (burada fındık, yer fıstığı, badem ve , parçalanmış kuru meyve (burada kuru üzüm, muz ve kuru meyve var)
    Yarım limon suyu


    [​IMG]

    Nasıl yapalım?

    Önce tereyağı ile balı bir tencerede eritiyoruz.

    [​IMG]

    Akabinde fındık-fıstık ve kuru meyveleri, yulaf ezmesini katıp iyice karıyoruz. Yarım limon suyunu ekliyoruz. Balın mümkünse bütün karışıma bulaşması gerek.

    [​IMG]

    Bu karışımı bir fırın tepsisine yapışmayı önlemek için serdiğimiz fırın kâğıdının üzerine parmak kalınlığında yayıyoruz.


    [​IMG]

    Önceden ısıtılmış fırında 150°C’de yarım saat kadar pişiriyoruz.

    [​IMG]

    Ve işte yarım saat sonra misler gibi enerji tepsisi hazır. Fırından çıkardıktan hemen sonra sıcakken ufak parçalara bölmek gerek, aksi takdirde soğuduktan sonra parçalanıyor.

    Gelelim besin değerlerine, elbette kişinin ihtiyaçları ve ağız tadı doğrultusunda kullanacağı değişik malzemeler ile besin değerleri de değişecektir. Bu yaptığımız karışımın sonuçta 100 gramının ihtivâ ettiği değerler şöyle:

    386,8 kCal
    5,13g protein
    60,72g karbonhidrat
    12,76g yağ

    Afiyet olsun!

    ALINTI

    Yazar: Cüneyt Kazokoğlu
     
  2. Kahraman Türk
    Offline

    Kahraman Türk Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2006
    Mesajlar:
    137
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Eline sağlık despo, bunu deneyeceğim.
     
  3. javsin
    Offline

    javsin Üye

    Katılım:
    11 Mart 2006
    Mesajlar:
    214
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    İZMİR
    Walla en kısa zamnda bende deneyeceğim.süper...
    Ayrıyetten tarif için teşekkürler.
     
  4. tamiyatr
    Offline

    tamiyatr Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2006
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Sevgili Despo,
    Bu karışımı yaparken bal yerine pekmez koysamolurmu.Veya balı koyduktan sonra ayrıyetten pekmez koysam olurmu.Bu karışımı mısır gevreği ile yesem daha iyi sonuç verirmi?(Pekmez koyduktan sonra içine doğruyacam).İyi çalışmalar
     
  5. destro
    Offline

    destro Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Despo ellerine sağlık;

    Tarif benim aklımı başımdan aldı, lezzeti konusunda hiç şüphem yok ve en kısa zamanda deneyeceğim ancak bileğim sebebi ile 2-3 haftadır salona gidemiyorum, çok kötü zamanlama, bu aralar türk kasına çalışırken iyice pik yapacağız :D

    Akşam koşularını tavana vurmam gerekecek, yinede buna değer :roll:

    Teşekkürler...
     
  6. Excursion
    Offline

    Excursion Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2006
    Mesajlar:
    888
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Arkadaşlar bal sanırım belli bir sıcaklıktan sonra toksik bir madde üretiyor. Mesela biz asla çayın içine falan karıştırmayız.
     

Sayfayı Paylaş