Kefir

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve saydam tarafından 9 Haziran 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 18 üye.
  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    arkadaslar bu urun bizim salonda resmi vardi duvarda,bilgisi olan var mi?
     
  2. Deli333
    Offline

    Deli333 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    Kefir kültüre edilmiş, birçok sağlık unsuru içeren ayran benzeri bir içecektir. Kefir ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana, yoğurtta bulunan maya ve bakterilerin bağırsak siteminde tutunma özelliği olan ‘probiyotik’ yapıları ile de yoğurda benzemektedir. Kefirde doğal olarak yer alan bakteriler ve mayaların simbiyotik etkileşimi sonucu oluşan yapılar bu içeceğin düzenli tüketilmesi durumunda sağlık açısından faydalar içermektedir. Değerli vitamin ve mineraller ile yüklenmiştir, kolay sindirilebilir proteinler ve doğal antibiyotik özellikler içermektedir.

    Kefirde yer alan çok miktardaki yararlı maya ve bakteriler, kültüre edilme işleminden sonra ortamda bulunan laktozun tamamına yakınını yapılarında bulunan laktaz enzimi ile tüketirler. Böylece laktozu tolere edemeyen kişiler bu şekilde kefiri rahatça tüketirler.

    Kefir çok farklı sütler ile örneğin inek, keçi, koyun, hindistancevizi, pirinç ya da soya sütleri ile yapılabilir. Yapısal olan mukoz benzeri özelliği, sindirim sisteminde yararlı bakterilerin kolonizasyonunu kolaylaştırır.

    Kefir, tanecik (grain) adı verilen jelatinimsi beyaz ya da sarı partiküllerden oluşmaktadır. Bu tanecikli yapı kefiri diğer süt ürünlerinden ayırmaktadır. Bu tanecikler bakteri/maya karışımı kazein (süt proteini) ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır. Bazı taneciklerin fermentasyon işlemleri sonucunda el avucuna sığabilecek büyüklüklere ulaştığı bilinmektedir. Tanecikler yapısında bulunan yararlı organizmalar ile sütü fermente ederek kültüre edilmiş ürüne dönüştürmektedir.

    Yoğurt ve Kefir arasındaki farklar nelerdir?
    Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir bu özelliklere artı olarak yoğurdun sahip olmadığı sindirim sistemini kolonize etme özelliğine de sahiptir.

    Meraklısına
    Kefir yoğurtta bulunmayan birkaç faydalı bakteriyi de içermektedir, Lactobacillus caucasus, Leuconostoc, Acetobacter türleri ve Streptococcus türleri. Aynı zamanda vücut için yıkıcı patojen özellikte olan mayaların gelişimini kontrol altına alan ve elimine eden Saccharomyces kefir ve Torula kefir gibi mayaları da içermektedir. Sindirim siteminde zararlı bakteri ve mayaların bulunduğu ortamda mukoz asta yapı oluşturarak ortamı temizler ve bağırsakların direncini artırır. Bu nedenle vücut gerek Escherichia coli gibi patojenlere gerek bağırsak parazitlerine karşı daha dirençli hale gelir.

    Kefirde bulunan bakteri ve mayalar tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önlemekte, bu sayede kolonu temiz ve sağlıklı tutmaktadır. Kefirin yoğurda kıyasla daha ince tanecikli yapıda olması sindiriminin kolay olmasını sağlamakta bu sayede de gerek bebekler gerek rahatsız yaşlılar ve sindirim bozukluklarına sahip olanlar için kullanımını kolaylaştırmaktadır.

    Besin Değeri
    Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel amino asitler bakımından zengindir. Kefirde bulunan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vücut tarafından kolay değerlendirilebilir yapılardır. Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın, mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sitemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Vücudumuzda en çok bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlamaktadır.

    Kefir, B12, B1 ve K vitamini bakımdan da zengindir. Bu vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız fayda sağladığı bilinmektedir.

    Sağlık açısından Kefir
    Kefirin diyetimizde düzenli olarak tüketiminin sayısız faydaları bulunmaktadır. Kolay sindirilebilir olması, bağırsakları temizlemesi, faydalı bakteriler ve mayalar, vitaminler ve mineraller, ve proteinleri içermesi. Kefir dengeleyici bir gıdadır. İçerdiği yapılar ile bağışıklık sisteme yardımcı olduğu, AIDS gibi rahatsızlıkların kötüye gitmesini yavaşlatmak, aşırı yorgunluk sendromuna, herpes ve kansere karşı olumlu etkilerinin olduğu belirtilmektedir. Sinir sistemi üzerine olan sakinleştirici etkisi nedeni ile uyku bozuklukları, depresyon ve hiperaktivite rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.

    Neden Kefir tüketmeliyim?
    Kendi kültürümüzün bir öğesidir

    Pahalı olmayan ve evde kolayca yapılabilen bir gıdadır

    Dünyanın farklı yerlerinde Kronik Yorgunluk Sendromu, Astım, Deri Rahatsızlıkları ve antibiyotik tedavisinden sonra iç eko-sistemin temizlenmesinde kullanılmaktadır

    Çok şeker ve şekerli gıda tüketen çocuklar için faydalıdır

    Doğal sakinleştirici ve antibiyotiktir

    Hamile kadınlar, hemşireler, yaşlılar için kompleks bir gıdadır

    Kefiri evde nasıl yaparım?
    Bir kavanoza veya ağzı geniş bir şişeye yaklaşık 2 bardak taze süt konur

    Öncelikle kefir taneleri bulunduğu kaptan demir olmayan bir süzgeç vasıtası ile süzülür

    Süzgeçte kalan kefir taneleri sütün konduğu kaba aktarılır

    Ağzı bir kapı ile sıkı olmayan bir şekilde örtülür

    24 saat oda sıcaklığında bekletilir

    Kefir taneleri gene demir olmayan bir süzgeç aracılığı ile süzülür

    Elde olunan içecek kefirdir

    Kefir taneleri eğer tekrar kefir yapılacak ise sütün içerisine yapılmayacak ise kendi kabı içerisine konulur

    Kefirin saklanması
    Kefirin çok ekşi olmayan tatlıya yakın bir tatta içilmesi isteniyor ise taze olarak bir iki gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Kefir ağzı bir kapalı bir kapta hafta hatta aylarca buzdolabında saklanabilir. Özellikle laktozu tolere edemeyen kişilere önerilebilecek olan, buzdolabında saklanan kefir tüketildikçe üzerine taze olanlardan eklenmesi ve bu şekilde tüketilmesidir.

    Meraklısına
    Dolapta bekleyen kefir sağlık açısından bir olumsuzluk etmeni oluşturmaz. Düşük sıcaklıklarda bile, içerisinde bulunan Acetobakterler tarafından üretilen asetik asit nedeni ile ekşiliğin artmasına neden olur. Hatta bir araştırmada bir yıl boyunca bekletilen kefirin tadının biraz ekşi olduğu ve içerisinde yer alan mayalar nedeni ile alkol miktarını % 4 civarına çıktığı belirtilmiştir.

    Kefir yapmaya bir süre ara vereceğim, nasıl saklarım?
    Kefir tanelerini bir kaç ay kullanmayacaksanız,

    Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır. Kefiri kullanmayacağınız zaman bir kabın içerisine saf suyu koyarak ve taneleri de içerisine ilave ederek buzdolabında (+4 C) saklayabilirsiniz.

    Kefir tanelerini donduracak iseniz,

    Kefir tanelerini soğuk saf su ile yıkayın (suyun klorsuz olmasına dikkat edin), temiz ve beyaz bir havlu ile düzgünce üzerindeki nemi bastırmadan uzaklaştırın. Taneleri bir poşet ya da kutu içerisine koyun ve taneleri tamamen kapatacak kadar süt tozu ilave edin ve buzluğa kaldırın. Bu şekilde bir yıla yakın bir süre saklayabilirsiniz.

    Kefir tanelerini Kafkasya’da yapıldığı gibi kurutacak iseniz,

    Kefir tanelerini soğuk saf su ile yıkayın, temiz ve beyaz bir havlu ile düzgünce üzerindeki nemi bastırmadan uzaklaştırın. Tanecikleri beyaz kağıttan kese içerisine koyup yoğun güneş altına bırakın. Tanecikleri burada sıcaklık, nem ve tanecik boyutuna bağlı olarak bir iki gün içerisinde kuruyacaklardır. Kuruyunca renkleri sarıya dönebilir bu gayet normaldir. Kuruyan taneleri ağzı sıkıca kapatılabilen bir kaba koyup soğuk bir ortam ya da buzdolabında 1- 1.5 yıl civarında saklanabilir.


    Saklanan kefir tanelerinin aktivitesini geri kazandırmak için ne yapmalı ?
    Farklı nedenler ile kefir taneleri aktivitelerini kaybetmiş olabilirler. Onları tekrar aktive edebilmek için,

    Kefir tanelerini dondurmuş iseniz;

    Dondurulmuş olan taneleri soğuk su içerisine koyun. Bu şekilde süt tozundan ayrılabilsin. Sonrasında bir kap içerisine tanelerin üzerine 1:3 oranda olacak şekilde süt ilave edin ve 24 saat beklemeye bırakın. Eğer pıhtılaşma istenen düzeyde olmaz ise bu işleme her 24 saatte sütün miktarını her seferde artırarak devam edin. Bu işlem üç-dört gün sürebilir. İstenen aromaya ve yapıya ulaşıldığında kefir taneleri sütü işlemek için hazır demektir.

    Kurutmuş iseniz;

    Tanecikleri bir kaba alıp üzerine 1:3 olacak şekilde süt ilave edin. 24 saat sonra eski aromaya ulaşmış ise taneler hazırdır. Eğer değil ise, yukarıdaki gibi artan miktarlarda süt ilave ederek bu işleme devam edin. 2-7 arası tazelemeden sonra taneler hazır hale gelecektir.

    Önemli not: Kefiri aktive etme aşamasında elde olunan kefiri tüketmeyiniz.

    Kefiri nasıl temin edebilirim?
    Kefir, Türkiye’de ticari olarak market ve benzeri yerlerde satılmamaktadır (bazı Üniversiteler küçük çapta üretim yapmaktadırlar). Lakin kefir tanelerini kimi Üniversitelerin Ziraat Fakültelerine bağlı olan Süt Ürünleri bölümlerinden temin edebilirsiniz.

    http://www.kafder.org.tr/top10.php?yazi_id=101 sitesinden alinmistir.
     
    whitea, umutn, Akay ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  3. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    kefir markalı sut var ama cok pahalı litresi 3.5 ytl
     
  4. kurar
    Offline

    kurar Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2005
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    satış/pazarlama
    İstanbulda olanlar mısır çarşısından bu kefir tanelerini temin edebilir..!!
     
  5. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Ben Migros'tan aldım DaFFy'nin dediği şey herhalde markası Altınkılıç.

    Besin Öğeleri (100 gr için)

    Enerji: 72 Kcal
    Protein: 4 gr
    Yağ: 3.5 gr
    Karbonhidrat: 5 gr
    Kalsiyum: 115 mgr
    Fosfor: 89 mgr

    Birde üstünde "İçme oranında sınır yoktur. İçmek istediğiniz kadar içebilirsiniz" diye bir uyarı var?! Altındada İngilizce yazıyor. Ne ima etmek istiyorlar anlamadım :)

    Birde üstünde link vardı:

    www.altinkilic.com
    www.kefir.com.tr :D Bu siteyi merak ediyorum cidden
     
  6. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    sarc ben sana çevirisini yapıyım ''bol bol iç,bol bol kazandır'' :D
     
  7. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Hehe büyük ihtimalle öyle :D
     
  8. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Ben geçen migrostan aldım, tadı ayran gibiydi. Değişik bir tadı var. Ambalajı ise tam janjanlı :) mı derler ondan işte :D
     
  9. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Arkadaşlar bende light kefir içiyorum nedeni ise normale göre tahmin edeceğiniz gibi yağı daha az fakat karbonhidrat değeri çok yüksek.( 100ml = 118 gr. KARB. ) :eek: :p İşte içmemdeki en büyük amaç budur. Yarım litrelik ambalajda fiyatı ise 1,89 YTL.

    http://www.altinkilic.com/kefir6.htm

    Yalnız besin değeri kısmı çok küçük olduğu için fotoğraf makinesi bulanık çekiyor ve görünmüyor. O yüzden bende yazmaya karar verdim.

    100 ml. BESİN DEĞERLERİ

    ENERJİ : 41 Gr.
    PROTEİN : 3,2 Gr.
    YAĞ : 1 Gr.
    KARB. : 118 Gr.
    KALSİYUM : 66,5 mg.
     
  10. FLEX-POINT
    Offline

    FLEX-POINT Özel Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    570
    Beğenileri:
    682
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    FITNESS ANTRENÖRÜ
    Yer:
    kırklareli\lüleburgaz
    ben kefirin tanelerinden bulmuştum. ziraat mühendisi bir tanıdıktan temin etmiştim. mayalaması da çok basit. ben içtikten sonra midemin acayip derecede rahatladığını hissettim. zaten mide rahatsızlıklarına da çok iyi geliyormuş. yararları içinde yok yok.
     
  11. zagortenay
    Offline

    zagortenay Yeni Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2006
    Mesajlar:
    384
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    eskişehir
    tanto yanlışın var sanırım 100 ml de 118 gram karbonhidrat olmaz 18 gram demek istedin sanırım.
     
  12. kerwan
    Offline

    kerwan Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2006
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    ben her sabah 1 bardak içerim , altınkılıç kefir içerdim taki içinden plastik parçası çıkana kadar. hemde çocuklar için olanında çıktı , düşünüyorum hala kızıyorum , bunu bir çocuk içseydi yutabilirdi o parçayı.
    ondan sonra eker marka kefir içimeye başladım , altınkılıç a mail attım bu konu ile ilgili hiç ilgilenmediler zaten
    araştırınca , ist rami kurugıda sitesi nde olduklarını öğrendim orayı da oldum olası sevmem..
    hem eker marka kefir cam şişe içinde daha sağlıklı.
     
  13. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Hayır zagortenay yanlışım yok 118 gr karbonhidrat var.

    Resmini çektim ama yazı çok küçük olduğundan ve fotoğraf mak.güzel birşry olmadığı için okunmuyor yoksa resmini koyacaktım :)
     
  14. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
  15. ahmetkb
    Offline

    ahmetkb Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Kefir Kolay sindirilebilir olması, bağırsakları temizlemesi, faydalı bakteriler, mayalar, vitaminler, Mineraller ve Proteinler içermesi, Kefiri son derece değerli kılıyor. Kefir, dengeleyici bir gıda. İçerdiği yapılar ile bağışıklık sistemine yardımcı olduğu gibi, AIDS gibi rahatsızlıkların kötüye gidişini yavaşlattığı, aşırı yorgunluk sendromuna, herpes ve kansere karşı olumlu etkilerinin olduğu biliniyor.
    Sinir sistemi üzerine olan sakinleştirici etkisi nedeniyle, uyku bozuklukları, depresyon ve hiperaktivite rahatsızlıklarında da bire bir. Bu hayati önem taşıyan içecek, dünyanın farklı yerlerinde kronik yorgunluk sendromu, astım, deri rahatsızlıkları ve Antibiyotik tedavisinden sonra iç eko-sistemin temizlenmesinde de kullanılıyor.
    • Kefir Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
    • Kefir Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, Mineral ve Protein desteğini sağlar.
    • Kefir Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
    • Kefir Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
    • Kefir Diş çürüklerini önler.
    • Kefir Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür.
    • Kefir İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
    • Kefir Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
    • Kefir İshale ve kabızlığa karşı etkindir.
    • Kefir Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
    • Kefir Görme yeteneğini güçlendirir.
    • Kefir Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
    • Kefir Zeka gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
    • Kefir Astım ve Alerjiye karşı direnç oluşturur.
    • Kefir Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
    • Kefir Büyümeye güçlü destek sağlar.
    • Kefir Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
    • Kefir Ergenlik dönemine Pozitif etkinlik katar.
    • Kefir Hormon dengesinin kuruluşuna yardımcı olur.
    • Kefir İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
    • Kefir Zihinsel ve fiziksel gelişime benzersiz katkı sağlar.
    • Kefir Beyin hücrelerini aktifleştirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
    • Kefir Aşırı şişmanlamaya veya zayıflamaya karşı frenleyici görev üstlenir.
    • Kefir Sindirim sistemini inşa eder ve tam beslenme sağlar.
    • Kefir Sindirim esnasında protein sentezine olumlu yardım eder.
    • Kefir Bağırsak florasını inşa eder.
    • Kefir Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
    • Kefir vitamin ve Mineraller arasında işbirlikçi yapısıyla simbiotik çimento görevi görür.
    • Kefir Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkiler yapar.
    • Kefir Ciltteki yağlanmayı ve kepeklenmeyi önler. Saçları kuvvetlendirir.
    • Kefir İç ve dış kanamalarda kanamaları durdurmaya yardımcı olur.
    • Kefir Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar.
    • Kefir Dokuları tamir eder.
    • Kefir Vücudun Sıvı dengesini optimum seviyede tutar.
    • Kefir DNA sentezini ve yenilenmesini olumlu etkiler.
    • Kefir Hücrelerin Oksijen almasında etkili görev üstlenir.
    • Kefir Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
    • Kefir Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
    • Kefir Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkandır.
    • Kefir Cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
    • Kefir Vücudun bütün organlarının uyumlu ve senkronize çalışmasını düzenler.
    • Kefir Kanı temizler, klosterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
    • Kefir Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
    • Kefir Uykusuzluğu giderir. Spor yapanlar için enerji deposudur.
    • Kefir Ferahlatıcı hoş kukusu ve benzersiz tadıyla rahatlık verir, dinlendirir ve gevşetir.
    • Kefir Yemeklerde keyfinize keyif katar.
    • Kefir Hazmı kolaylaştırır.
    • Kefir Diyet yapanlar için en ideal içecektir.
    • Kefir Kilo aldırmaz ve beslenme sentezi oluşturur.
    • Kefir Kemoterapi tedavisi sürerken vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlılığını sağlar.
    • Kefir Kas kasılmalarını ve krampları önler.
    • Kefir Selülitlere karşı etkindir.
    • Kefir Yağ dokularını çözümleyici fonksiyon içerir.
    • Kefir Sindirim sistemindeki trafiği düzenler.
    • Kefir Birçok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
    • Kefir Başta üreme hormonları östrojen, progesteron, testesteron olmak üzere kortizon, ensülin, trioid, serotonin ve adrenal hormonları üzerine olumlu etkiler yapar.
    • Kefir Mide asitleri ile salgıların düzenli ve verimli üretilmesine katkıda bulunur.
    • Kefir Alkol alanlar açısından kaybolan vitaminlerin geri alımında tam bir takviye sağlar.
    • Kefir Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
    • Kefir Vücuda giren siyanürü etkisizleştirir.
    • Kefir Saç dökülmesini azaltır.
    • Kefir Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur.
    • Kefir Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
    • Kefir Sinir sistemini sürekli reorganize ettiğinden çelik gibi güçlü yapı oluşturarak sakinlik ve rahatlık verir.
    • Kefir Antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
    • Kefir Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.
    • Kefir Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
    • Kefir Damar sertliğini engeller.
    • Kefir Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
    • Kefir Osteoporoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
    • Kefir Prostat ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
    • Kefir Adale kasılmaları ile felce karşı etkindir.
    • Kefir Ellerdeki titremeler ile bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
    • Kefir Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
    • Kefir Sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklardaki uyuşma ile karıncalanmaları azaltır.
    • Kefir Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu engeller.
    • Kefir Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli Gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
    • Kefir Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler yapar.
    • Kefir Genç yaşlanmayı sistemize eder.
    • Kefir Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.

    http://saglik.diyadinnet.com/kefirin-yararlari-faydalari/
     
    umutn bunu beğendi.
  16. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.316
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
    UHT olmayan bir süt ararken, Kefir markasında bi sütle karsilastım, okudum ustunde UHT yazısını goremedim ve hemen 2 sise light aldım eve geldim babama dedim bak nasıl süt aldım diye, adam bi baktı ve dedi ki, kefir almıssın sen, bu süt degil ki...duh

    ne de hemen forumda arastırdım ve cok yararlı oldugunu ogrendim. Pahallıya gelecek ama ins yararını görürürz...

    dumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbelllls
     
  17. sansasyon
    Offline

    sansasyon Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende artık her sabh kefır ıcıyorum ve gercekten faydalı bı urun
     
  18. jimpestu07
    Offline

    jimpestu07 Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    kefirin gözle görülür etkisini ben midemde gördüm arkadaşlar sabahları midem yanarak ve ekşimiş kalkardım artık yatmadan kefir içiorumve hiç bir şikayetim kalmadı şaka gibi yaa
     
  19. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.126
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Bir tanıdıktan beş yıl kadar önce kefir mantarı aldımdı ve halen o mantarlar sayesinde hergün sütten mayalayıp süzüp tüketirim. Normalde sütün üç katı fiyata satılıp evde yapılan gibi de içilebilir olmamakta... Evde imal ettiğim ise süper ve hatta muz ile blenderdan geçirilip değişik bir tat yakalanabilinir. Süt gibi gaz yapıp adamı şişirmediği gibi hazmı da kolaylaştırıyor. Ayrıca psikolog bir arkadaşımın demesi motivasyonu da arttırdığı yönünde araştırmadığım bir bilgiyi de eklemeliyim. Bir rivayete göre ise Kafkasyalılar kefir tükettikleri için bu denli sağlık ve uzun ömürlü oluyorlar. Mantarlar yumurtladığında isteyenlere verebilirim. Bu arada iki de uyarı yapmam gerekirse süzmede asla metal kullanılmamalı ve günde iki bardaktan fazla tüketilmemeli, ideali bir bardak tüketmek diye de özetleyebilirim.
     
  20. impetu
    Offline

    impetu Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    herkese selam,

    bilirsiniz anadolu ve asya halklarının sindirim sistemleri süt içmeye elverişli değildir. sanırım sütteki laktik asit (olsa gerek) sindirim sistminizin sütü değerlendirmesine engel olur ve bir çoğumuzda süt aşırı derecede gaz yapar, ya da türlü şikayetlere neden olur. Ancak, madem BB yaparken sütün bu denli büyük bir önemi var, o halde süt yerine kefir içmek de aynı faydayı sağlamamıza yardımcı olur mu dersiniz? Bilindiği üzere kefiri sindirmekte sütte yaşadığımız sorunları yaşamıyoruz. Bu yüden kefir sütten kaçarken sütün eksikliğini giderebilir mi sizce?

    Benim bünyem süte aşırı olmasa da tepki verebiliyor. Yani günde 1lt süt içersem mutlak surette sıkıntıya neden oluyor. Ancak aynı oradan kefir içtiğimde benzer sıkıntıları yaşamıyorum.

    Kefir'i ise yaklaşık 1 yıl boyunca evde kendim mayaladım. 1lt sütten yaklaşık 700ml kefir elde ediyordum ve bilhassa midemdeki yanma sorununa hemen çare oldu. Ancak bu nasıl bir çaredir bilemiyorum, çünkü kefir içmeyi kestiğimde midemdeki sorun geri döndü. Şimdi haftada 2lt marketten alıyorum. verdiğim paraya da acımıyorum, neticede tükettiğim belki de en sağlıklı ürün. Ancak neden evde mayalamayı kestin derseniz kefir mayalamak titiz hanım ve beylere göre bir iş. Eğer mayaladığınız kavanozu bilhassa çok temiz tutmazsanız mutfağınız keçi ağırı gibi kokmaya başlıyor. Hatta temiz bile tutsanız o koku kısa sürede yerleşebiliyor ortama.

    Neyse sorumu yukarıda sordum ancak tekrar etmek istiyorum, BB yapan insanlar için sütten elde edilen fayda aynı oranda kefirden de elde edilebilinir mi dersiniz? Süt'ü kesip sadece Kefir içerek de çalışmalarımızı sürdürebilir miyiz?

    teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş