Keçi boynuzunun faydaları(zayıflık çekenlere )

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Zindan tarafından 10 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Zindan
    Offline

    Zindan Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    perakende satış
    Yer:
    istanbul
    Keçiboynuzu: 8-10 metre yüksekliğinde, daima yeşil kalan bir ağaç olan keçiboynuzu bitkisi siyah boynuz şeklinde meyvelere sahiptir. Oldukça besleyici ve farklı tadıyla özel bir besin olan keçiboynuzu, harnup olarak da bilinir.

    A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir. Keçiboynuzu ve pekmezi yüksek besin değeri ile özellikle zayıflık çekenlere ve gelişim çağındaki çocuklara oldukça faydalı bir besindir.

    Keçiboynuzu nasıl kullanılır?
    Meyveleri taze ve kuru olarak yenir. Çekirdeklerinden de yararlanılır. Yaprakları ve dalları kurutulup kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir.

    Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır. Hergün düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır.

    Mucize yiyecek
    Keçiboynuzu kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı) İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.


    Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)

    Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.


    Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir. Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.


    Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.


    Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.

    İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.

    Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.


    İshale karşı mükemmel takviyedir. Kabızlık şikâyeti olanların da tüketmesi gereken bir meyvedir.


    Bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliği bulunuyor.

    Keçiboynuzu aynı zamanda sperm sayısını artıran özelliğede sahiptir. Aktif sperm sayısı az olan ve az sperm sayısından dolayı çocuğu olmama riski yüksek baba adaylarının kullanmasında büyük fayda vardır.


    alıntıdır kaynak:www.sabah.com.tr
     
    carmelo114 bunu beğendi.
  2. Berker06
    Offline

    Berker06 Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2012
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    peki şunu sorucam kilo almak isteyenler bunu pekmez halindemi yoksa direk meyve halindemi yemeli ?
     
  3. Only Rocky
    Offline

    Only Rocky Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Denizli
    5 kavanoz falan yemiştim hacim döneminde bence denemelisin tadını seversen suyla karıştırınca güzel oluyor buz gibi
     
  4. tigerrr
    Offline

    tigerrr Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2009
    Mesajlar:
    507
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    2. Üniversitesini okuyor
    Çok ilginç ve müthiş bişy severim yerim :D
     

Sayfayı Paylaş