Kay yağlı uht süt Besin Değerleri

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve okaaan tarafından 24 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Ürün ismi: Kay yağlı uht süt..1 litre…
    Ürün resimi: Uht yazması gerekir...
    [​IMG]



    100 gram için;
    Enerji: 53 kcal..
    Protein: 3.8 g
    Yağ: 3 g
    Karbonhidrat: 4.7 g
    Kalsiyum: 139 mg


    Üretici Firma: Kay
    Fiyati: 3.50 TL..

    Uht tekniği sütün 150c 2-4 saniye ısıtılıp ainden 20c de soğutma işlemidir..böylece besin ve vitaminle şok ısıtma teknolojisi ile korunur…2.gün içinde tüketilmelidir…


    Yararları:
    • Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Vücudu sağlamlaştırır, güçlendirir.
    • Kemik erimesini önler
    • Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir
    • Mide rahatsızlıklarını giderir
    • Sindirim sistemini düzene sokar
    • Beyne enerji verir
    • Diş çürüklerini önler
    • Kronik bronşiti önler
    • Tansiyonu düşürür
    • Yağsız süt, kolestrolü düşürür
    • Kanserin önlenmesine yardımcı olur
    • Saç ve tırnakların oluşumunda büyük rol oynar.
    • Yaşlanmayı geciktirir.
    • Cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasını engeller. (Wikipedia)
    NOT:Sütün %87,5'i su, %3,5'i ise mineraldir.. Süt, başta protein olmak üzere, içerdiği protein, fosfor, B grubu vitaminleri, sfingolipidler ve diğer bileşikleri sayesinde kanser oluşumunu engellemektedir.Süt içtikten sonra bir bardak civarında su içilmelidir..Süt tüketimi prostat, bağırsak, rahim,mesane kanseri gibi sık görülen kanser türlerini önlemede etkilidir. Yapılan bir çalışma sonucunda, günde 2 bardak süt tüketen bireylerde bağırsak kanserlerine pek rastlanmadığı ortaya konulmuştur..Çünkü ağızda kalan süt bekliyerek bakteri oluşumuna neden olmaktadır.
     
    Despo, zhu.zhq ve Doqukan bunu beğendi.
  2. klavye
    Offline

    klavye Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2009
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bugün gördüm bu sütü, 100 ml'de 3.8 gram protein oranıyla öne çıkıyor.Ayrıca kalsiyum olarak felan da uygun.Fiyatına gelince 1 litresi 1.75 liraydı bakkalda, marketlerde vs daha uygun fiyat bulunabilir.

    Denemek için satın aldım fakat henüz kullanmadım, sizin görüşleriniz neler, tadı felan nasıl?
     
  3. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.555
    Ödül Puanları:
    123
    ben bunun yerine günlük süt kullanmanı tavsiye ederim. Uht kutu sütlerle gelişim alamazken, günlük Sek süt ve Kefir gibi ürünlerle maksimum gelişim aldım.

    Her gun duzenli olarak yarım litre sek süt idman sonrasıde kefir içiyorum. bazen günlük sütü 2-3 litreye kadar çıkarıyorum çokta guzel fayda gordum. uht ile aynı faydayı alamadım hatta günlük süt bağarsaklarda emilimini bile hissederken, uht sütün emiliminde bir problem oldugunu hissediyorum cunku gunluk süt içince gaz çıkarma artiyor. ancak uht de gaz falan cıkmıyo. Bence bu uht sütlerde var birşeyler.

    Çok faydasını gordum.
     
  4. klavye
    Offline

    klavye Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2009
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Doğrudur, UHT sütlerde besin değerleri normal olsun diye sonradan vitamin vs eklediklerini bile duymutum.

    Açık süt konusunda ne düşünüyorsunuz, bizim yan komşu her hafta alıyor, sütçü kapıya getiriyor.Açık sütleri kaynatıp tüketmek mi gerekir, öyleyse besin değerleri gerçekten düşüyor mu acaba?
     
  5. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.555
    Ödül Puanları:
    123
    Açık sütler tabiki daha sağlıklı, ancak burada süt üreten hayvanların ne şartlarda beslendiği önemli, özellikle inek koyun keçi oğlak manda gibi hayvanların doğada otlanarak beslendiğini biliyoruz. Bu neticede siz bu hayvanı doğal ortamından koparırsanız, hayvanları fabrikalarda endüstriyel olarak yetiştirirseniz ve birde üzerine hormonlarla süt üretimini arttirip ilaçlarsanız fayda değil zarar görürsünüz.

    Zaten hayvanların fabrika ortamında yetiştirilip yapay yemlerle beslenmesi, steroidlerle yada ilaçlarla üretiminin artmasını sağlamak tam bir kepazelik ve şarlatanlıktır.

    O yuzden sütü tabiki köylerde süt üreten kişilerden almak yada şehir şartlarında günlük süt tüketmek gerekiyor.

    ikincisi kaynatma konusu, uzun zaman sonunda doğal beslenmeyi bıraktık ve doğadan koptuk su an hastalıklara karşı daha savunmasız durumdayız. Çünkü besinleri çiğ yemeğe alışık değil bünyemiz ancak süt ve süt ürünlerinin fermente edilmiş şekilde kullanılması çok daha doğru olur.

    Örneğin kefir yoğurt eski kaşar peyniri ve diğer doğal fermente ürünleri. Hepsi sütün besin değerlerinin ve prebiyotiklerin kaybedilmeden kullanılması için gerekiyor.

    Ayrıca Endüstriyel ürünlerde kullanılan maddeler kuru madde diye geçiyor ve süt kutularının uzerindede yazmıyor. Dolayısıyla üretici yoğurt yada sütün içine süt tozu yada başka bir tür koruyucu madde kullandıklarında ve koyduğunda bunu bilmiyoruz.

    O yuzden her zaman için sütçülerden süt alıp bunu yoğurt şeklinde Fermente ederek kullanmak en akıllıcasıdır.

    İlla içilecekse şehirde guvenilecek tek kaynak Pastörizasyondan geçmiş günlük sütlerdir.
     
  6. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    konuyu gündeme getireyim. ben süt ile çökelek peyniri hazırlayan biri olarak protein miktarı mmükkemel geldi bana bu gün ilk defa yaptım ama aksilik herhalde taştı ama çok fazla kuru madde verdi yani besin değerleri gerçek.
     

Sayfayı Paylaş