Kavurma

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Pain&Gain tarafından 28 Haziran 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    3-4 kilo kırmızı et alıp bundan kavurma yaptırsak ve kırmızı et ihtiyacımızı bu şekilde karşılasak iyi olur mu acaba ? çünkü her zaman kırmızı eti ızgara yapma imkanı bulamıorm ve mucburen az yağdada olsa kızartıyorum , az yağlı etten kavurma yaparsak hem soğuyunca yağları donmuş oluyo ve kolayca ayrılıyor böylece yağlarından da bi miktar kurtulmuş oluyoruz . Yorumlarınıza açığım :)
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    şu anda örnek gösterebileceğim bilimsel kaynakları yazamayacağım, ancak bugüne kadarki duyumlarımdan ve okuduğum kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla (özellikle ramazan aylarında haber bültenlerinin çoğunda belirttiği gibi) kavurma en sağlıksız ve kaçınılması gerekilen pişirme şekli..
    (detaylı bilgileri sen de internette biraz araştırma yaparak bulabilirsin)
     
  3. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    Zararıyla ilgili bi yazıya rastlayamadım .. ne gibi zararları varmış bonatschi hatırladıgın kadarıyla söleyebilir misin ?
     
  4. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    sindirimi zor ve mide asidini artırıcı özellikte bir besinmiş..
    aynı zamanda doymuş yağ oranı son derece yüksek olduğundan koroner rahatsızlıklara ve kanser oluşumuna yol açma tehlikesi varmış..

    bu bilgilere az önce google'da kavurma diye aratarak ulaştım ve düşüncelerimi bir bakıma tasdikledim.. ancak çok daha detaylı bir bilimsel açıklama bulamadım..
    doktor arkadaşlarımız varsa belki daha açıklayıcı olabilirler..
     
  5. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.597
    Beğenileri:
    2.069
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar Arnold'ın Bir Vücutçunun Eğitimi isimli kitabını hatırlayın, askerde çok pişmiş et yemek zorunda kaldığını, bu tür etlerin protein değerinde büyük azalma olduğu için, çok yüksek miktarlarda yemek zorunda kaldığını belirtiyordu, ayrıca aşırı kalori aldığındanda bahsediyordu.
    Kavurmada uzun süre pişirme şeklinde olduğu için, bencede iyi bir seçim olmaz, ve sindirimi konusuna girmiyorum bile, hangimiz kavurmayı fazla kaçırmayıp mide fesadı geçirmedik :D
    Eminim herkes hayatının bir döneminde kavurma yiyip, of patlayacam diyecek hale gelmiştir, ama bu bir biftekte, antrekotta olmaz, bir kilodan fazla yeseniz bile kavurma gibi bir sıkıntı yaratmaz.
     
  6. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    hiç sevmem kavurmayı. küçükten alışamadım o etin tadına. normalde et yerim ama kavurma bana tuhaf gelmiştir. zaten kavurma eskiden etler uzun süre saklanamadığı için eti saklamaya ve uzun vadede tüketmeye yarayan bir yöntem. günümüz de bu şekilde saklama sorunu olmadığından hiç de gerek yok. et yemek istersen eyer kuşbaşı et al. çok az yağ koy tavaya eti dök tavaya biraz karıştır sonra eti kendi suyunda pişmeye bırak...gayet güzel oluyor....
     
  7. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    cvp larınız için tşkler arkadaslar :) Az yağda düşük ateşte kızartmaya devam o zaman :)
     

Sayfayı Paylaş