Kas yapma&Kalori ilişkisi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Furkanyvz tarafından 2 Ekim 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Furkanyvz
    Offline

    Furkanyvz Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Amacım çok fazla yağlanmadan kas kütlesi kazanmak fakat okul vb. durumlardan dolayı pek fazla beslenmeme dikkat edemiyorum.Günlük protein ihtiyacımı(kilo başı 2 gram alıyorum) karşılasam bile kalori ihtiyacımı tamamlayamıyorum bu şekilde kas kütlesi kazanabilir miyim?
     
  2. Pink Zeppelin
    Offline

    Pink Zeppelin Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2014
    Mesajlar:
    1.878
    Beğenileri:
    2.171
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    eskişehir
    ihtiyacından fazla kalori almadığın sürece kas koyma şansın yok.
     
    sergen turaman bunu beğendi.
  3. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Evet, antrenmana bir yanıt olarak kas kütlesi artacaktır kalori ihtiyacını karşılamasan bile.
     
  4. Ziros731
    Offline

    Ziros731 Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2016
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Bununla ilgili hiç araştırma yok mu ya ? Ben de kilo başı gerekli proteini sağlasam da kaloriyi kaliteli besinlerle yükseltesiye kadar çatlıyor midem. Kas fazla kalori almadan büyümeyecek mi ?
     
  5. Pink Zeppelin
    Offline

    Pink Zeppelin Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2014
    Mesajlar:
    1.878
    Beğenileri:
    2.171
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    eskişehir
    vikipedi'de vücut geliştirme için şunu diyor ; vücut geliştirme ağırlık kaldırma, kalori alımı ve diğer uygulamaların bir araya getirilmesiyle kas telciklerinin (fibers) geliştirilmesi işlemidir. yani kalori alımı ( bulk ) ve kalori kesimi ( cut ) olmadan vücut geliştirme yapılamaz. kas dediğimiz maddenin de bir kütlesi var , bu yüzden vücut ağırlığı artmadan kas koymak mümkün değil. kilo almak için de vücuda enerji ( kalori ) yüklemen gerekiyor.
     
  6. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Vikipedide yazılan şeylerin %100 doğruluğu savunulamaz çünkü herkes vikipedide yazabilir. Bu yüzden vikipedi bilimsel dayanak olarak gösterilemez. Eğer kalori artırımıyla daha hızlı ya da daha fazla kas kütlesi kazanılır derseniz haklısınız ancak kas kütlesi kazanımı için kalori artırımı şart değil ;)
    Bu konuda yapılan çalışmalar var. Örneğin; "
    Higher compared with lower dietary protein during an energy deficit combined with intense exercise promotes greater lean mass gain and fat mass loss: a randomized trial" adlı bu yıl yapılan bir çalışmanın absractı şöyle:

    ABSTRACT
    Background: A dietary protein intake higher than the Recommen- ded Dietary Allowance during an energy deficit helps to preserve lean body mass (LBM), particularly when combined with exercise. Objective: The purpose of this study was to conduct a proof-of- principle trial to test whether manipulation of dietary protein intake during a marked energy deficit in addition to intense exercise train- ing would affect changes in body composition.
    Design: We used a single-blind, randomized, parallel-group prospec- tive trial. During a 4-wk period, we provided hypoenergetic (w40% reduction compared with requirements) diets providing 33 6 1 kcal/ kg LBM to young men who were randomly assigned (n = 20/group) to consume either a lower-protein (1.2 g $ kg21 $ d21) control diet (CON) or a higher-protein (2.4 g $ kg21 $ d21) diet (PRO). All subjects performed resistance exercise training combined with high- intensity interval training for 6 d/wk. A 4-compartment model assess- ment of body composition was made pre- and postintervention. Results: As a result of the intervention, LBM increased (P , 0.05) in the PRO group (1.2 6 1.0 kg) and to a greater extent (P , 0.05) compared with the CON group (0.1 6 1.0 kg). The PRO group had a greater loss of fat mass than did the CON group (PRO: 24.8 6 1.6 kg; CON: 23.5 6 1.4kg; P , 0.05). All measures of exercise per- formance improved similarly in the PRO and CON groups as a result of the intervention with no effect of protein supplementation. Changes in serum cortisol during the intervention were associated with changes in body fat (r = 0.39, P = 0.01) and LBM (r = 20.34, P = 0.03). Conclusions: Our results showed that, during a marked energy def- icit, consumption of a diet containing 2.4 g protein $ kg21 $ d21 was more effective than consumption of a diet containing 1.2 g protein $ kg21 $ d21 in promoting increases in LBM and losses of fat mass when combined with a high volume of resistance and anaerobic exercise. Changes in serum cortisol were associated with changes in body fat and LBM, but did not explain much variance in either measure.

    Çalışmada enerji gereksiniminin %40ı azaltılmış hipoenerjik diyet uygulanmış. Bir grup kg başına 2.4 g, diğer grup 1.2 g protein tüketmiş. Sonuç olarak 2.4 g/kg protein tüketen grupta yüksek yoğunluklu kuvvet/dayanıklılık ve anaerobik egzersizler ile yağsız vücut kütlesi kazanımının ve yağ kütlesindeki azalmanın daha fazla olduğu bulunmuş. Kısaca, kas gelişimi için kalori artırımı şart değil. Kas kütlesi kazanımı artırılmak/hızlandırılmak isteniyorsa o zaman kalori artırımı mantıklı olur. Ama şart değildir.
     

Sayfayı Paylaş