Karpuz Yemeliyiz Çünkü....

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Azi tarafından 5 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Karpuzun, doğanın en güçlü antioksidanlarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Yaz mevsimi ve karpuz birbirinden ayrı düşünülemez. Karpuz dünyanın hemen her köşesinde yetişebilir. Sulu bir meyve olan karpuz ise yaz sıcaklarında biri serinletmekten çok daha fazlasına yarar. İşte o faydaları...

    1) C ve A vitaminleri açısından oldukça zengindir. Özellikle beta-karoten deposu olarak bilinir.

    2) Likopen olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen prostat kanseri riskini de azaltır.

    3) Karpuz terleme sebebiyle kaybettiğimi sodyum ve potasyum yönünden de zengindir.

    4) Karpuz likopen açısından en zengin besin maddesidir.

    5) Enerji üretimi için gerekli olan B vitamini karpuzda bol miktarda bulunur. Gıda uzmanları karpuzda özellikle B6 ve B1 vitaminlerinin bulunduğuna dikkat çekmektedir.

    6) Karpuz kişinin hararetini alan ve serinletici etki gösteren bir meyvedir.

    7) Karpuzda bulunan antioksidanlar astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit ve prostat kanseri riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

    8) Karpuz, yağsız bir besindir ancak enerji üretimini artırır. Ayrıca yaşa bağlı dejenerasyona karşı da vücudu korur.


    http://fotogaleri.haberler.com/karpuz-yemeliyiz-cunku/
     
    bravehearts, 4.arnold ve gurur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş