karpuz ile gelen saglik

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve StRoNgMaN tarafından 11 Haziran 2006 başlatılmıştır.

  1. StRoNgMaN
    Offline

    StRoNgMaN Yeni Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2005
    Mesajlar:
    462
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    sporcu
    Yer:
    istanbul
    Havaların ısınmasıyla birlikte alışveriş merkezleri ve manavların reyonlarını süslemeye başlayan karpuzun, içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen maddesi nedeniyle, kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor.

    Laykopen maddesinin antioksidan özelliği nedeniyle kansere karşı koruma sağlar.

    “Karpuz, kansere karşı koruma özelliği olan laykopen maddesi bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kansere yol açan en büyük sebeplerden biri, doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesidir. Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği sayesinde, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Laykopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.”


    Karpuzun içerdiği bol miktardaki potasyumun da insan sağlığı açısından son derece faydalıdır.

    “Potasyum, böbreklerin daha iyi çalışmasını ve böylece böbrekler tarafından vücuttan sodyumun atılmasını hızlandırır. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncı dengelenir, kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azaltılır. Karpuz, yüksek miktarda su içerdiği ve hazmı kolay olan bir meyve olduğu için de sık tuvalete gidilmesini ve buna bağlı olarak vücuttan atık maddelerin daha sık dışarı atılmasını da sağlar.”
     
  2. gurseshalil
    Offline

    gurseshalil Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2005
    Mesajlar:
    162
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    öğretmen
    Yer:
    osmaniye
    kesinlikle söylediklerine katılıyorum strongman fakat, benim karpuzu fazla tüketmemle birlikte sırtımda isilikler yani sivilce gibi kaşınan küçük kırmızı pütürcükler oluşmaya başladı. onun sebebini karpuza bağladılar.
     

Sayfayı Paylaş