KARNABAHARLI PİLAV

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 11 Aralık 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bayan
    [​IMG]
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DK.


    PİŞME SÜRESİ: 5 DK.

    4 KİŞİLİK
    MALZEMELER: 2 su bardağı California Calrose Amerikan pirinci, 1 adet orta boy karnabahar, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça

    250 gr. Kıyma, 2 diş sarımsak, 3,5 bardak su, tuz, kırmızı pul biber, kızartmak için sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI: Karnabaharı çiçek çiçek ayırarak haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için peçetenin üzerinde bekletin. Sarımsaklarını kıyın. Yayvan bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağını kızdırıp içine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı ekledikten sonra sarımsağı, tuzu, kırmızı biberi ilave ederek bir taşım daha kavurun. Kalan bir kaşık tereyağı ile az tuz ilave ederek pirinci kavurun. Kavrulmuş pirinçleri tabağa alın. Tencerenin en dibine daha önce kızartılan karnabaharları, üzerine kavrulmuş kıymayı koyup son olarak pirinçleri ilave edin. Üzerine suyu ekleyerek yaklaşık 12 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
     
    stefan35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş