karbonhidratsız olmaz mı ???

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve wolf tarafından 9 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 39 üye.
  1. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    heldic diyecek söz bırakmıyorsun adama valla.
    Hayatını sporcu yetiştirerek geçirmiş bir adama kalkıp sporcu beslenmesi anlatıyorsun. Daha sana birşey söylenmez valla
     
  2. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    cevap verin o zaman arkadasim

    Yaglarmi daha iyi yakittir karbonhidratlarmi ?

    kendisine kac kere sordum donup dolasip proteinlerle karbonhidratlari kiyasliyor ?

    Sporcu hocasi olabilir yanlis biliyor ne bekliyorsunuz ki bos yere ameliyat yapan insanlara yanlis ilac yazan

    Fruktoz en zararsiz seker simdi ise en tehlikeli diyen fda degilmi

    Soyledikleri sadece varsayimdan ibaret o kadar iyi bir antroner dediklerinin bilimsel aciklamasinida yapar
     
  3. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Yıllarca sporcu yetiştirmiş arkadaşlar helticin imzasında bakın ne yazıyor.

    Ek olarak öğrenmenin yaşı olmaz diye bir söz var. :)
     
  4. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    işinize gelenı genetik dıyorsunuz.Daha sornada genetıği degıstıren akrbonhıdratlar falan fılan dıyorsunuz bır dedıgınzı bır dedıgınızı tutmuyor ercan hoca dan daha ıyı bılıyorsanız sizde sporcu yetıstırın daha sonra farklara bakalım o dedeler herşeyı yemışler bzıde onu analtmaya çalışıyoruz herşeyden yemek lazım ette yemelıyız meyveyide yağıda ekmegıde aşırı yemedıgımzı sürece ve spor yaptıgımızda bır sorunla karşılasmayız
     
  5. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Kaç kişi 100 yaşına ulaşabiliyor? Orda ki her dede 100 yaşına ulaşamıyor. Neden? Kabul etmediğin genetik özellikler olmasın? Evet öyle. Oysaki yukarıda yazdığınıza göre hepsi aynı şeyleri yiyor??? Pekmez, tarhana, yılda 2 tavuk, yoğurt vs. vs. Hepsi aynı şeyleri yiyormuş madem neden bazı az sayıda insanlar uzun yaşıyor.

    100 yaş nerede, 60 yaş nerede bu adam 40 yıl fark atacak kadar farklı ne yedi?
     
  6. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    masal okuyolar sadece

    Et kalp krizi yapar dediniz sporcu yetistiren biri arkasinda durur eger bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus degilse

    Et nasil kalp krizi yapar et kalp krizi yapmaz kalbi korur

    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak budur

    Ya ne ekmegi yerdi kac senedir ekmek var seker var laf geveleyip durmayin su degirmenlerinde ne kadar un cekilebilirdi

    Agzi olan konusuyor arkadas
     
  7. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Moda diyetler yıllardan beri var ve hep olacaklar. Bazıları bir süre su üstüne çıkar, çoğu kısa bir sürede eskir. Son yılların en popüler diyeti düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetidir. Araştırmacılar kısa dönemde aşırı bir karbonhidrat kısıtlamasıyla başarılı sonuçlar aldılar. Bu tarz diyet programlarının güvenilir veya etkili olup olmadıkları ise hala araştırılıyor. Düşük karbonhidratlı diyetlerin içinde Atkins diyeti, Zone diyeti ve South Beach diyeti en fazla dikkati çekenler. Kitaplar milyonlar satmakta ve milyonlarca insan kilo vermek amacıyla bu diyetlere yönelmekte. Ancak uzmanların da size soracağını siz kendinize sorun: Düşük karbonhidratlı, yüksek proteinli diyetler işe yarıyor mu? Güvenli mi?

    Daha Az Ensülin Daha Az Yağ mı?


    Düşük karbonhidratlı diyetlerin hareket noktası, karbonhidratların kilo alımının baş aktörü olan ensülin hormonunun üretimini ayarlayıp, yürüten temel unsur olması. "Karbonhidrat alımınızı düşürerek, ensülin üretiminizi iyice azaltın, kilolarınızı daha kolay verin" bu diyetlerin temel mesajı.
    En popüler düşük karbonhidratlı diyetlerden biri olan Atkins diyeti, başlangıçta bir günlük karbonhidrat tüketimini 20 grama kadar sınırlar. Oysa ki yetişkin bir kişinin günde en az 120-130 gram kadar karbonhidrat alması gerekir. Atkins diyeti çoğu tahılı, baklagili, meyve, ekmek, pirinç, patates, makarna ve nişastalı besini karbonhidrat kaynakları oldukları için diyete dahil etmez. Ancak et, yumurta, peynir, tereyağı ve kremayı istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
    Düşük karbonhidratlı diyetler gerçekte nasıl çalışıyor, nasıl zayıflatıyor? Günlük karbonhidrat alımınızı fazlaca sınırlarsanız, vücudunuz önce depolanmış olan karbonhidratı (glikojen) enerji olarak kullanacaktır. Vücudunuz glikojeni (karaciğer ve kaslardaki depo karbonhidratlar) yaktığında, su salınır ve kilo verirsiniz.
    Vücudunuz aynı zamanda biraz da yağ yakmaya başlar. Karbonhidratlar olmadan yağın yakılması kan dolaşımınızda keton adı verilen yan ürünlerin oluşmasına neden olur. Böbrekleriniz kanınızdan ketonları uzaklaştırır, idrarla dışarı atılmasını sağlar. Ketonlar iştahı baskılar, ancak aynı zamanda yorgunluk ve bulantıya da neden olurlar. Dr. Atkins diyetine göre "zararsız diyetsel ketonlardaki bu hafif artış" zararsız ve güvenilir olup, kilo vermek için gerçekleşen doğal bir olaydır. Sonuç olarak, günlük kalori alımınız düşük karbonhidrattan yeterince düşükse, bu durum kas dokusunun kaybına neden olabilir ve tartıda kilo vermişsiniz gibi görünmenizi sağlayabilir.

    Kalori Kontrollü Diyetler Daha mı Güvenli?


    Çoğu uzman, doymuş yağ ve kaloriden düşük, ancak kompleks karbonhidrattan zengin toplam kalori değeri azaltılmış bir beslenmeyi savunur. Bilimsel her diyet öncelikle zararsızdır. Bu diyetler:

    • Yeterli enerji, protein, vitamin ve mineral içerir.
    • Yediklerinizi azaltmakla kalmaz, programı fiziksel aktiviteyle destekler.
    • Şekerden düşük bir diyet planlanır. Şeker içeriği yüksek diyetler çok fazla kalori ve az besin unsuru ihtiva eder.
    • Yüksek kan basıncı riskinizi azaltmak için tuzdan düşük bir beslenme ayarlanır.
    • İhtiyacınız olan vitamin, mineral, posa ve kompleks karbonhidratı sağlamak, yağ tüketiminizi azaltmak için yeterli miktarlarda tahıl, sebze ve meyve diyete yerleştirmelidir.
    • Kalp krizi ve çeşitli tipte kanserleri önlemek ve sağlıklı kilonuzda kalmanızı sağlamak amacıyla yağ, doymuş yağ ve kolesterol içeriği düşük olan bir diyet planlanmalıdır.
    • Diyet yaparken orta düzeyde alkol tüketilir.
    Düşük Karbonhidratlı Diyetlerin Avantajları

    Özellikle et sevenler, bir süreliğine düşük karbonhidratlı diyeti sevmekte, bu besinlerin iştah kestiğini belirtmekte. New England Journal of Medicine dergisinin Mayıs 2003 sayısında yayınlanan bir makalede Atkins diyeti ile az yağlı düşük kalori diyeti karşılaştırılıyor. Araştırmacılar her iki diyetin de kilo verdirdiğini belirtiyorlar. Çalışma sonuçları Atkins diyetini uygulayanlar için şunları açıklıyor:

    • Daha fazla ve hızlı kilo verilir. Ama bu avantaj ilk altı ayda görülür. Süre bir yıla çıkınca, her iki diyet grubu arasında önemli bir fark kalmamaktadır.
    Geleneksel Diyetlerin Dezavantajları

    Araştırmacılar bir yıl ve sonrasında düşük karbonhidratlı diyetler ile standart, klasik düşük kalorili diyetler arasında çok fazla bir fark bulamadılar. Ayrıca düşük karbonhidratlı diyetlerin diğer kilo kaybı programlarına oranla izlenmesi daha zordur. Eğer diyet yapan kişi istediği sonucu alamazsa, diyeti bırakacaktır. Bu durum pek çok diyet gibi düşük karbonhidratlı diyetin de uzun dönemde etkili olmadığını açıklamaktadır.
    Atkins diyetine göre, yüksek proteinli, çok düşük karbonhidratlı diyetlerle kanda keton cisimlerinin birikimi -ketozis- yağların yakılmasını sağlar. Ancak araştırmacılar Atkins diyetindeki ketozis ile kilo kaybı arasında bir ilişki bulamadılar. Uzun süreli ketozis kemiklerden mineral çekilmesine neden olarak, kemiklerin daha kırılgan ve gözenekli hale gelmesine neden olmakta (hızlanmış osteoporoz).
    Araştırmalar henüz uzun dönemdeki yüksek proteinli diyetlerin etkileri ve riskleri konusunda yeterli ve güvenilir bir sonuca varamadı. Bu diyetler uzun süre kullanıldığında diyet yapan kişide özellikle kalp problemleri olmak üzere bazı sorunlara neden olabiliyor. Çünkü düşük karbonhidratlı diyet -örneğin et, tereyağı, kremadan zengin olan doymuş yağın alımı- kalp hastalığı ve çeşitli tipteki kanser riskini de artırıyor. Bu diyette kısıtlanan tam tahıllar, sebzeler ve meyveler, vitamin, mineral, posa gibi besin unsurlarından zengin olup diyabet, kalp hastalığı, kanser ve diğer sağlık rahatsızlıklarını ortadan kaldırır.
    Bu diyetler işe yarar mı? Evet! Düşük karbonhidratlı diyetler kısa dönemde ise yarar. Ancak uzun dönemde kilo kaybı sonuçları standart diyetlerden çok farklı değildir.
    Bu diyetler güvenli mi? Bunu söylemek şimdilik zor ve imkansız. Çünkü kalp hastalığı, kanser ve diğer sağlık rahatsızlıklarına olan uzun dönem etkileri hakkında çok az şey bilinmektedir.
    Çok çabuk sonuç verdiren ve gerçek olması mantığınıza zor gelen tüm diyet yaklaşımlarından uzak durun. Uzun dönemde kalıcı ve akılcı amaçlar planlayın. Kilo yönetimi için geleneksel öneriler -sebze, meyve ve tahıllara dayanan ve fiziksel aktiviteyi destekleyen diyetler- sizin arzuladığınız sonucun yavaş gelişmesini sağlayabilir. Ancak sağlığınızı geliştirerek verdiğiniz kilonun kalıcı olmasını sağlar.

    Atkins Diyeti Uzun Dönemde Etkisizdir


    New England Journal of Medicine dergisinin 2003 Mayıs sayısında yayınlanan bir makalede Atkins diyeti ile az yağlı düşük kalori diyeti karşılaştırıldı. Araştırmacılar her iki diyetin de kilo verdirdiğini belirtti. Çalışma sonuçlarına göre Atkins diyetini uygulayanlar daha fazla ve hızlı kilo veriyor. Ancak bu avantaj sadece ilk altı ayda görülüyor. Bir yılda, her iki diyet grubu arasında önemli bir fark kalmıyor.
    Araştırmacılar bir yıllık süreden sonra da düşük karbonhidratlı diyet ile standart düşük kalorili diyet arasında fazla bir fark saptamadılar. Ayrıca düşük karbonhidratlı diyetin diğer kilo kaybı programlarına oranla izlenmesi daha zordur. Eğer diyet yapan kişi istediği sonucu alamazsa, diyeti bırakacaktır. Bu durum pek çok diyet gibi düşük karbonhidratlı diyetin de uzun dönemde etkili olmadığını açıklamaktadır. Başlangıçta düşük karbonhidratlı diyet planında yer alan besinleri tercih etmenize rağmen, besin seçimleriniz oldukça sınırlıdır.

    Atkins Diyeti Kanser Riskini Arttırıyor


    Atkins diyeti uzun dönemde kullanıldığında diyet yapan kişide özellikle kalp problemleri olmak üzere bazı sorunlara neden olabilir. Çünkü düşük karbonhidratlı diyet -örneğin et, tereyağı, kremadan zengin olan doymuş yağın alımı- kalp hastalığı ve çeşitli tipteki kanserlere olan riski artırmaktadır.

    Milliyet / 08 Şubat 2004
     
    Son düzenleme: 5 Ocak 2012
  8. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103

    heldic kafanda bir hayal dünyası yaratmışsın, eskiden şöyleydi, böyleydi diye kendi kendini avutuyorsun. eski zamanlar hiç de senin öyle sağdan soldan okuyup, hayal ettiğin gibi değildi. ben eskiden neyin nasıl olduğunu ve gerçekleri yukarıda kabak gibi ortaya koydum. cevap veremiyorsun işte.
     
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    benim dedelerim tereyagi kuyrukyagi zeytinyagindan baska birsey bilmezlerdi ne bulurlarsa yerlerdi ama yedikleri yaglar bunlar

    Daha sonra evde kendi diktikleri bugday vardi onuda bulgur yapip bir kismini da un yapar eve saklarlardi

    market zaten yoktu komsulardan odunc alinirdi simdi neyi kanitliyor bu neyin cevabini vereyim ki su an izole edilmis toplumlar var gozlemleyebilecegimiz onlarda gunumuz hastaliklari gozukmuyor neden ?

    diger atkins yazisi ise :)

    kemik erimesi yapiyor olsa ketojenik beslenmek yapan hala avcilikla gecinen toplumlarda ostropoz dan gecilmemesi lazim nasil avlarin pesinden kosuyolar kemikleri kirilmiyor :)

    Dusuk karbonhidratta yag yakimi cok olur az degil :) zaten mantigi o dusuk insulin yuksek yag yakici hormonlar ve yagi birincil enerji kaynagi olarak kullanma
     
    ccmssx ve Karakaş bunu beğendi.
  10. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    tamam madem cevap veremiyorsun seni daha fazla sıkıştırmayayım. seni severim bilirsin. :)
     
  11. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    100 'ü deviren nineler, dedeler kaç taneymiş.

    Bunları yediler, yediler ortalama yaşam süresi 65 civarı işte.

    Taş devri beslenselerdi ortalama yaşam süresi kaç olacaktı sanıyosunuz. :)
     
  12. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    cep telefonundan cevap yaziyorum

    Sizin gozlemleriniz neyi kanitlarki eti birakip tahila yonelen koylulerde obozite ve hastaliklar artti

    tarim devriminden once nasil besleniyorlardi insanlar bizim dogru beslenme dedigimiz tarim devreminden onceki beslenme sekli cunku tarim devrimi cok yenidir ve insanoglu bu tip beslenmeye alisik degildir

    Neye cevap vermem gerektigini sorunuzu yazarmiziniz acikca
     
    Karakaş ve ccmssx bunu beğendi.
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    KETOASİDOZ NEDİR ?
    Vücut hücreleri hayati fonksiyonlarını yerine getirebilmek için bir şekilde enerji bulmak zorundadır. Şeker organizmanın başlıca enerji kaynağıdır ve enerji temini için hücre içinde yakılır. Hiperglisemi hali ortaya çıktığında kandaki şeker insülin yetersizliği dolayısı ile hücre içine giremez ve bu durum karşısında şeker alamayan hücreler enerji elde etmek için yağları yakmaya başlarlar.

    Bu durum da ketonların ortaya çıkmasına neden olur. Keton cisimleri kanda artar ve idrara geçer; idrarda aseton çıkar.

    Hiperglisemi sonucunda kanda ve idrarda keton cisimlerinin artışı ile hastanın şuuru giderek bulanıktan tam kapalı hale geçer ve tedavi edilemez ise koma tablosu gelişir. Ketoasidoz çok tehlikeli bir durumdur. Ketoasidozun bazı belirtileri aşağıda sıralanmıştır.

    Her zamankinden daha fazla açlık vesususzluk hissedersiniz
    Çok sık idrar yapmak ihtiyacı duyarsınız
    Yediğiniz yemek miktarında azalma veya fiziksel aktivite miktarında artış olmaksızın kilo kaybedersiniz
    Kendinizi her zamankinden daha yorgun ve uykulu hissedersiniz
    Mideniz bulanır veya kusarsınız
    Mideniz ağrır
    Soluğunuzda aseton kokusu ortaya çıkar
    Soluk alıp vermenizin hızlı ve derin olduğunu farkedersiniz.

    işine gelmeyenleri kestirip atıyorsun işine gelen olrusa en ufak şeyi büyütüyorsun yapma böyle.
     
  14. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gene ayni seyler

    Ketosis nedir ketoasidoz nedir nasil olusur

    Konu ketosis ketoasidoz degil ketosisin ne oldugunu yaz ketoasidoz un degil :)

    Bikmadin mi bos yazilar yazip yalanci cikmaya :)
     
  15. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ketozis (Ketosis) Nedir ?

    Keton cisimciklerinin kanda artması ve idrarda görülmesi sonucu ortaya çıkan klinik durum. Nefeste aseton kokusu ile de hissedilir. Karbonhidrat metabolizmasındaki bozukluk (kontrolsüz diyabet), diyetle karbonhidrat alımının çok az, yağ alımının fazla olması (ketojenik diyet) veya vücut yağlarının aşırı kullanımı (açlık) durumlarında ortaya çıkar. Kontrol altına alınmazsa asidoza neden olabilir.
    http://www.saglikaktuel.com/saglik-ansiklopedisi-ketozis-ketosis-nedir--829.htm

    Ketozis Nedir

    Lipolizis (açlık sırasında ya da insülin eksikliğinde) ke*ton cisimlerinin (beyin dahil çeşitli dokular tarafından enerji metabolitleri olarak kullanılabilen) oluşumuna yol açar.



    doğru dürüst cevap veremediğin durumlarda hep karşındakini aşşağlamaya yönelik postlar atıyorsun dikkat et.
     
    Son düzenleme: 5 Ocak 2012
  16. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    ya beyler tartışmayı kişiselleştirmeyelim lütfen ne güzel muhabbet dönüyor zaman geçiriyoruz şurada :D
     
  17. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    ketosis vucudun bir fonksiyonudur Kıtlık durumlarında kullanmak icin verilmistir vucud kıtlık zamanında enerji kaynagı olarak yagları kullanır bu gayet dogal bir durum bunu nasıl hastalık olarak gösterebiliyorsunuz ?

    Ketoasidoz nedir ?

    Tip 1 seker hastalarında ve uzun sure alkol kullanımında ortaya cıkar.


    tip 1 diyabet hastası zaten nasıl beslencegini bilir saat bası yemek yer dısardan insulini ni vurur. Tip 1 diyabet hastası ne kadar karbonhidrat yese de ketoasidoza girebilir.


    Dogru dürüst cevap degil bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz

    Bilmiyorsan konusma adam sansınlar biliyorsan konus ibret alsınlar Bu bizim atalarımızın atasözü degil mi ?


    gelmis buraya diyabetik koma durumunu yazmıs dusuk karbonhidrat tuketimi diyabetik koma yapıyor sanki tip 1 seker hastalarının hastalıgı ketoasidoz u sanki bu diyet yapıyor

    tip 2 sonradan olma seker hastalıgını ise tedavi ediyor tas devri diyeti bunuda gözlerine soka soka koydum doktorların yaptıgı calısmaları hastaların insülin bırakmalarını ropartajları anlamak istemiyolar önce okuyun bilgi sahibi olun gelin tartısalım.
     
    Son düzenleme: 5 Ocak 2012
  18. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yarın " taş devri diyete " başlıyoruz !!!...) karbonhidratı terk ...

    günde 5 yumurta, 1 kilo et ( yağlı) ...

    maç turnuvasında , maç aralarında, bi üst maça aralarında 2 yumurta , kuyruk yağı = sonsuz enerji ...


    gelişmelerden sizi haberdar edelim...

    maçlara da 25 günkaldı...)

    müsabakalarda sonuç kötü olursa , bu 2 arkadaşa geri dönüş söz konusu ...)))

    not: "öğrenmenin yaşı yoktur !..." tezinden hareketle ...)))
     
    Son düzenleme: 5 Ocak 2012
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    simdi ne kadar et tüketiyorsa ögrencileriniz aynı eti tüketecekler artı karbonhidratı sadece antreman öncesi ve sonrası alacaklar diger zamanlarında ise tas devri temel ilkelerine uyacaklar

    insanlara iskence yapar gibi yagsız degil yagdan zengin beslenme yolunu acacaksınız ( iyi yaglar zeytinyagı kuyrukyagı tereyagı v.s gibi )

    ercan bey neden cevap vermiyorsunuz ? Koskoca antrenorsunuz ogrenci calıstırıyorsunuz bunları bilmeniz lazım

    Karbonhidratlar mı daha iyi yakıttır yaglar mı ?

    Karbonhidratlar mı kas yorgunluguna yol acar yag asitleri mi ?

    Kac kere daha sormam gerekecek konuyu kaynatmaya calısıyorsunuz farkındaysanız
     
    ccmssx bunu beğendi.
  20. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    hahaha koskoca antrenorun verecegi cevap bu muydu :)


    alın size bilimsel gercekler tıp dünyasındaki doktorların konusmaları

    https://www.youtube.com/watch?v=fdQKv3vPm3E&feature=related

    4 bilim insanı kolestrolun ne kadar faydalı oldugunu anlatıyor kulaklarınız acıksa duymak istiyorsanız tabi


    kalp damar hastalıkların asıl sebebi insulin hormonu diyor hocalar ne diyorsunuz ? insulini ne yukseltiyor acaba ? yaglar mı ? karbonhidratlar mı ?

    Etin kalp hastalıgı yaptıgını soyluyordunuz degilmi :)

    https://www.youtube.com/watch?v=sTBLz-1FRXs&feature=related

    https://www.youtube.com/watch?v=oGA_5bQhXF8&feature=related

    diger videolar
     
    Son düzenleme: 5 Ocak 2012
    ZeusS_ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş