karbonhidratsız olmaz mı ???

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve wolf tarafından 9 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 39 üye.
  1. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Öğünlerde dengeli bir biçimde 3 besnsel değeride kullanabilirsin. Protein, yağ ve karbonhidrat. Yalnız şuna dikkat etmek lazım öğünlerde büyük karb almaktan kaçınmak. Kalan kısımları dediğim gibi 3 ünüde beraber kombo yapabilirsin. Gerçi geçmişte bununla ilgili araştırmalar olmuş berrardi protokolü vardır bununla ilgili. Mesela dr berardi karblarla yağların kombinesini uygun bulmaz ama işin içinde birçok farklı kriter vardır. Drki 2 enerji kaynağı aynı anda yüksek miktarda kullanılmaz. Öğünler protein +yağ + az miktar karb ya da protein +karb + az miktar yağ gibi..

    http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/masseating_2.htm

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:41 ----------

    Bu arada yazmışken tam yazayım. Dr. Berardi burda yağ ve karbı berbaer tüketmeyin demiştir demesine ama olayı biraz daha açalım. Yani onunda ince detaylar konusunda uzunca bir yazısı olmamıştır. Kötü olanın doymuş yağ + karbonhidratın kötü olduğunu sylemesi gerekirdi. Böyle bir genelleme yaptığı için eksik kalan yerler var yazıda..Mesela doymamış yağlardan yapılmış bir pilav 10 numara yenebilir ve hiç sakıncası yoktur gibi gibi..
     
    Son düzenleme: 7 Aralık 2010
    Stronger1 bunu beğendi.
  2. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Olayın bilimsel yönüne bakarsak, yağların bir çoğunun insulin direnci oluşturmaya uygun ve insulinin hücre geçirgenliğini engellediği ile ilgili bir konu.

    Sonuçta berrardi bu konuda haksız sayılmaz.

    Ancak eksiklikler var.

    Doymuş yağların bir çoğu aklandı sadece hidrojenle nebati edilmiş katı (trans yağlar) ve margarinle sakat konumda.

    Onun dışın pilav gayet doğal tereyağı ile yenebilir.

    Tereyağı hücre içinde insulin geçirgenliğini engellememekte.Aksine tereyağı tüketimi insanlar için çok faydalı olmakta.

    Katı hale getirilmiş hidrojenle doyurulmuş sıvı yağlar sakat anlayacağınız .

    Tereyağı mükemmel ve serbest.

    Ancak adam pilav yerken tutup 4-5 tabak yerse :) bunun sonucunda suçu gene yağda bulmaya kalkanlarda var.

    Bir oturuşta bir kase pilav yenmeli kas kütleniz iyiyse iki kase.

    yani yakamayacağınız enerjiyi vücudunuza soktuğunuz anda suçşu sizsiniz.

    yağlar değil.

    Göbek çevresine bakarsanız eğer suçlu kim anlarsınız?

    Az bir göbeğiniz varsa az suçunuz vardır büyük bir göbeğiniz varsa büyük

    suçunuz vardır eğer bir obesseniz ve hala yemeğe devam ediyorsanız doymak bilmiyorsanız siz acı çekmeye mahkumsunuz.

    O yüzden buradaki ana fikir gözden kaçmadan insulin ve insulin hassasiyeti konusu önemsenmeli.

    Kim ne yerse yesin vücut hormonları iyi çalışıyorsa doyar ve bunu uzun bir süre zarfında yakar. Sonra tekrar yer sonra bir daha yakar.

    Olay ye ve yak.

    insulin bozuksa eğer metabolik sendrom oluşmaya musait bir yapıdaysanız, bunun neticesinde ye ve yak olaya biter :)

    yerine ye ve depola olayı başlar.

    Kas inşasındada karbohidratı çok abartıyorlar. Bana göre doğal yollarla kas inşa eden biri çok dikkatli beslenmeli. Yediklerinin cogunlugu yağ ve proteinler oluşturmalı.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:47 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:27 ----------

    Bir ilave daha yapacam yağların vücuda alımının sınırlanması depresyon yapıyor. Yani doyana kadar yağ almanız lazım.

    En azindan günde yediklerinizin yüzde 40 ı yağdan gelsin.

    Depresyon illeti yaşayanlar varsa bu sorunlarının çözüldüğünü görecekler.

    Noroloji Doktoru Güçlü Ildızın bu konuda yazıları mevcut.

    Profesör Ahmet Aydın ve Serkan yimsel bu konu için çok uğraş veriyolar.
     
    Son düzenleme: 7 Aralık 2010
  3. magicbaris
    Offline

    magicbaris Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    taş devri diyetiyle sağlığına kavuşacağına %100 eminim günümüzdeki şeker patlaması insulinini altüst etmiş
     
    heldic bunu beğendi.
  4. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    konu eğer sağlıklı yaşamak ,uzun ömürlü olmaksa :

    "DÜŞÜK ENERJİ ALIMI ,YANİ AZ BESİN "

    her zaman doğru yöntemdir...

    anadolu , özellikle güneydoğu efendim "şeker yeme 2 kilo pirzola,kuruk yağı ye ye bi şey olmaz " diyen genç yaşta ölenlerin mezarlarıyla dolu...((


    not. konu eğer performans sporu,başarı vb ise , enerji satbilizasyonunu "KARBONHİDRAT " larsız sağlayamazsınız ...)
     
    AngryHun ve serkan1984 bunu beğendi.
  5. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    anadolu daki o dedigin kisilerin temel besin kaynagi prizola mi yoksa bugday mi

    Babasi 130 yasinda olen kisinin babasi tereyagi kuyrukyagi et tuketirken

    Oglu 60 yasinda kalp hastasi tuketimi margarin aycicekyagi ve tahil

    Yazdiklarinizin arkasinda durun Allah rizasi icin bir calisma ekleyin bu kadar kesin konusmaya ki biraz ciddiye alalim sizi
     
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yazmayayım dedim ,ama ?!...((

    tabi herhalde "laboratuar "falan kuruldu , fareler üzerinde ,sporcu grupları üzerinde çalışmalar vb gerçekleştirmektesiniz ?!...))))

    veya bu çalışmaları "türkiye de doktor neydi vb vb "başlattı...hem de o doktora karşı onlarca doktor nerdeyse programlarda sövecek durumda ateş püskürürken !...)))

    130 yaş konusu konu gayet basit, 130 yaşında et,kuyruk yiyen adam günde 8-10.000 kcal harcayan dedelerdi ...ayrıca, etten daha çok "süt ve sebze türevleri "tüketenlerdi...tarlada ,ambarda çapa sallayan kişilerdi ve kaç tane ?!...ayrıca kaç taneydi ki?!....torunları , örneğin siirt te sabah kahvaltıda "büryan kebap " yiyen torunları, sedanter yaşam biçiminde "k...ç ,göbek olup " 50 li yaşlarda cızlamı çekmekteler...neden , g.doğu, doğu anadaolu ,et tüketimi yüksek yerler de "kalp ,kanser "olayı fazla ?!...neden acaba ?!...sebze yemeğinin pek uğramadığı bu illerde neden bu ölümler çok ?!..neden, bir egede bu ölümler daha az ?!...veya bir giritte ?!...

    neden gayet basit :

    "et ve et ürünler yüksek kalori içerir...yüksek kaloriyi de alırsanız , yağlanır ,göbeklenirsiiniz ,hareketleriniz ,herşey yavaşlar ,kas dokusu görevini yapamaz, basınçlar artar , kanser riski yağlı ortamda daha hızlı hareket eder vb vb bozulur vb vb ...

    şunu deseydin belki anlardık , anlarım:
    "hayvansal yiyin ,ama az ,yeterli yiyin, ama sporda falan başarı "beklemeyin.!..yuvarlanır gidersiniz sadece !..."
    "
    oldu , söylediniz diye diye "insan sisndirim sistemi, ağız salgıları , enzimler vb " hepsi değişecek ,ve insan " salt etobur "olacak,tahılı ,meyvayı çıkartacak !...binlerce yıllık adına ne dersen de gelişim "bağırsak, enzim ,salgı , sistemi ,diş vb" sistemi sabit kalacak ve insan pasa " hayvansal "beslenecek,sedanter yaşam biçiminde "klosunu muhafaza edecek, sağlığı bozulmaacak " ..

    var mı böyle bi şey ?...)))

    şunu deseniz anlarız:

    "şeker ,özellikle yapay şeker "kullanımı sakıncalıdır ..okey, ama kalkıp " karbonhidratlar kötüdür, yağ kaynakları iyidir ,sınırsız kaynaklardır vb" derseniz olmaz!...yağ kaynaklarının sınırsız olduğu konusunu oratya atan kişi kimse o da ayrı bir komedi ?!...)

    tutup ,tüm karbonhidrat kaynaklarını "şeker çizgisine "koyarsanız o zaman birileri de bu işe gülerler...

    doğru , çoğu şey karbonhidrat , alkol de karbonhidrat türevi !...alkol ile "makarnayı ,buğdayı ,pirinci "aynı kefeye mi koyalım ?!...

    bence, biraz daha "ortganik kimya bilgilerinizi " arttırmanız gerekmekte bu tip söylemlerde bulunmadan, dr x- savlarına kapılmadan önce !..(((



    not: ayrıca , sağdan soldan anti-tezlerde alıntı yapmaya kalksak, bilmem x-doktor, y- dergisinden "quote-unquote "yapsak herhalde burası çöplüğe dönebileceğinin farkında mı acaba arkadaşlar ?!...( ve kalkıp ,bunun talep edilmesi ?!...(((

    şimdi , dr canan ı ,atkinsi okuyanlar , bizim müsabıkları "performanslarını arttırmak için "taş devri diyetine mi "sokacağız , veya başka bir "maraton antrenörü ", veya başka bir "turnuva müsabıık spor antrenörü " ?!...böyle birşey var mı?!...))

    örneğin pehlivalnlar neden erken ölürlerdi veya ölürler ?!...basit : " içlerinde 40 yumurtayı 2 kilo kıymaya karıştırıp yiyenler bolcaydı ?!.." ((
     
    Son düzenleme: 4 Ocak 2012
    AngryHun, serkan1984, R10 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  7. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    tutturmuşlar taş devri diyeti diye benim inancım doğrultusunda taş devrinede inanmıyorum o ayrı bır konu ama sıze cevap verırken taş devrı oldugunu var sayarsak o dönemde insanlar daha çok toplayıcı olmuştur avcı değil av olmuştur nasıl oluyorsa sadece et tüketmiş? ınsan dısı ineğe daha yakın oldugunuda soyluyorlar

    et yıyen afrıka ulkelerıyle bızlerı kıyaslamaya kalkmışsın afrıkada o etı yemek ıcın sabahtan akşama kadar koşuyorlar bız o etı yemek ıcın kac dk mızı harcıyoruz evın yanındakı marketten eti alıp yıyoruz

    afrıkada etı markettenmı alıyor bu ınsanlar saatlerce av arıyorlar onlarla bız bırmıyız bırkaında onlar et yesın o etı yemek ıcın tum gunlerını harcıyorlar

    neyle neyi kıyaslıyorlar ınanılır gıbı degıl bu kadar sağlıklıysan foruma resmını koy bakalım vucudun bızlerden farklımı değilmı onu bunu kopyalayıp burya koymakla olmuyor
     
    AngryHun bunu beğendi.
  8. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    ercan bey belki forumu okuyan sizin gözetiminizde calısan sporcu arkadaslar var o yüzden bu yanlıslıkları savunmak mecburiyetinde kalıyorsunuz.

    Size yagların neden daha iyi bir yakıt oldugunu yazmıstım bir daha yazayım.



    Dogu bölgesinde et ve et ürünleri neden mi kanser yapıyor ?

    bunun cevabınıda bildiginizden eminim dogu anadolu bölgesinde etler mangalda pisirilir eti degil neyi pisirirseniz kömür yada odun atesine direk tutarsanız kanserojendir. Yemekler toprak kaplarda haslama olarak pisirilmeli. Kelime oyunlarına gerek yok.

    100 yasında bir adam nasıl 8000 10000 kalori harcayabilecek ? Yasları 100 e gelse bile kiloları aynı kaldıgına göre bu iste bir is var ? Kimseye 10 bin kalori al demiyoruz sporcu alcagı kaloriyi kendisi belirler



    varsayımları gecin yapılan calısmanız varsa gösterin ben size bir tane göstereyim




    Alkol karbonhidrat degildir.

    Alkol baslı basına bir enerji kaynagıdır ve vucudda depolanamaz.

    Alkol (Arapçadan: evren eser = al-kuhl; rastık taşı tozu), karbon atomuna doğrudan doğruya -OH grubunun bağlı olduğu organik bileşiklere verilen genel addır. Genel formulü CnH2n+1OH olan mono alkoller, alkollerin önemli bir sınıfıdır. Bunlardan etanol (C2H5OH), alkollü içeceklerde bulunan türüdür. Genellikle alkol kelimesinden de etanol kastedilir ki yeni fermente olmuş birada etanol oranı %3 - %5 arasında iken şarapta %12 - %15 arasındadır.[1]


    Alkol karbonhidrat ise 1 gr da nasıl 7 kalori vardır ?



    pehlivanları mı takip ettiniz :) 40 yumurta yanında bolca ekmek yiyor olmasınlar :)



    buyrun baska bir haber söylediklerimizin ne kadar dogru oldugunu gösteriyor


     
  9. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    1) esas kelime oyununa gerek yok...hangi alkolden bahdildiği herhalde belli ...alkol uzaydan gelmiyor herhalde ?!...tabi ki besin endüstrisindeki alkolden söz ederesk ...sanayi tiplemelerinden örnek vermeye gerek dahi neden duyulur?!...((( üzüm, incir, buğday, arpa vb vb

    içilen alkolün, nişastalı ürünlerden , feramatasyon yoluyla üretilenşekere ve şekerin de fermantsayonla alkole dönüştüğünü dahi bilmeden birinin hangi cesaretle oraya bi şeyler yazmak kolay ...(((

    işte bu da ne kadar konuya hakim olunduğunun göstergesi...))))

    2) hastalıkların çoğunun genel kaynağı " STRES " olmasın sakın?!...

    neyse daha fazla yazmaya zaten gerek yok!...


    sporcuya , maçtan önce "et ,yağ,yumurta "yedirelim ve habire üst üste turnuva şeklindeki "müsabakalara "çıkaralım?!...))))) adam , o yediği etleri 2 nci maçında çıkartır veya köşede uykuya yatar yahu !...

    ha doğru, ben de uzaydan geldim, sporcularımızı böyle besleyelim...

    genelde , salona zantrenmana gelen çocuklar da performans düşüklüğü gördüğüm zaman ,hemen sorarım :

    "ne yedin ?!..."

    cavap : " 2-3 saat önce döner,kebap, tavuk " tur !...

    not: bu arada geçenlerde bir eski şampiyon güreşcimiz yine vefat etti...zaten, eceliyle ölen çok azdır bu "bir oturuşta 1-2 kilo eti " indirenlerden ...
     
    Son düzenleme: 4 Ocak 2012
    AngryHun, serkan1984 ve Cidade de Deus bunu beğendi.
  10. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    kendi agzinizla fermante olmus yaziyorsunuz fermante olarak seker mayalanir ve alkole donusur yani karbonhidrat kalmamistir her turlu seker iceren besinden alkol yapilir

    Sunu sorayim size fermante edilmis bir gidada icindeki seker nolmustur ?

    Eger alkol dediginiz gibi karbonhidrat olsaydi neden depolanamiyor vucudda

    O ogrencilerinize sormayi hic dusundunuzmu doneri pideyi eti v.s yerken yaninda ne tukettiniz oturup ekmeksizmi yediler karbonhidrat agirlikli beslenmeden sonra beyin kendisine is verilmesini istemez o yuzden yatar bir kosede uyur


    Neden ayrintilari es geciyorsunuz sizin ogrencileriniz karbonhidrat agirlikli bir ogllen yemeginden sonra performansi dusmedimi ordaki suclu etmi ekmek mi ?

    O pehlivan 1 kilo et yiyordu da yaninda kac ekmek yiyordu ondan bahsedermisiniz
     
  11. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Harca arkadaşım sende harca madem yiyosun.

    Taş devrindeki gibi ol...

    Bizi sıradan insanlarla kıyaslama biz yiyosak yakacağımızı bilerek yeriz!

    Neymiş afrikadakiler koşuyomuşta vs. :)
     
  12. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    tabi canım oturup 10 bin kalori almıyoruz ki tuketecegimiz kadar alıyoruz ve vucud sistemimizin alısık oldugu sekilde

    eger tahıla insan eli degmemis olsa bu kadar bol ve ucuz mu olacaktı ? her yer bugday tarlalarımı olacaktı dogada bugday tarlasımı var
     
    ccmssx bunu beğendi.
  13. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    heldic sen nerelisin bilmiyorum fakat senin o 130 yaşına kadar yaşıyor dediğin anadolu insanının beslenme alışkanlıklarında protein ve yağ en sonlarda yer alıyor. babalar gibi de karbonhidrat tüketiyorlar neredeyse ekmek arası ekmek yiyorlar.

    anadolu halkı fakirdir. hele dedelerimiz onların babaları falan fakirliğin allahını gördüler. köy yerinde et met yenmez. kurbandan kurbana kırmızı et yer millet azını da kavurma falan yapar saklar mevsimine göre dayandığı kadar yer taa ki seneye kurbana kadar. tavuk dediğin de ya özel bir durum olacak (çok önemli bir misafir, askerden oğul gelmesi falan) ya da birisi çok hasta olacak falan yesin güçlensin diye kesilir. senede 1-2 kere de tavuk yenirse yenir.

    meyve, sebze, bakliyat, yoğurt, bulgur, un, tarhana, tahin, pekmez, peksimet ve ekmek genel besinlerinin %90'ından fazlasını oluşturur. bu saydıklarıma bakarsak da zirvede açık ara karbonhidratlar yer alır, tam tersi yağdan ve proteinden fakir bir beslenmedir.

    bu açık ve net bir hakikattir. o 100'ünü deviren ninelerimiz, dedelerimiz bol karbonhidrat tükettiler, çok az protein tükettiler. aksini de iddia edemezsin zaten etsen de gülünç olur.
     
    Cidade de Deus, ercan gürgöze ve R10 bunu beğendi.
  14. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    heldic ,

    yazılanları iyi okuyormusun , eğer okumuyorsan ?!...

    -alkol , karbonhidrat dendi mi?!...iyi okursan "karbonhidrat türevi " yazılmış!...))

    -sporcularımın , karbonhidrat alımından sonra "performanslarının düştüğünü " nerden çıkartıyorsun?!...tam tersi " zımba gibi oluyorlar " ... ama, ne zaman "et, tavuk ,kebap vb" gibi hazmı güç ,uzun şeyler yediler mi ,aradan uzun süre geçse dahi "uyuz "gibi " antrenman çıkartıyorlar...şimdi "canan hn "dedi diye "sporcu beslenmesini , yılların birikimini ,olan olayları mı "değiştireceğiz ?!...birisi , oertaya "ensülğin direnci vb" diye tutturdu diye...

    -konularda "sapla ,saman karıştırdığının "bilmem farkında mısın ?!...konu , "karbonhidrat " ve büttün karbonhidratları "basit ,rafine şekere indirgeyemezsin " !!!..

    sebebi basit:

    -konsantrasyon
    -yapı , zincir yapıları , bunların bağları, tepkimeler
    -tepkime yüzeyleri
    -tepkime süresi
    -geçiş süreleri
    -enzimler
    vb vb

    örneğin , 200 gr "şeker pancarı yediğin zaman alacağın " 25 gr şekeri" , 25 gr şekeri direkt olarak almak ile aynı kefeye koyamazsın...şeker pancarından aldığın şeker "radikal şekilde ,hızlı kana , bünyeye geçiş "yapmaz !...çok daha uzun sürede ,ve az miktarda geçiş ,tepkime yapar...

    işte buna adamlar "blood sugar level index " ya da bizdeki adıyla "glikemi indeksi " demişler...

    ve sporcular bu "glikemi indeksine "göre beslenir...proteinle , yağla sporcunun, özellikle "yüksek performans " gerektiren sporcunun " radikal enerji değişiklik ve enerji stabiliziasyonunu sağlayamazsınız!!...

    sporcu , piramit turnuvalarda eğer "et ve yağ ürünleri "ile beslenirse orda "gümler " ...bu nedenle , enerji stbiliilizasyonu veya radikal geçişler için "karbonhidrat türleri, türevleri" kullanılır...

    anlatmak istediğin konu çok farklı ve "şeker hastalarını , veya buna eğilimli olanları "ilgilendiren bir konu ....

    ama, konuyu "tahıl ,meyva vb" zararlı "et ye "diye bağlamak farklı ...

    şimdi "yunanistan da "bi adam vardı ,gazetelerde çıkan , adama soruyorlar nasıl başardınız diye?!...cevap : "hergün 5-6 kez içtiğim kahvenin içine koyduğum bala borçluyum " !..

    şimdi bu adamın lmesi gerekir sn canan hanıma göre?...)))
     
    Karakaş bunu beğendi.
  15. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    heldic işine gelenı okumuyor veya değiştiriyor içkide bıle karbonhıdrat yokmu yuh dıyorum başka bırsey dıyemıyorum bırde avukat tutmuş kendıne ccmssx diye sankı ona soru soran olmuşta cevap verme geregıne düşmüş.

    afrıkadakılerle şehır ınsanını kıyaslayan taş devrı dıyetını kınıyorum afrıakdakı o etı yemek ıcın saatlerce kosuyor ayrıca afrıkada bbc nın belgeselınde bugday tarlaları ekıyorlar tum kışı oyle gecırıyor sankı tum ınsanlar et yıyormus gıbı eskıden ınsanlar toplayıcıydı.
     
  16. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    heldic şu anda harıl harıl link araştırıyordur döner birazdan :)
     
    Cidade de Deus ve R10 bunu beğendi.
  17. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    karakaş ,

    son derecede teşhis yapmış...

    anadolu insanı o uzun yaşayan dedelerin sirrı :

    -tarhana
    -bulgur
    -yoğurt
    -az yumurta
    -ceviz, nohut ,badem, fasulye
    -tam buğday ekmeği
    -sebze
    -pekmez
    vb

    yani son derece çeşitli beslenmede yatıyor...




    diğer yanda "et tüketiminin "daha bol olduğu yerlerde "kalp krizi oranları "daha yüksek...
     
    Cidade de Deus ve Karakaş bunu beğendi.
  18. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Forum böyle bir yer işte sormasanda, istemesende, kabul etmesende insanlar birbirine bişeyler yazabilir.

    Ben helticin avukatı değilim, siz karbonhidrat, şeker vs. bağımlılarının birbirinin avukatı olmadığı gibi. :)

    Aynı şeyi düşünüyorsak avukatı mı oluyoruz.

    Bildiklerinizi yazın ama sakın kabul ettirmeye çalışmayın!
     
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    disardayim simdi :)

    50 100 sene oncesine donersek eger etin simdiden daha bol oldugu zamanlara kisdan etler kuyruk yagi ile kavrulur tenekelere saklanirdi peynirler kisdan tenekelere basilirdi et fiyatlari son yillarda pahalandi bu yuzden ne koylu nede sehirli et alabiliyor

    Her evde yumurta vardi tereyagi bol tuketiliyordu

    Gunumuzde ne yazikki etin yeri ekmek aldi et peynir yumurta katik oldu tam ekmek yerinide beyaz ekmek aldi hastaliklar artmaya basladi sebebi ise insulin direnci

    Tam tahilin zararlarini yazdik icindeki lektin gluten den dolayi yenmemesi lazim sadece gi den dolayi degil

    karbonhidrat turevi ne demek :) alkol basli basina bir enerji kaynagidir alkol karbonhidrat mi simdi :) karbonhidratlar kan sekerini yukseltirken alkol dusuruyor nasil bir karbonhidrattir bu ki kaloriside 7 kcal ne protein ne yag ne karbonhidrat farkli bir enerji kaynagi


    Et tuketimi neden kalp krizi yapar aciklama yok sadece yapar neden yapar icindeki b12 vitamini kalp kaslarini korudugu qenzim yaslanma karsiti oldugu icinmi :) aciklarmisiniz ne alaka :)

    Ercan bey sporcularin performansinin dusmesi sizin uydurmaniz :) yapilan bir calisma koyun ketojenik beslenen sporcularda yuzde 30 performans yuksekligi olan calismayi ekledim sizde ekleyin :)

    En son uyelik ismi fransizca olan arkadas a da sorayim insan toplayici avci degilse proteinsiz nasil kaslaniyordu ot cople nasil o kaloriyi karsiliyordu tahillar yokken :)
     
  20. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Genetik çok ağır basıyor. Sanki o dede et yese, karbonhidrat yemeyecek. :) Onların beslenmesi bizim gibi programlı değil ki adam herşeyi yer. Genetiği sayesinde de 100 yaşına kadar yaşar. O insanları taş devri gibi besleyin bakalım ne olacak? Böyle bir çalışma mı var? Yok. o zaman ne konuşuyoruz. :)
     

Sayfayı Paylaş