karakovan balı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve dvtgrl56 tarafından 18 Mart 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. dvtgrl56
    Offline

    dvtgrl56 Üye

    Katılım:
    18 Mart 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Siirt
    Hakiki balda üretim aşamasında herhangi bir müdahaleye maruz kalmadan üretildiği ve altı ay kapalı kalıp toplu iğne başı kadar bir aydınlık görmediği için kapalı kovan balı yani karakovan balı denir. Siirt yaylalarının nektarı oldukça yüksek 1200 e yakın çiçeğinden karakovan balını toplayan, özel yetiştirilmiş Kafkas arılarıdır. Kafkas arıları; hortumları uzun olduğundan çiçekteki tüm balı ve tüm nektarı alır. karakovan balı'nın ortasında balmumu yoktur. Tamamıyla natureldir, peteği olduğu gibi yenir, insan eli değmeden arı kendi isteğine göre hazırlamıştır. Şeker hastalarının dahi yiyebilecekleri; katkısız, %100 saf, glikoz içermeyen, naturel, özel, her derde deva doğa harikası hakiki karakovan balıdır. Ticari glikoz oranı %0'dır.
     

Sayfayı Paylaş