"Marka belirtmeme" kuralımı korumak istediğimden dolayı kullandığım marka/markaları açık veya özel mesajla tavsiye etmem mümkün değil. Ancak Omega-3'ü nasıl seçmeniz gerektiği konusunda bir kaç şey söyleyebilirim.
Omega 3 olarak tabir ettiğimiz DHA ve EPA yağ asitleri ancak üst seviye bir üretim teknolojisi ve mühendisliği ile saf olarak elde edilebilecek bir takviye çeşididir. Bu konuya çoğu kişi dikkat etmediği için (biraz da bilmediği için) ucuz veya pahalı farketmez bir şekilde Omega-3 takviyesi satın almakta ve kullanmaktadır.
Balık'dan üretilmiş Omega-3 kapsülleri (keten tohumundan da üretiliyor) eğer sıkı üretim kriterlerine sahip değilse normal balık yemekden bir farkınız kalmayacaktır. "ne var bunda" diyenler olabilir ancak balık'da yüksek oranda civa, kurşun ve diğer ağır metaller bulunabilir/bulunmaktadır. Balığın yağ'ından bunları ayrıştırmak belirli bir teknolojiyi ve ciddi bir kalite kontrol sürecini gerektirmektedir.
Balık ne kadar yaşlıysa (olgunsa) ağır metaller açısından kirlenmiş olma olasılığı o kadar fazla olacaktır! Daha buna benzer Omega-3'de inanılmaz ayrıntılar vardır. Balık ne kadar soğuk su balığı ise Omega-3'ün kalitesi de o kadar yükselecektir. Ve bir tiyo; bazı kaliteli markaların ambalajında "Cold Water Fish" yazar ve ayrıca kapsüllerinde şeker, tuz ve nişasta da bulunmaz!
Ama merak etmeyin kullanmış olduğunuz marka gerekli üretim tekniklerine sahip (ağır metallere karşı arındırma uyguluyor), köklü bir firma, tek eksiği soğuk su balığını kullanmaması!
Son düzenleme: 2 Nisan 2011