Karaciğer yağlanması ve BB..

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve Hanamichi Sakuragi tarafından 18 Ekim 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Dostlar bugün kan değerlerimi ölçtürdüm ALT değeri normalin 3 katı çıktı.. Normal değer 45ken benimki 134müş.. Yarın tekrar gidicem doktora başka testler yapılacak.. Karaciğer yağlanmasından şüphelendi.. Bulk dönemindeyim ve karbonhidrat ve protein tüketimim oldukça yüksek... Yarın doktorun söylediklerini burada paylaşıcam sizinle. Umarım çok önemli birşey çıkmaz.. Siz ne dersiniz? Bu durum çok sık rastlanan bir durum mu? Ya da daha önce bununla ilgili sorun yaşayan var mı? BB ve karaciğer yağlanması arasındaki bağlantı nedir?
     
  2. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Bende test yaptırmak istiyorum zira proteine çok yükledim son 6aydan beri.Tam olarak hangi dala gitmek gerekiyor bilgi verebilir misin?
     
  3. legolas246
    Offline

    legolas246 Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    180
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Ankara
    Çok geçmiş olsun ben de supplement kullanamya yeni başladığımda 3 ayda bir gidip karaciğer enzimlerime baktırıyordum.Ama hiç bir sorun çıkmamıştı. Sizinkine başaka bir şey de sebebiyet vermiş olabilir.



    Dahiliye ye gidip karaciğer enzimlerinize baktırabilirsiniz.
     
  4. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler legolas246... Herhangi bir aile sağlığı merkezi de kan testi yapıyor.. Ama daha ayrıntılı bilgi için dahiliye iyi bir tercih olur sanırım...
     
  5. Vorenus
    Offline

    Vorenus Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Vancouver
    Aşırı alkol sigara tüketimi , çok yağlı yiyecekler , fast food , salam sucuk sosis , çok yumurta , şeker hastalığı , şişmanlık , bazı ilaçların kullanımı neden olabilir . Kan tahlilinde AST-ALT-GGT değerlerine bakılarak anlaşılır birde Ultrasona girdinizmi bilmiyorum ama girerseniz orda yağlanma olup olmadığı kesin çıkar . ALT değeri normalin 3 katı çıktıysa ultrasonda karaciğer yağlanması çıkacaktır . Sonra dahiliye doktoru gastroya gönderir ne derece ileri olup olmadığı durumun ciddiyeti gastroda karaciğer biyopsisiyle anlaşılır .
     
  6. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.910
    Beğenileri:
    2.223
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    peki ne sıklıkta kullanıyorsunuz protein tozu...soru asıl bu olmalı...günde 2 ölçek protein tozu alan(sabah-idman sonrası olmak üzere) bir insandada bu tür sorunlar olurmu...bunuda bilirsek dah asağlıklı bilgi olur...doktordan sana zahmet tam olarak neden olduğunu v.s...öğrenirsen çok iyi olur:..


    geçmiş olsun ...
     
  7. alican476
    Offline

    alican476 Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2009
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Supplement ve streoid kullanım döneminde karaciğer yaklanır.Doğal olarak protein yüklemesi yaptıgın sırada vücudundaki kasların ihtiyacı olandan daha fazla protein alırsan bile yağlanma yapacağını sanmıyorum gut olursun.bu da çok kötü bişeydir.

    Steroid kullanımında karaciğer yağlandıgı sırada sırtta sivilcelenme başlar.böyle bir durum varmı sizde
     
  8. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Dostlar tekrar merhaba.. Kusura bakmayın taze taze yazamadım elimde bir enfensiyon oluşmuştu.. Bu elimde çıkan enfeksiyon yüzünden gitmiştim aslında doktora gitmişken de kan tahlili yaptırmıştım.. Doktor, ALT değerleri yüksek çıkınca dahiliyeye sevk etti ben de dahiliyeye gittim.. Doktora kan değerlerimi gösterdiğimde şaşırdı çünkü sadece ALT değeri yüksekti AST ve GGT normaldi.. Sonra bir tahlil daha yaptı bu sefer daha da yüksek çıktı ALT.. Bu arada da elimdeki yara yüzünden de antibiyotik kullanıyodum.. Doktora sordum bu antibiyotikle iligli olabilir mi diye o da olmaz dedi.. Elimdeki enfeksiyonu kurutup tekrar ALT değerlerime bakıcak ve sonra diğer tetkikleri yapıcak.. Karaciğerde yağlanmayla ilgili herhangi bir durum yok bu arada.. Ultrasona girdim birşey çıkmadı.. Karaciğer sağlıklı yani..
    Yanlız doktorla ilginç diyaloglarımız geçti onları paylaşmak istiyorum sizinle;
    Ben doktora spor yaptığımı ve protein tozu kullandığımı anlattım ne sporu yaptığımı sordu Vücut Geliştirme dedim.. İrileşmek için ve kas arttırımı için kullanıyorum dedim günlük protein alımımın çok yüksek olduğunu söyledim kilo başına 1.5 -2 gr kadar dedim ve doktor bu miktarı çok buldu.. Günlük 1 gr yeterli olacaktır dedi.. Yani günlük gerekli protein miktarından fazla protein alımının bana extra birşey katmayacağını, vücutta fazla alınan proteinin atıldığını ve eğer vücudun enerji ihtiyacını proteinden karşılarsa bunun vücut için önemli sorunlara yol açacağını söyledi.. Ben ona 3er saatlik dilimler halinde 25-30 grlık protein tükettiğimi, vücudun bir seferde 30 grama kadar protein sentezleyebildiğini,zaten vücudun enerji ihtiyacını karbonhidratlardan karşıladığımı fazla protein alımının herhangi bir sorun yaratmayacağını söyledim..Ve bunun yanında ufak tefek bilgiler.. Ama doktor ısrarla günlük kilo başına 1 gramın yeterli olacağını söyledi.. Kas arttırımının tamamen hormonlarla ilgili olduğunu söyledi... Tartışmamız sürücekti ama hastalar bekliyordu ben de daha fazla uzatmadım... Her ne kadar 1.5 -2 gram konusunda emin olsam da kilo başına 1 gr proteinin yeterli olduğu konusunda bir kaç yerde okumuştum ama önemsememiştim..
    Acaba doktor doğru söylüyor olabilir mi? Siz ne dersiniz...?
     
  9. seytantuyu
    Offline

    seytantuyu Özel Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.611
    Beğenileri:
    1.153
    Ödül Puanları:
    123
    Geçenlerde bir yakınımıza kan vermek için gittiğim hastanede kan testi de yaptırdım ve sonuçlarım sizinkine yakın çıktı.

    AST (SGOT) 43 ref (5-41)
    ALT (SGPT) 100 ref (7-40)
    GGT 33 ref (7-64)

    Gördüğünüz gibi sadece GGT normal değerde çıktı. AST de normal değerden biraz fazla. ALT ise aşırı yüksek.

    Bu değerleri yorumlayabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.

    İyi sporlar.
     
  10. Vorenus
    Offline

    Vorenus Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Vancouver
    Sadece ALT nin yüksek olması bir gösterge değil buna referans olacak diğer değerinde bu oranda yüksek çıkması lazım . Karaciğer yağlanması olup olmadığı konsunda kesin kararı ultrason sonucu verir . Size tavsiyem bir , bir buçuk ay kadar eğer yiyiyorsan fast-food dan uzak dur , basit şeker alma , yediklerine dikkat et ve eğer kullanıyorsan alkol ve sigarayı kes ve bir tahlil daha yaptır . Bak Bakalım sonuçlar ne oranda değişecek .
     
    seytantuyu bunu beğendi.
  11. seytantuyu
    Offline

    seytantuyu Özel Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.611
    Beğenileri:
    1.153
    Ödül Puanları:
    123
    Fast food la çok aram yok.

    Ancak kullandığım supplementleri yarı yarıya azaltmayı düşünüyorum. Ayrıca Lifetime' ın Devedikeni ve enginar yaprağından oluşan kapsüllerinden kullanmaya başladım.

    Dediğiniz gibi 1 ay sonra tekrar ölçtüreceğim.

    Umarım bu sefer ALT normal çıkar.
     
  12. Vorenus
    Offline

    Vorenus Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Vancouver

    Eğer Mass/Gainer gibi yüksek miktarda basit şeker içeren ürünler kullanmıyorsan sıkıntı yok . Karaciğeri en başta basit şekerler ve trans yağlar yağlandırır . Her türlü abur-cubur fast-food , aşırı miktarda nasılsa doğal diyerek meyve yemek ( fruktoz en tehlikeli şekerdir ) , salam sucuk sosis ve doğal olmayan yağlarla yapılan yemekler asıl bunları kesmen lazım .
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  13. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ya ne alaksı var karacıger yaglanması ıle supplementın

    yada ne alakası var karacıger yaglanması ıle steroıdın olusturdugu sıvılcenın

    hepsı bırbırınden farklı seyler hurafelerı buraya yazmaya gerek yok yanlıs bılgılendırme yapmayalım

    -------------------------

    karacıger yaglanması benım kardesımde mevcut ve doktor ozellıkle spor yapmasını onerdı agırlık calısmasını ve kardıo yapmasını tavsıye etmıs :)

    beslenme uzmanı ıse gunde maks 2 olcek proteın tozu alabılecegını solemıs ve cla-l karnıtın onermıs proteın tozunun yanında

    beslenme duzenı sıe su an 0 seker ve gunde oglen 4 ten once 2 ogun meyve ama az mıktarda fruktoz yzunden

    daha cok sebze onermıs beslenme uzmanı


    yanı sorun olucagını ben zannetmıyorum proteın tozunu falan ama gaıner sorun olur cunku gercekten yukske oranda baıst seker ıcerır kı abzıları fruktozda ıcerıır yuksek oranda :(
     
    Son düzenleme: 16 Kasım 2011
    sultanmehmed bunu beğendi.
  14. Phil_Heath
    Offline

    Phil_Heath Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2011
    Mesajlar:
    781
    Beğenileri:
    1.372
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Civil Engineer
    Yer:
    Istanbul-Southampton-Moscow
    benim de bugün ölçtürdüğüm son sonuçlar iyi değerler içinde çıkmadı:

    ALT 0-55 olması lazım 60 çıktı
    AST 5-34 bu normal 22
    Trigliserid 50-170 olması lazımken 191

    kolesterol 0-200 olması lazımken 235
    LDL kolesterol 0-130 olması lazımken 153.8

    sedimantasyon da düşük çıktı 3-18 lazım iken 2 çıktı ama bunun düşük olması önemli değilmiş; yüksek olmaması gerekliymiş.

    doktor dahiliyeye gidip ultrason çektirmem gerektiğini söyledi karaciğerde yağlanma olabilirmiş.
    Ama diğer bir neden olarak virütik bir durum da olabilir vs dedi...
    bakalım dahiliyede sonuçlar ne çıkacak...
     
    Son düzenleme: 27 Ağustos 2012
  15. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.492
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    trigiliserid karaciğer yağlanmasının ve dolayısı ile insülin direncinin belirtisi..muhtemelen bel çevresi yağlanması da vardır..
    alınan karbonhidrat kaynaklarını gözden geçirip glisemik indeksi yüksek ve orta olanları elemine etmek ve vücudun insülin direncini kırabilmesi ve normale dönebilmesi ana öğünlerle yetinmek gerekiyor diye düşünüyorum.. (antreman öncesi ara öğün hariç)

    vücut kan ve karaciğer yağını insülini yükseldikçe yakamaz..
     
    Phil_Heath bunu beğendi.
  16. Phil_Heath
    Offline

    Phil_Heath Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2011
    Mesajlar:
    781
    Beğenileri:
    1.372
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Civil Engineer
    Yer:
    Istanbul-Southampton-Moscow
    doğru diyorsun diez ;böyle bir durumda kesinlikle sağlık için uygun bir diyet şart, dediğin gibi öğün sayısını sabit tutup; ana öğünlere ağırlık verip beyaz ekmek, basit şeker ve doymuş yağ gibi besin maddelerini minimize etmek gerekiyor.

    özellikle ailemde de genetik olarak kolesterol yüksek ve benim gibi hızlı kilo alanlarda ve yüksek kalorili beslenenlerde bu tür sorunlar malesefki yaşanabiliyor.

    bu arada beslenmeye ek olarak Milk Thistle, gerekli vitaminler ve bolca omega-3 tüketeceğim.
    enginar gibi sebzeler de karaciğer için oldukça yararlı bu konularda herkesin de bildiği gibi.
    ayrıca p450 enzimlerini araştırıyorum.
     
    Son düzenleme: 1 Eylül 2012
    diez bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş