Karabiber Special

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve BlackPepper tarafından 30 Eylül 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    Merhaba,

    Sadece 7 dk ayırarak çok temiz atıştırmalık ya da kahvaltılık bir yiyecek denemenizi tavsiye ederim. Ben tutkunu oldum.

    Malzemeler;
    2 yemek kaşığı üzüm pekmezi (10gr)
    1 su bardağı yulaf ezmesi (60gr)
    3 adet yumurta beyazı
    1 adet tam yumurta
    1 ölçek whey protein tozu
    Makrosu : 477 cal, 45 gr carb, 11 gr yağ, 50 gr protein, 9 gr şeker.

    Fotoğrafta görüldüğü gibi ilk olarak 1 su bardağı yulaf ezmesini çekiyoruz un haline geliyor. Daha sonra 3 yumurta beyazı, 1 tam yumurta, 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 ölçek whey ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.

    Afiyet olsun...

    IMG_3513.JPG IMG_3516.JPG IMG_3517.JPG
     
    Leopara, mserkanxxx, crazy5800 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. muhti77
    Offline

    muhti77 Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2014
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Lutfen cahilligimin kusuruna bakmayin. Acaba bu karisimi tavada mi pisiriyoruz? Ya da karisim bu sekli mi aliyor? Ben de yapmayi dusunuyorum, cok hosuma gitti.
     
  3. telepati
    Offline

    telepati Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Super birseye benziyor..peki ne kadar dayaniyor?en azindan aksamdan hazirlayip sabah isyerinde cayin yaninda iyi gider...bu tarifte yumurtanin sarilarini atmasak olurmu acaba? Israfa karsiyim..1yildir yerim hic bir yan etkisini gormedim...emeginize saglik tesekkurler
     
    Son düzenleme: 30 Eylül 2014
  4. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    Evet tavada yapıyorum fakat tavanızın seramik olmasına (yapışmaz) dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde yapışabiliyor. Birde 1 yemek kaşığı zeytin yağı tavanın dibine isterseniz dökün şahsen ben yağ kullanmıyorum bunu pişirirken.
    --- Mesaj birleştirildi, 30 Eylül 2014 ---
    Ben bunu haftalık hazırlıyorum ve dolaba atıyorum. 1 hafta dayanıyor buzdolabında atıştırmalık olarak ofiste gömüyorum.
     
  5. muhti77
    Offline

    muhti77 Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2014
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Çok teşekkür ederim. Seramik yok ama teflonda bir deneyeceğim.
     
    BlackPepper bunu beğendi.
  6. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    Merak ettim nasil oldu teflonda umarim yapismamistir;)
     
  7. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    Bugun kahvaltida ve saat 17:00 gibi yedim cok iyi oldu ozellikle kahve ile

    [​IMG]
     
  8. muhti77
    Offline

    muhti77 Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2014
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Ben beceremem diye valideye gösterdim, inşallah en kısa zamanda yapacak :) teflonda sorun olmayacağını söyledi. Bakalım ben de merakla bekliyorum :)
     
  9. telepati
    Offline

    telepati Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Bencede olmaz krep tavalari var teflon..normal krep ve omletvyapismiyor... yarin be de denicem bakalim
     
  10. muhti77
    Offline

    muhti77 Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2014
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Sonunda yaptım. Teflonda hiç sorun olmadı.
     
  11. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    nasıl güzel oldummu begendinmi peki ? Fotograf paylaşabilirmisin
     
  12. muhti77
    Offline

    muhti77 Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2014
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    [​IMG]

    Çok beğendim. Gün içinde çok acıktığım zamanlar oluyor ve kalori bakımından zora sokmayacak proteini yüksek atıştırmalık bulmak zor oluyor. Çok işime yarayacak. İçine muz da katmayı düşünüyorum. Çok sağ ol.
     
    BlackPepper bunu beğendi.
  13. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    içine fındıkta ekleyebilirsiniz çok guzel oluyor
     
  14. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    279
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Baya lezzetli duruyor , yarın sabah değil ama ertesi gün yapacağım fındık aldıktan sonra. Karabiber special deyince karabiberli bir şeyler ile yapıyorsun sandım ilk etapta bu arada :D
     
    BlackPepper bunu beğendi.
  15. Leopara
    Offline

    Leopara Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    704
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Tozlar ısıtılmaması gerekiyo diye biliyorum ama.Üzüm pekmezi yerine bal daha güzel olur bence
     
  16. ahabraven
    Offline

    ahabraven Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2014
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Bugün bu tarifi pekmez yerine muz kullanarak yaptım. ilk defa krep yapıyorum ilk denememde yaktım, ikincide çevirirken parçaladım, üçüncü seferde anca başarabildim. Gayet güzel oldu okula götürmeyi düşünüyorum, çok büyük ihtimalle bağımlısı olacağım :D
    [​IMG]
     
    BlackPepper ve Leopara bunu beğendi.
  17. BlackPepper
    Offline

    BlackPepper Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mak.Muh
    Yer:
    Sakarya
    afiyet olsun balda ekle bence :) ben cok varyasyon denedim
     
  18. ahabraven
    Offline

    ahabraven Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2014
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkür ederim, tatlı şekerli şeyleri hiç sevmiyorum ne yazık ki, nasıl bir insansam artık :)

    C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş