kan tetkiki sonuçları

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve novizenj tarafından 26 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. novizenj
    Offline

    novizenj Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2008
    Mesajlar:
    444
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    geçtiğimiz hafta biyokimya laboratuvarında yaptırmış olduğum rutin kan değerleri ölçümleri sonucunda kalsiyum, fosfor ve hdi kolesterol düzeyimin normalin üzerinde olduğunu öğrendim. ayrıca hemogram incelemesinde plt düzeyinin normalin altında olduğu ortaya çıktı. yaklaşık 3 ay önce yaşamış olduğum bir besin zehirlenmesi durumu sonrası ortaya çıkan ve uzun süredir devam eden iştahsızlık 3 ay sonunda 6 kilo zayıflamama neden oldu. şu anda ideal kilomun altındayım ve iştahsızlık sorunum devam ediyor. özellikle forumdaki doktorların yorumlarını bekliyorum.

    bilirubin total 1.17 normal değer 0 - 1.0 mg/dl
    bilirubin direkt 0.34 normal değer 0 - 0.30 mg/dl
    hdi kolesterol 74 normal değer 25 - 55 mg/dl
    kalsiyum 10.8 normal değer 8.6 - 10.3 mg/dl
    forsfor 4.6 normal değer 2.7 - 4.5 mg/dl
    plt 146 normal değer 156 - 373 10^3/ul
     
  2. supersport
    Offline

    supersport Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    446
    Beğenileri:
    234
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Tıp
    dahiliye veya gastroenteroloji üzmanına gidip bir muayene olman en iyisi. ultrasonografiyle karaciğerinin değerlendirilmesini yapar. kalsiyum ve fosfor çok kötü değil ancak onunda değerlendirilmesini de aynı doktor yapabilir. hdl kolesterolunun yüksek olması iyi birşey. faydalı kolesterol olarak bilinen kolesteroldür.
     
  3. druiyigun
    Offline

    druiyigun Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    hdl kolesterolün yüksek olması kalbi korur, iyidir. bilirubinlerin yüksek olması(ki çok yüksek değil) toplumda çok sık görülen, zararsız bir hastalık olan gilbert hastalığından olabilir.stres,aşrı yorgunluk ve açlık durumlarında bilirubinler artabilir kontrolünü yaptır, normalse problem yok. böbrek(BUN,Cre) ve karaciger(SGOT, SGPT) değerlerine de baktır.Kontrol sonuçları karşılaştırmak açısından önemli
     

Sayfayı Paylaş