Kalori Ve Karbonhidrat Değeri Yüksek Yemek Tarifi Paylaşabilecek Yardımsever Aranıyor

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tselcukt tarafından 24 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. tselcukt
    Offline

    tselcukt Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Mersin
    Herkese Merhaba ben bu spor ile 2 senedir uğraşıyorum fakat düzenli olarak değildi 4 ay çalıştım 6 ay bıraktım daha sonrasında yine bi 4 ay kadar çalıştım bu sefer 7 Ay kadar bıraktım ve şimdi ise 2 aydır düzenli olarak çalışıyorum eski halime döndüm bundan sonrada bırakmayı düşünmüyorum.

    Benim sizden yardım beklediğim konu kalorisi ve karbonhidrat değeri yüksek bi yemek tarifi veya beslenme şekli açık konuşmak gerekirse suplement protein tozu vb. şeyleri alabilecek gücüm yok evde kendi kendime hazırlayabileceğim kalorisi yüksek ve kilo almama yardımcı olması için karbonhidrat değeri yüksek bi tarif arıyorum bilgilendirme yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
     
  2. sayter
    Offline

    sayter Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2009
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    makarna ve pilav :)
     
  3. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    ton balıklı pilav yada makarna denebilir :D
     
  4. tselcukt
    Offline

    tselcukt Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Mersin
    başka :) öneriler için teşekkürler
     
  5. KaslaraBak
    Offline

    KaslaraBak Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    inşallah işine yarar

    Karbonhidratlı Besinler - Karbonhidratlı Besinler Nelerdir

    Besinlerden sağladığımız en temel enerji kaynağı karbonhidratlardır. Günlük enerji ihtiyacımızın yaklaşık %60' ı karbonhidratlardan sağlanmalıdır. 1 gr karbonhidrat 4 kcal enerji sağlamaktadır. Birkaç molekülden oluşan şeker ve çok sayıda molekülden oluşan nişasta ve lif olarak besinlerde bulunurlar. Şeker formundaki karbonhidratlar kolayca sindirilerek hızlı bir şekilde kana karışırlar. Nişasta formundaki karbonhidratlar ise çok sayıda molekülden oluştuklarından karmaşık yapıdadırlar. Sindirimleri ve kana karışmaları daha fazla zaman gerektirir.

    ŞEKER
    Şekerler basit yapıdaki karbonhidratlardır. Glikoz früktoz galaktoz tek şeker molekülünden oluşurlar ve monosakkarid olarak isimlendirilirler. Bu tekli şeker moleküllerinin birleşerek oluşturduğu ikili şeker molekülü formları da disakkarid olarak isimlendirilirler. Örneğin glikoz ve früktoz birleşerek sofra şekeri olarak bilinen sakaroz şeker formunu oluştururlar. Şeker çok çeşitli yiyeceklerin yapımında tatlandırıcı olarak kullanılır. Yüksek miktarda kalori sağladığından ve herhangi bir vitamin ya da mineral içermediğinden dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Besinler ile alınan tüm karbonhidratlar basit yapıdaki şeker formu olan gilikoza dönüştürülürler. Böylelikle tüm hücrelerin kullanabileceği bir enerji kaynağı olarak kullanılırlar. Glikoz ayrıca gilkojene dönüştürülür ve kullanıma hazır enerji kaynağı olarak karaciğerde kaslarda depolanır. Özellikle beyin enerji kaynağı olarak sadece gilikozu kullanır. Beyin kan şekeri seviyesini korumak için açlık hissini oluşturur ve açlık giderilinceye kadar vücutta depolanan diğer enerji kaynaklarının kullanılmasını sağlar.

    Besin kaynakları
    Sofra şekeri tatlılar bal pekmez kuru üzüm dondurma meyve.


    NİŞASTA
    Çok sayıdaki şeker molekülü bir araya gelerek nişasta diğer adıyla polisakkarid formunu oluştururlar. Daha çok bitkisel besin kaynaklarında bulunurlar. Vücut tarafından kullanılabilir enerji kaynağına diğer bir deyişle yapılarındaki gilikoz moleküllerine ayrıştırıldıklarından sindirimi ve kana karışmaları basit formdaki karbonhidratlara oranla daha fazla zaman almaktadır. Bu sebeple kan şekeri seviyesini hızlı bir şekilde değil de yavaş yavaş arttırırlar.

    Besin kaynakları
    Buğday patates pirinç muz yer fıstığı havuç mısır.



    LİF

    Lif sadece bitkisel kaynaklarda bulunan önemli bir karbonhidrattır. Çözünebilen ve çözünemeyen olarak iki grupta incelenirler. Çözünebilen besin lifleri kan şekerinin kontrol edilmesine ve kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Çözünemeyen besin lifleri ise daha çok dışkının hacim kazanmasını sağlar ve kolon kanserini önler. Araştırmalar günlük alınması gereken lif miktarının 20-35 gram civarında olması gerektiğini göstermekle birlikte günümüz koşullarında değişen beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzları bu miktarın ancak yarısının tüketildiği göstermektedir.

    Besin kaynakları
    Çözünebilen lif kaynakları: Yulaf baklagiller bezelye havuç pirinç kepeği arpa turunçgiller çilek muz. Çözünemeyen lif kaynakları: Buğday kepeği esmer pirinç arpa lahana pancar şalgam karnabahar sebze ve meyve kabukları.
     

Sayfayı Paylaş