Kahvaltı Sorunsalı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Striker tarafından 30 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. ernesto33
    Offline

    ernesto33 Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2011
    Mesajlar:
    538
    Beğenileri:
    263
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Varşova/Polonya
    Haklısın ve geçmiş olsun çolyak çok .oktan be çok üzüldüm harbiden:( (Sanki kanser oldun niye böyle üzüldüm anlamadım XD)

    Gluten her yerde var danny nasıl idare ediyon merak ettim.Örneğin Etinin pronot muydu probot muydu bi onlarda gluten yok heralde bisküvi alanında..

    Bazı çok tüketilen ve yanlış bilinen ekmekler;(GI Olarak)

    Tam Buğday Ekmeği 71 +-
    Beyaz ekmek 70
    Kepek ekmeği 61
    Çavdar ekmeği51+-
    Ruşeymli ekmek(Buğday) 45
    Tam tahıllı ekmek 39 +-

    Görüldüğü gibi bazı ekmekler çok yanlış biliniyor.Örneğin bir beslenme amatörü rahatlıkla diyet döneminde markete gidip tam buğday ekmeği alabilir ama beyaz ekmekten daha yüksek gı 'sı olduğunu bilemez.Diyette bol bol yer niye zayıflayamadım der..
    Aynı şekilde kepek ekmeğide öyle çok masum değil 2 3 dilimden sonra işler sarpa sarabilir zira 61 gı sı var.

    Sonuç olarak tam tahıllıyla tam buğdayı karıştırmıyoruz sadece TAM TAHILLI alıyoruz.(Annem çıldırttı gitmiş tam buğday almış gene oğlum buda aynı diyor bıktım,tükendim YETER!)

    Sağlıklı günler.
    Ta
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  2. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    @ernesto33 sukur kı benım bagırsaklarım glutenı bır yere kdar tolere edıyor ve zarar gormuyorum :)
     
    ernesto33 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş