Kafamı çok karıştıran önemli soru

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve nickyromero tarafından 27 Kasım 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. nickyromero
    Offline

    nickyromero Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2016
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar karbonhidratları ve proteinleri pişmiş ağırlık ilemi pişmemiş ağırlık ilemi yememiz gerekiyor.sürekli araştırmama rağmen bi sonuç çıkaramıyorum kimisi pişmemiş kimisi pişmiş ağırlık ile ölçerek ye diyor hangisi doğru olan kafayı yicem yardımcı olursanız çok sevinicem...
     
  2. babaoglu31
    Offline

    babaoglu31 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    246
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende arastırdım bunu cogu iyi vg cilere sordum türkiyede 1. Olan arkadasada sordum pişmemiş baz alıcaksın


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  3. berkque
    Offline

    berkque Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2016
    Mesajlar:
    142
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Proteinler mesela tavuk piserken su biraktigi icin hacmi kuculur dolayisiyla gramaji duser ama icindeki protein miktari dusmez, kirmizi et icinde gecerli bu. Dolayisiyla pismemis tartmak daha dogru.
    Karbonhidratlar piserken su cekerler ve hacmi buyur ama icindeki karbonhidrat miktari ayni kalir. Bunuda pismemis tartmak dogru olan.

    100 gr pirincten pilav yaptiginda hemen hemen yarim tencere yapar, onun hepsini yediginde 100 gr yemis oluyorsun yani 75/80 gram civari karbonhidrat aliyorsun.
     
  4. nickyromero
    Offline

    nickyromero Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2016
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    cevaplarınız için teşekkür ederim
     

Sayfayı Paylaş