Kaçırılan Günler

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve FiXQ tarafından 25 Şubat 2006 başlatılmıştır.

  1. FiXQ
    Offline

    FiXQ Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şeker hastasıyım tabii böyle olunca şeker düşüklüğünde antemanlara ara vermek zorunda kalıyorum hatta o gün yapamıyorum, genel de anteremanları evde yapıyorum spor salonuna gitmek zor geliyor..

    Kaslar az çok belli ama bu yapamadığım günleri nasıl telefi edebilirim? Kendime her zaman fazla yüklenemiyorum antremanlar 40 dk sürüyor genelde.
     
  2. poetwhitebird
    Offline

    poetwhitebird Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2006
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    şeker hastasısın ve anladığım kadarıyla insülin kullanmıyorsun yalnızca gıdalarına dikkat ederek mi tedavi oluyorsun ve kan şekerin düştüğünde evden çıkamıyorsun dğrumu acaba?
     
  3. Pump Forever
    Offline

    Pump Forever Özel Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    458
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ihracat Uzmanı
    Yer:
    Istanbul
    Hangi tip diabetsin?
     
  4. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    arkadaşım geçmiş olsun bence bu senin sğlığınla ilgili burada senin ne yapacağını kimse söylemeye cesaret edemez bunu sadece doktorunla konuş diyorum ve ne önerirse onu yap biz burada insanların neden ne derecede yarar sağlar veya zarar görür bu konularda aydınlatmak İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ AMA DURUM SAĞLIK SÖZ KONUSU OLUNCA biliyorsak doğru yolu gösteriyoruz ama bilmiyorsak bir doktora gitmesi tavsiyesinde bulunuyoruz saygılar belki senin bu sporu yapmam bile sakıncalı çünkü idman sorasında tüm sporcularda kan şekeri düşer bu seni ne derece alakadar eder bilmem sevgiler dr ile konuş ve gerekeni yapalım ;)
     
  5. FiXQ
    Offline

    FiXQ Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    insilün kullanıyorum, ama şekerim 180-100 arası iken çalışıyorum şekerim düşersede meyve suyu ile hemen telefi ediyorum ama ara vermek zorunda kalıyorum 15-20 dk..
     
  6. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    yaşın kaç boy kilo ve nezamndan beri yapıyorsun bu sporu bak doktor konusunda ciddiyim hiçbirşey sağlığından önemli değildir
     
  7. FiXQ
    Offline

    FiXQ Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    doktoruma bu sporu yapacağımı söylediğimde bi sakıncası olmayacağını söylemişti, şeker seviyesini düzgün derece tuttuğum sürede. Yaş 19; Boy 1.78; kilo 64-65.. Yaklaşık 2 aydır falan ne kadar arasıra ara versemde gelişimim iyi sayılır..
     
  8. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    peki güzel bir haber bizden neler istediğini yazarsın bizde elimizden geleni yapmaya çalışırız şeker seviyeni yarlamayı biliyorsun buda güzel kaçırdığın günler için yapacak tek şey programa kaldığın yerden devam etmak mesela salı günü sırt bacak girecektin gidemedin çarşamba gittinmi mutlaka kaldığın yerden yani sırt ve bacaktan başlamalısın haftada 3 veya 4 gün ideal kışın tabi yazın ise 3 yeterli çok bile biraz kilo almalısın zaten iştahın artacaktır bu spor acıktırıyor insanı onun dışında gelişimin içinde resim ekleyebilirsen yorumlar gelecektir ve başka tavsiyelerde gelebilir gözardı etme ve geçerli son söz herzaman doktorun olsun sanabir dost tavsiyesi ;)
     
  9. destro
    Offline

    destro Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Selam,

    Belki aşağıdaki yazının faydası olabilir. Sağlıklı Günler...

    Kaynak : Hürriyet / Osman Müftüoğlu
    Hipoglisemi kan şekerinin fazlaca düşmesi sonucu ortaya çıkan ve yaşam kalitesini bozan bir sağlık sorunudur.

    Eğer gece yattıktan bir-iki saat sonra huzursuz bir şekilde uyanıyor ve daha ne olduğunuzu anlamadan soluğu mutfakta alıyorsanız, yastığınız, pijamanız sırılsıklam oluyor, gece yemelerinizi kontrol altına alamıyorsanız, kilonuzu yönetmekte zorlanıyor, kolay kilo alıp zor veriyorsanız ‘hipoglisemililer kulübüne’ hoşgeldiniz.

    Kan şekerinde sık sık düşmeler yaşayan insanların çoğunda depresyon, sinirlilik, alınganlık gibi psikolojik sorunların bulunması ilginçtir. Hipoglisemili hastaların önemli bir kısmı tanı konulmadan önce psikologlara veya psikiyatri uzmanlarına gitmişlerdir. Bir o kadarının da yakınmalarını ‘psikolojik’ veya ‘sinirsel’ olarak tanımlayan iç hastalıkları veya aile hekimlerinin gözünden kaçmış olması muhtemeldir. Özellikle depresyonlu hastalarda durum tam bir karmaşadır. Depresyonlu hastalarda kan şekeri düşüklüğünün daha sık görülmesi, kan şekeri düşük olanlarda depresyonu düşündüren belirtilerin yoğun oluşu bu karmaşanın nedenidir.

    Sosyal bir sorun

    Hipoglisemi yaşam kalitesini bozan, keyif kaçıran bir sorundur. Sık sık tekrarlayan kan şekeri düşmeleri bitkinlik, yorgunluk, halsizlik gibi sorunlara yol açar. İşte verimi, sosyal yaşamdan zevki, neşeyi azaltır. Tekrarlayan baş ağrıları, çarpıntılar, el titremeleri, mide krampları huzur bozucudur. Uykuya daldıktan kısa bir süre sonra uyanmalar, gece yarıları buzdolabı karıştırmalar, kontrolsüz atıştırmalar can sıkıcıdır. Aç kalmaya dayanamıyorsanız, öğün almayı geciktirince yemeklere ádeta saldırıyorsanız, yemek geciktiğinde sinirli ve huzursuzsanız, yemeği takiben de uyukluyorsanız, hipoglisemi sorunu sizinde kapınızı çalıyor olabilir.

    Kan şekerinde tekrarlayan düşmeler bedensel ve ruhsal dengeyi bozar. İş hayatında sorunlara yol açar. Kilo kontrolünü güçleştirir, kilo almayı kolaylaştırır. Özellikle sabah 10:00-11:30 arası, öğleden sonra 15:00-17:00 arası ‘hipoglisemi’ zamanıdır. Özellikle pasta, börek, çörek, simit, kurabiye, gevrek düşkünlerin de, açma-poğaça, kruvasan tutkunlarında sabah saat 11:00, öğleden sonra 16:00 civarında yaşanan hipoglisemi atakları tipiktir. Hipoglisemi sonucu oluşan açlıklarını krakerler, bisküvilerle, cipsler veya galetalarla geçiştirmeye çalışan bu insanlar ne yazık ki bir-iki saat sonra yeni ‘hipoglisemi atakları’ ile sarsılırlar. Gün boyu yaşadıkları kan şekeri dalgalanmaları arasında mutsuz ve yorgun kalırlar. Sabahları baş ağrısı ile kalkıyor, geceleri sık sık çarpıntılarla uyanıp, uykuya yeniden dalma sorunu da yaşıyorsanız siz bu kulübün eski bir üyesi de olabilirsiniz.

    Ayaküstü beslenmeyin

    Son yıllarda hipoglisemi sorunu ile neden daha sık karşılaşıyoruz? Bunun başlıca nedenleri şeker hastalarının sayısının artması, insülin direnci-metabolik sendrom sorununun yaygınlaşması, depresyonun hastalıklar liginde üst sıralara tırmanmasıdır. Beslenme yalnışlıklarının, atıştırmalarda kullanılan işlenmiş karbonhidrat ve yağ bombalarının, fast-food gıdaları fazla kullanmanın, hızlı ve ayak üstü beslenme alışkanlığının da bu artışta rolü olmalıdır. Eğer hipoglisemililer arasına katılmak istiyorsanız işe yukarıdaki hataları yaparak başlayabilirsiniz.

    Hipogliseminin nedenleri

    - Tiroid bezi yetersizliği, tembelliği (Hipotiroidi)

    - Böbrek üstü bezi yetersizliği

    - Hipofiz bezi yetersizliği

    - Karaciğer ve böbrek yetmezliği

    - İnsülin direnci- Metabolik sendrom

    - Aşırı alkol tüketimi

    - Kafeinli içeceklerde yoğunlaşmak

    - Şok diyetler, yanlış diyet planları ile hızla kilo vermek

    - Mide ameliyatı geçirmek

    - Aç karna yoğun egzersiz yapmak

    - Kan şekerini düşüren ilaçlar (insülin, tabletler) dikkatsiz kullanmak

    - Birdenbire fazla miktarda karbonhidratlı besin almak

    Nasıl korunabilirsiniz?


    Tam tahıllı kabuklu besinleri, meyve ve sebzeleri tercih edebilir, beyaz un, pirinç ve patatesten uzak durabilirsiniz.

    Kahve, çay, kolalı içecekler gibi yoğun kafein ihtiva eden içecekleri azaltabilir, sigara gibi zehirli nikotin içeren alışkanlıklarınızı kontrol edebilirsiniz.

    Düzenli ve ılımlı bir egzersiz alışkanlığı edinebilir, her gün sekiz-dokuz bardak su tüketmeye özen gösterebilirsiniz.

    Sık sık ve az az yiyebilir, yemekleriniz arasında iki-üç saatlik aç dönemleri sınırlayabilirsiniz.

    Proteinden zengin bir beslenme planı yapıp karbonhidrat tüketiminizi (unlu besinler, tatlılar) sınırlayabilirsiniz.

    Chromium Picolinate, B6 vitamini, magnezyum desteklerinden yararlanabilirsiniz.

    Salatalarınıza, yoğurt ve çorbalarınıza keten tohumu ekleyebilir, ceviz, badem, fındıktan daha çok yararlanabilirsiniz.

    Şeker ve besinlerin tüketimini azaltabilirsiniz.

    Stres düzeyinizi düşürebilir, stres yönetme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Stresinizi azaltmak ve rahatlamak için tatlı atıştırmalar yapmayı bırakabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş