Kızarmış Yulaf (kızarmış ekmek gibi harika tat)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve declorx tarafından 2 Nisan 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    60 gram kadar eti lifalif yulaf ezmesi
    1 yumurta beyazı
    6 yemek kaşığı sıcak süt
    kekik
    karabiber
    pul biber
    kırmızı biber
    karışık baharat

    az önce sporcu pizzası başlığından esinlenip yaptım gerçekten çok şahane oldu

    yulafınızı bir tabağa alın üzerine kaynar haldeki 6 yemek kaşığı sütü döküp karıştırın
    1 yumurta beyazını ekleyin iyice karıştırın.
    sevdiğiniz baharatları ekleyin tavsiyem kekik, karabiber ve tatlı kırmızı biberi atlamamanız kesinlikle iyice karıştırın baharatlar yumurta beyazı süt eşit yayılsın. çatalla , kaşıkla yada elinizle iyice ezin yulafı erisin. cıvık bir kıvamda olması gerek eğer cıvık değilse az daha süt katabilirsiniz.

    175 derecede önceden ısıtılmış fırına 1cm kalınlığında yuvarlak yaparak yayın. altına mutlaka yağlı kağıt koyun yada yağ sürün yapışır.

    10 dakika sonra kızarınca, güzel kokular gelince alabilirsiniz :)

    ekmeğin üzerine domates, maydonoz, lor ve en tepesine kaşar koyup pizzaya çevirebilir yada sabah pişirdiğiniz yumurtayı ekmekle yeme hazzını yaşayabilirsiniz :D

    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 2 Nisan 2012
    jimraynor, Dynamo ve Danny Boy bunu beğendi.
  2. Jesse_James
    Offline

    Jesse_James Yeni Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    434
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    kesın denıycem hatta gaza geldım sımdı denıycem :D
     
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben yaptım bıraz once :)

    sole solım ben yulafı kaynattım baya lapa yaptım ıyıce erıdı yanı sonrada yurmta akı koydum bıde baharat ve pısırmeye koydum fırına bıraz sonra sertlescekken gıttım cıkardım etımek gını kare kare kestım ve yıne pısırdım :)

    sonuc ıse yulaftan etımekım var :)
     
    declorx bunu beğendi.
  4. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    sonuç ? :)

    danny bence kızarmış olunca daha lezzetli oluyor. içi yumuşak olunca o kadar güzel olmuyor. aynı kızarmış ekmek hissiyatı var dimi ? yulafın tadı yok

    bu sabah yine yaptım 1 yumurta akıyla , 2 tam 1 sarıylada tavada yumurta yaptım. yağsız :( eski günlerdeki gibi yedim. güzel oldu yağada bi çözüm bulmak lazım :D
     

Sayfayı Paylaş