Kızarmış Tavuk

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve firebird tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. firebird
    Offline

    firebird Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bir yakınım bana bu soruyu sordu araştırdım ve çok enteresan sonuçlara ulaştım

    Kızarmış tavuğun yaklaşık %60 lik kısmı yağlı ve lezzetli bir ete sahip kalan %40 lık kısmı ise yağsız ve lezzetsiz ama protein değeri yüksek göğüs kısmından oluşuyor

    Bana göre diyet döneminde 1 öğünde yarım kızarmış tavuğu (derisiz) yemenin bir sakıncası olmaz ama hocalarımızdan ve siz değerli arkadaşlarımdan yorumlarınızı bekliyorum
     
  2. kujum
    Offline

    kujum Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2008
    Mesajlar:
    147
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    Valla ben hep fırında ya da haşlama tarzı sebzeli yaptırıyorum anneme
    kızarmış tavuk yapacağı zaman annem benimkini ayırır.
    bende çok seneler önce okumuştum,kızarmış tarzı şeyler yemenin,verilen kiloları kat kat aldıracağı yazıyordu..
     
  3. firebird
    Offline

    firebird Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    0
    kardeşim piliç çevirmenin halk arasındaki adı kızarmış tavuk , yani bildiğin kızartma değil
     
  4. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Sanırsam ekstradan yağ kullanmıyolar ve etin kendi yağıyla piştiği için bizim yediğimiz göğüs haşlamadan daha lezzetli oluyor. Mesela bütün tavuk haşlandığı zaman tadı bana daha güzel geliyor sırf göğüs haşlamaya nazaran. Senin dediğin olayda da lezzet olayını geliştiren faktör bu olsa gerek firebird :)
     
  5. firebird
    Offline

    firebird Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    0
    benim bu soruya en güzel cevabı saydam abi verir bence
     
  6. vires
    Offline

    vires Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    28
    Kendi yağıyla kızarıyorsa haşlanmış tavuğa göre daha fazla kalori taşımaz. Diyet bile yapılsa günde 150 gr beyaz et veya 100 gr kırmızı et tüketilmesi önerilir zaten. Kızarmış tavuk bu ihtiyacın giderilmesi açısından son derece lezzetli bir seçenek.
     
  7. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    Kızarmış tavuk pişirilirken benim bildiğim tavuğun kızarması için derisine yağ sürülür ve hatta deri içerisini de lezzetlenmesi açısından yağ eklenir.

    Ayrıca haşlama yöntemiyle pişirmede, tavuğun yağı haşlama suyuna karışır ve tavuk nispeten yağsız olur.
    Ancak kızarmış tavukta özellikle de derisiyle piştiğinden tavuğun yağı içerisinde kalıyor ve daha kalorili tüketmiş oluyoruz.

    Yine de konuyu araştırırsanız daha tatmin edici olur.
    Ben sadece bildiklerimi paylaştım.
    Ciddi bir araştırma yapmadım.
     
  8. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    843
    Beğenileri:
    639
    Ödül Puanları:
    0
    Bugüne kadar beni hiç yanıltmayan, artık kalıplaşmış bir söz:

    Yağ varsa lezzet vardır.

    Lezzetli olan birşeyin şekersiz veya yağsız olması mümkün değil; biber salçası hariç :p

    Bana kalırsa kızarmış tavuk o kadar masum değil.
     
    jimraynor bunu beğendi.
  9. yiğitcanharmancı
    Offline

    yiğitcanharmancı Yeni Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2009
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    234
    Ödül Puanları:
    0
    Diyet programına uymalısınız. Şöyle birşey var, haftada bir kez tek bir öğünde istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Hızlı olan metabolizmanıza, bu tek öğün ağır gelmeyecektir. Ama diğer öğünlerde diyete aynen devam.
     
  10. laneth99
    Offline

    laneth99 Yeni Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Kızarmış Piliç

    Carrefour ' dan 6 TL karşılığında tüm kızarmış piliç alıyorum. Bu kızartılmış tavuğun protein değerinde değişiklik olması muhtemel midir?
     
  11. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    404
    Ödül Puanları:
    0
    sanmam ama boyutu küçük oluyo tavukların genelde ama tadı güzel :D 1-2 kere almıştım
     
  12. enwer-34
    Offline

    enwer-34 Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    268
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    havaalaninda isci
    Yer:
    İstanbul
    beslenme ile ilgili konulari okuyorumda hep annemizin yemek yapmasindan bahsediyoruz
    kendi yemegimizi kendimiz yapalim artik :) bagimsiz olarak cünki biz günde 6 ögün yemek yememiz lazim ek is cikartmayalim annelerimize

    firini acacagiz 200 dereceye firin posetleri var tavugu icine koyup cok az tereyagi agzini baglayin firina hepsi bukadar maliyati
    bir paket sigara parasi

    yada sicak suyun icine bolca yikanmis tavugu atin hepsi bu

    herkese afiyet olsun
     

Sayfayı Paylaş