Kızarmış piliçle haşlanmış pilicin besin değerleri.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jimraynor tarafından 21 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Forumda daha önce tartışılmış fakat bir sonuca bağlanamamış . bende haşlanmış tavukla kızarmış tavuğun farkını araştırdım.

    Ben hem zayıflama hem de bulk dönem diyetimde her gün spor sonrası kızarmış piliç yedim. Bu soruyu piliçci abimize de sordum neden haşlama gibi değil tadı çok güzel. Yağ mı sürüyorsun diye. Hayır yağ sürmüyorum kendi yağıyla pişiyor fakat haşlamada tavuğun tüm yağı suyuna aktığı için çok yağsız oluyor bu yüzden de tadı kötü dedi.

    Daha yağsız istiyorsan kesinlikle haşlama ye daha yağlı istiyorsan da yağda kızart ya da fırına folyoyla koy fırında pişir o çok daha güzel oluyor dedi. Değerler aşağıda. İngilizce kaynak kullandığım için yanlış anlamış olabilirim diye yanlarına ingilizcelerini de yazdım.


    [​IMG]

    ------------------------------
    Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yerseniz besin değerleri
    Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin eaten  )

    100 gram için
    Protein: 27.07 gram
    Yağ: 13.49 gram
    Karbonhidrat: 0
    Yağ oranı: (3,7 gramı doymuş yağ) (5.2 tekil doymamış yağ) (2,9 gr çoklu doymamış yağ)
    Kolestrol : 87 mg

    Gelen pilici etini ayırarak tarttım. 175 gram tutuyor. 100 gramı göğüs 75 gramı but kısmı tutuyor. Tabi bu normal tavuğun yarısı değil pilicin yarısı. Malum kızarmış yapılanlar hep küçük tavuktan oluyor.

    Mineraller:
    Kalsiyum (mg)15
    Demir (mg)1.25
    Magnezyum (mg)23
    Fosfor (mg)180
    Potasyum (mg)221
    Selenyum (mcg)23.7
    Sodyum(mg)404
    Çinko (mg)1.92

    -------------------------

    Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri
    Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin not eaten  )

    Protein:30,68
    Yağ: 9,15 gram
    Karbonhidrat:0
    Yağ oranı: (2,3 gramı doymuş yağ) (3.2 tekil doymamış yağ) (2,4 gr çoklu doymamış yağ)

    -----------------------------------

    [​IMG]

    Haşlanmış tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri (Chicken, breast, stewed, skin not eaten)

    100 gram içindir derisi dahil değildir.

    Protein: 28,74
    Yağ: 3
    Karbonhidrat: 0

    Yağ asitlerini yazmıyorum 3 gr çok küçük bir değer olduğu için.

    Mineraller vs.de aynı civardadır.

    Kendi kalori cetvelimde göğüs kızarmış pilicimin yağı 100 gram için 4 gram yazıyordu onu değiştirdim. Meğer günde 45 kalori fazla yağ alıyormuşum :)

    KAYNAK: http://199.133.10.140/codesearchwebapp/%282ds04nmiizncfturenlac255%29/codesearch.aspx

    Çeviri inceleme vs. kendim yaptım. Sayenizde birçok şey öğrendim. Küçük birşey öğretebildiysem ne mutlu bana.
     
    Son düzenleme: 21 Nisan 2010
    vibrant, veaN, jardjan ve diğer 20 kişi bunu beğendi.
  2. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    haftasonu wienerwaldan yarım tavuk yemeği kesip kendin pişir kendin yemeğe devam :D
     
  3. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    O tarz ürünler zaten body cinin yemeği olmaz. Ne bulkta ne definasyonda. Kızarmış piliç bile fazla bence 175 gr piliçte 16 grama tekabül ediyor.
     
    rsxer bunu beğendi.
  4. cusco*
    Offline

    cusco* Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    282
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İstanbul
    Wienerwald kızarmış tavuk değil grill tavuktur yani yağsız pişiriyorlar üstüne otlu tereyağlı sostan dökmezseniz gayet sporcular için uygun bir üründür bence..tavuktan nefret ederim ama wienerwald her zaman yerim :)
     
    Bilal yaver(jeff seid) ve rsxer bunu beğendi.
  5. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    kızarmışlarını veya kanatlarını yemiyorum sadece yarım tavuk yiyorum yanındada yağsız patates bide ayran :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:42 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:40 ----------

    derisi fena şekilde bana bakıyor ama direk çöpe :) tabağın yanına dahi koymuyorum... göğüs kısmı yumuşacık ama tuzu fazla gibi geliyor nedense:confused:
     
  6. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya

    Pardon ben nuggets tarzı yağda kızartılmış bir ürün zannettim. Belirttiğiniz ürün zaten yukarıda yazılı olan piliç çevirmedir. Ona gril denmesinin nedeni zaten ızgara olması. Izgaranın başka bir adı da gril diye biliyorum. Konu pek sapmasın ama bu ürünün içeriğini araştırdınız mı yağ tuz vs. ne durumda.

    Ben şunu öğrendim boğazdan kaymak gibi kayan et yağlıdır.Aynı şekilde güzel olan herşey kalorilidir :)

    Haşlanmış tavuk yada yağsız ton balığı ağızda büyürken piliç çevirme löp löp gidiyor. Tavukçu baki abimin de dediği gibi yağ içinde kalıyor çevirme bu yüzden güzel oluyor.
     
    Son düzenleme: 22 Nisan 2010
  7. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    evet haklısın yağlı oluyor ama göğüs kısmı yağlı olmuyor ve daha lezzetli oluyor haşlamaya göre;)
     
  8. rodenward
    Offline

    rodenward Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    220
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    kızartma vicudun insulin degerlerinde buyuk bir dalgalanma yaratıyor, ağır diyetler yaptığımda hipoglisemi ortaya çıktığı için, bunu biliyorum. kızarma yiyince 1-2 dakika içinde insulin deli gibi salgılanıyor vicutta, dikkatli olun.
     
    rsxer bunu beğendi.
  9. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    bu arada definasyon sayfandaki resimlerine baktım tebrik ederim seni güzel yol katetmişin !bench_O
     
  10. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Weinerwald kızarmış piliç besin değerleri

    Firmada yetkili isimle e-mailleştim. Cevabı aynen aşağıdadır.

     
    ADANALI1980, Ocensers ve rsxer bunu beğendi.
  11. mista
    Offline

    mista Üye

    Katılım:
    1 Mart 2012
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    hocam kızarmış piliçin ayıklanmış eti 175 gr tutuyor demişsin de bu yarım tavuk için mi bütün tavuktan çıkan et mi?
     
  12. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Tavuğun aromasını kaybetmek için artık baharatı basıyorum. Belli bir zamandan sonra yerken kusacak gibi oluyorum.
     
  13. BlackMamba24
    Offline

    BlackMamba24 Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    181
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    28

    Şimdi 175 gr pilicin bir yarısı mı ? Yani 1 tam piliçte dersini yemezsek 350 gr et var dimi ?
     
  14. RoLL
    Offline

    RoLL Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Bu piliç yaklaşık 800-1100 gr ağırlığında tabi komple saf et değil çıksa çıksa en fazla 300-450 gr et çıkar antrenman sonrası için iyi bir öğün bence derisinide yemezsiniz olur biter.
     
  15. aee
    Offline

    aee Üye

    Katılım:
    23 Mart 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaslar gayet guzel anlatmis lakin ben yine de sormak istiyorum kusurabakmayin; simdi, derisini yemedigimiz yarim pilic, 175 gr et cikartiyor, 30 gr protein ve 9 gr yag barindiriyor degil mi? Peki bu bahsettigimiz yarim pilici yedigim zamab kac kalori almis olurum? Butun degerleri not ettigim bir defterim var, kalorisini ogrenmek zorundayim..
     
  16. uzk
    Offline

    uzk Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2014
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Elinizin altında internet var araştırın biraz.
     

Sayfayı Paylaş