Kırmızı Et Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve lordragon tarafından 14 Şubat 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. lordragon
    Offline

    lordragon Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2011
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Merhabalar herkese.

    Arkadaşlar bende sizler gibi sürekli tavuk yiyordum fakat artık tadı gerçekten kötü gelmeye başladı ve maddi durumumda gayet izin veriyor kırmızı et yememe fakat forumda hiç kırmızı et tarifi, pişirme önerileri vs. göremedim bilgisi olan paylaşırsa eminim benim gibi tavuk yerine kırmızı eti tercih edecek arkadaşlarımız vardır :)

    Şimdiden teşekkür ediyorum yardım edeceklere.
     
  2. atakan966
    Offline

    atakan966 Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    145
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Eğer kırmızı et kaliteliyse, bonfile-antrikot alabilecek durumdaysan basit bir tarif yeterli lezzetli bi et için. öncelikle etin buzunu çözdükten sonra güzelce bi tuzluyosun isteğe göre kekik-pul biber de ekleyebilirsin özellikle kekik çok güzel olur. bu sırada teflon tavayı ısıtmaya başlıycaksın. tava iyice ısınınca -yağ falan koymadan- etleri güzelce yerleştiriyosun. burda püf nokta ise ocağın altı kısık olmayacak asla, yüksek ateşte pişireceksin ki et mühürleyebilesin, böylece suyu da dışarı çıkmaz ve çok lezzetli bir et yersin. neyse, eti koyduktan sonra asla hareket ettirmeden 4-5 dakika bir tarafını, sonra çatalla falan değil maşayla çevirerek öbür tarafını pişireceksin. Fazla kurutmamaya dikkat et, dediğim gibi etin kaliteliyse sulu-kanlı bi et yersin kanlı derken çiğ olmaz merak etme :) afiyet olsun şimdiden umarım diğer arayanlar da faydalanır
     
    diez bunu beğendi.
  3. Profane
    Offline

    Profane Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Almanya
    Yemeden önce terbiye yapabilirsin tabi en az birgün önceden yapıcaksın. Sütlü veya sodayla yapılabilen terbiyeler mevcut nasıl hoşunuza giderse.
     
    BamBam16 bunu beğendi.
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.498
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    etlerin tamamında terbiye çok önemli ama kırmızı ette çok daha önemli sanırım sert olabileceğinden..
    bonfile antrikot türü etler zate yumuşak olur..ama onlar bile terbiye edilebilir..

    çok klasik terbiye yöntemleri dışında yeni yöntemler ben de öğrenmek isterim doğrusu..
     
  5. atakan966
    Offline

    atakan966 Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    145
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    hem terbiye etmek lazım hem de kurutmamak lazım yani iyi terbiye edilmiş bi et yanlış pişirilip kurutulursa kötü bi hal alabilir ayrıca et sert olsa da doğru pişirmeyle fena bişeyler çıkmaz ortaya bence. yani tavuk göğsünü de öyle yapıyorum o bile lezzetli ve sulu oluyo yağ oranı az olmasına rağmen.

    bi de şuan aklıma geldi tuz-karabiber-kekik sürmeden önce ete kuru soğan sürmek de lezzet ve yumuşaklık katabilir.
     
  6. meercm
    Offline

    meercm Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    tuzunu pişmeye yakınken koy pişirmeden tuzlarsan suyu gider ve etin kuru olur
    çok çok kızgın tavada az bir tereyağıyla bir tarafını pişir sonra eti delmeyecek bir şekilde çevir elle olur kaşıkla maşayla olur delme
    diğer tarafını da pişir. ben direk böyle yiyorum içinden kanlar akar şekilde. bundan sonrası sana kalmış çok pişmiş az pişmiş ona göre.
    en çok karabiber kekik ve domates kullanıyorum.
     
  7. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    352
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    Kirmizi etle ufrasma derim uzun is al kiymayi yumurta ve sogan rendele karistir onlari kofte yap istersen ekmek ici de koyabilirsin
     
  8. theunnamed
    Offline

    theunnamed Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Memur
    Yer:
    Ankara
    Valla ben zaman zaman biftek yiyorum, ilk etapta tatsız tuzsuz gibi geliyor adama, ama sonradan hoşuna gidiyor insanın.. Biftek için en güzel pişirme aparatı döküm tava (Dökme demir). Oda sıcaklığında ortalama 1 - 1,5 parmak kalınlıgında bir antrikotu alıyorum, 15 dakika kadar ısıtılmış döküm tavanın üzerine atıyorum. iki yuzunu de 3-4 dakika kadar pişiriyorum, piştikten sonra üzerine birazcık tuz atıp yiyorum, gerçekten sulu ve lezzetli oluyor.. Tavayı çok sıcak tutmak eti mühürlemek için önemli.. Şu sayfalarda bulabilirsiniz bilgiyi:

    http://bmert.net/2009/03/26/evde-super-biftek-pisirme/

    http://www.serkanakcan.com/2010/11/dokme-demir-tavada-et-pisirmek.html
     
    declorx bunu beğendi.
  9. pijamap
    Offline

    pijamap Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2012
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    istanbul
  10. theunnamed
    Offline

    theunnamed Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Memur
    Yer:
    Ankara
    Bende T-bone denemedim hiç, markete bir bakayım da varsa T-bone yapayım, gerçekten süper lezzetli olduğunu söylüyor arkadaşım.
     
  11. Bigdaddy
    Offline

    Bigdaddy Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    129
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    53
    eğer düdüklü tencere varsa, tencerenin dibi 3-4 parmak yüksekliğinde olcak şekilde su koyup, bikaç diş bütün sarımsak, ve etleri içine koy, en az bir buçuk saat pişsin. düdüklü yoksa normal tencerede olur, kısık ateşte pişicek, yalnız dikkat et suyu çok çekmesin arada kontrol lazım, buharında yavaş yavaş pişicek mükemmel oluyor.
     
  12. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    şarapla terbiye etsek kalori miktarı nasıl olur hiç denemedim deneyebilirim :)

    bu arada kırmızı eti terbiyeyei napıcaksın yumuşacık piştikten sonra her türlü götür derim :) zaten lezzetli ekstra bi tat katmana gerek yok et tadı al bence
     

Sayfayı Paylaş