Kırmızı biber faydalı bir besin kaynağı Kırmızı biber , halkımız arasında "acı" diye tabir edilen ve kültürümüz gereği yemeklerimizde bol miktarda yer verdiğimiz bir besin kaynağıdır.Fakat bizim için basit bir baharat olarak görünen kırmızı biberin görünmeyen fakat , sağlığımız açısından da bir çok yararı bulunmaktadır.Son zamanlarda yapılan klinik çalışmalara göre, kırmızı biberin içinde yoğun miktarda caspaicin maddesi bulunduğu tespit edilmiştir.Bu maddeyle beraber kırmızı biberin kolestrol dengeliyici özelliği olduğu , vücutta bağışıklık sistemi için zararlı olan mikroplarla savaştığı , aynı zamanda da metobolizmayı hızlandırarak yağ yakıcı bir özelliğininde olduğu ortaya çıkmıştır .İçinde doğal olarak c vitamini bulundurmakla beraber, caspaicin adlı maddenin igf-1 oranını yükselttiği de kanıtlanmıştır .Bu da zaten halk arasında acılı yiyecekler iştah açar sözü ile vurgulanmaktadır.Kısacası bir vücutçu için faydalı ve ek bir besin maddesi olup bundan sonra yumurta ile yapılan omletlerde bolca yer verilmesi gerektiğinin altını çizmek gerekir. Saygılarımla Kişisel Antrenör ve Diyetisten IRON MAN
ben kırmızı pul biberi biraz fazla tüketiyorum. yani neredeyse 3 ana öğünde mutlaka yemeklerin üzerine atarım. şimdiye kadar hiç mide problemi yaşamadım. acaba herhangi bir zararı olur mu ?
@ netugur aynen dediğiniz gibi ben de pul biberi hemen hemen her öğünde bol bol tüketiyorum, şimdiye kadar bir mide problemi yaşamadım ama diğer etkenler de var tabi, sigara ve alkol tüketenlerde mide problemleri fazla pul biber kullanımında ortaya çıkabilir. ayrıca tuz diyetine girecekler için önerimdir, pul biber tuzun eksikliğini hiç hissettirmiyor.