arkadaşlar forumdada pek açıklayıcı bilgi bulamadığım için buraya yazdım. şimdi çoğumuz köfte yiyoruz ama şimdi bu köfte kıymadan yapılıyor ve protein bakımında ne kdar zengin. yani kağıt kalem üstünde kıymada 20-25 gr protein var deniyor ama bu ne adar sürede sindiriliyor ve bu protein kaliteli protein sınıfına girermi. bende çok köfte tüketen biriyim ama bu biraz kafamı karıştırdı
hayvansal proteinler kaliteli protein sınıfına girer amino asit yönünden zengindir. özelikle kırmızı et bodyciler için en iyisidir. he milet hem fiatından hemde yağsız oluşundan dolayı tavuk göğsü tüketmeyi tercih ediyor orası ayrı. köftenin ekmeğini ve baharatını fazla kaçırmazsan bolbol kaliteli protein alırsın kolay gelsin.
hayvansal protein olduğunu biliyorum ama sonuçta işlenmiş et. yani normal etten daha sağlıksız ama protein bakımınıdan bi sıkıntı yoksa tüketirim
Sevgili Sergio_Aguero ; Kıyma işlenmiş et değildir sadece ufak parçalara ayrılmış ettir mantıken , işlem görmesi demek bazı proseslerden geçirilmesi demektir ... Mesela jambon işlenmiş ettir ... Köfte ızgara da ise gayette sağlıklıdır , Bence soru sormadan önce biraz mantıklı düşün , ve kür yapacaktın ya sakın yapma , bu bilgi düzeyiyle bırak kür yapmayı ben yerinde olsam ek besin dahi almazdım ... Saygılarımla , Danny Boy ...