Izgaramı haşlama mı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Shagroth tarafından 16 Şubat 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Shagroth
    Offline

    Shagroth Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2014
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar ben önceden tavuk göğsünü haşlama yerdim ama artık tost makinesinde baharat katarak yapıyorum yağ hiç katmıyorum kendi kendine suyuyla kızarıyo sorum şu ızgaramı daha iyi olur haşlamamı hangisi diyet açısından daha iyi olur? yardım edin lütfen.


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  2. sosunaverenso
    Offline

    sosunaverenso Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    Bende makinede dediğin gibi yapıyorum, yag koymadıgımız için 23 gr protein 1 g yag alıyoruz, haslasan belki 1 g yag gider... Fark yok devam et


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
    Shagroth bunu beğendi.
  3. Brew Through
    Offline

    Brew Through Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2013
    Mesajlar:
    51
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    1
    Bende aynı sistemi yapıyordum. Haşlama gına getirdi. Yağsız şekilde teflon tavada kızartıyorum. Sıkıntı olmuyor anlayacağın. Bak ağzının tadına. :)

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. Shagroth
    Offline

    Shagroth Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2014
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    anladım sağolun arkadaşlar 1 g yağdanda sıkıntı olmaz ya ızgaraya devam :D


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  5. Moonster
    Offline

    Moonster Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    1 gr değildir o 10 gr yağ dır ;)
     
    Shagroth bunu beğendi.
  6. Shagroth
    Offline

    Shagroth Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2014
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Moonster ızgara yaptığımızdamı 10 gr alıyoruz? Yada haşlamada mı aynı arkadaş 1 gr dedi de.


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  7. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    proteinleri çiğ sindirmektense pişmiş sindirilmesinin daha faydalı olduğunu duymuştum
    ızgarada pişirme tabakasına temas eden yerler çok pişerken iç kısımlar daha az pişmekte ve farkında olmadan çiğ kalabilmektedir.
    haşlama yaparkende çok uzun süre haşlarsanız besin değerleri azalacaktır buna dikkat ederek:
    hem sağlık hemde daha verimli sindirim için abartıya kaçmadan haşlamanın daha iyi olduğu kanaatindeyim
     
  8. Moonster
    Offline

    Moonster Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Haşlama yaptığında et kendi yağını suya bırakıyor ve dolayısıyla daha az yağ oranı oluyor.%2-3 civarında. Ama yiyebilirsen tabiki=)
     

Sayfayı Paylaş