imdat yumurta beyazı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve speedtouch tarafından 8 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 42 üye.
  1. ProteinCanavarı
    Offline

    ProteinCanavarı Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar yumurtayı çiğ yemek brucella hastalığına yok açar ayrıca pişirirseniz sindirimide daha kolay oluyo. En temizi omlet ayrıca sıkılmazsın da bi gün sucuklu bi gün peynirli falan yaparsan

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:47 ----------

    Arkadaşlar mikrodalga besinlere zarar vermez çalışma prensibi suyu harekete geçirip ordan çekilmesi yoluyla pişmesidir yani besinde herhangi bir zarar unsuru oluşmaz ancak mikrodalga çalışırken yanında durduğunuz takdirde yayılan dalgalar vücutta bazı fonksiyonların bozulmasına yol açar en iyisi mikrodalga çalışırken evii şöyle bi turlamak :D thums:
     
  2. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen olay bu 50 gr da sucuk kattık mı leziz bir yiyecek olur.
     
    ngt_psy bunu beğendi.
  3. rogliganus
    Offline

    rogliganus Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2008
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    bir sorum olucak yumurtanin sarisinin tuketilmemesini sebebi kolestrol mu?

    bu arada benim aklima soyle bir formul geldi ama denemedim bu aksam deniyecegim ins.
    formulu su sekilde kafamda karistirdim.

    simdi sadece 4-5 yumurtanin beyazini belandirda hic bisey katmaksizin cirpip yumurtayi iyice oldurelim.

    süt ve yumurtanin tadini bastirmasi icin 1 adet 3ü1 arada konulabilir ben findikli 3ü1 arada aldim onu deniyecegim

    ek olarak bal ve pekmez konulabilir ama bu muhtemelen kahvenin tadini bozacaktir

    bu formuldeki espiri yumurtayi saf cirpip oldurmek ve sut ve kahve ile icilebilir kilmak

    nasil fikir sizce
     
  4. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bu şekilde salmonella dan kurtulamazsın çiğ tükeme bence...
     
  5. rogliganus
    Offline

    rogliganus Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2008
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    aha! "salmonella" bunu hic düsünmemistim icine birazda sirke filanmi koysam bortu bocak icin :DDD

    ya ne guzel sorunu cözdüm sandiydim. bu tip bir rahatsizliga kapilan var mi
     
  6. wolfmen
    Offline

    wolfmen Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    MERSİN
    batıl inanış :) yumurta sarısındaki kolesterol miktarının daha fazla olmasından dolayı yumurta sarısını yemiyorlar ve ordaki vitaminlerden proteinlerden mahrum kalıyorlar :) şu kolesterol meselesi de değişecek gibi ama bakalım. şu var.. senin yediğin yemekteki yağ yumurta sarısındaki kolesterolden daha fazla kolesterol içeriyor buna kaç kişi dikkat ediyor merak ediyorum(kim kulladıgı yağın doymuş veya doymamış olduguna dikkat ediyor) yani günlük hayatta kolesterolun çok büyük bir kısmını bu dikkat etmediklerimizden alıyoruz ve gelip çok cüzi miktarda kolesterol içeren yumurta sarısını kullanmıyoruz ne kadar mantıklı bilmiyorum ayrıca yumurtanın beyaz kısmında ne kadar protein bulunuyorsa sarısında da o kadar bulunuyor 4 yumurta beyazı yiyecegine 2 yumurta tam ye :)
    bir de hep merak etmişimdir yumurtanın beyazını yiyorlar da sarısını ne yapıyorlar :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:25 ----------

    çiğ tüketirseniz yumurtayı yumurta içerisinde avidin denen bir protein gelir sizin B12 vitamininizin emilimini engeller tabi B12 deposu normal bir insanda bayagı vardır dısarıdan almasan bile 4-5 yıl yeter :) ama sen sürekli yumurtayı çig tüketirsen alışkanlık olursa eger b12 eksikligi yasarsan pis yasarsın :) nöronların(sinir hücresi) harabiyeti ile sonuçlanır.. yani sen ne kadar kas yapsanda oranın siniri olmazsa eğer o kas neye yarar ne yerinden kaldırabilirsin ne de oynatabilrsin o kası felçli gibi olur...
     
    magicbaris bunu beğendi.
  7. magicbaris
    Offline

    magicbaris Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28

    http://sufizmveinsan.com/arastirma/microdalga.html
    okumanı tavsiye ederim
     
  8. wormwood3
    Offline

    wormwood3 Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2010
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ballı qüzel bi secim
     
  9. ouzzzz
    Offline

    ouzzzz Üye

    Katılım:
    31 Mart 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    muz , yarım yağlı süt , diledigin kadar yumurta beyazı ,bir kaşık bal . mikserde karıştırıp çok rahatlıkla içebilirsin. koku ve tadında hiç bi sıkıntı yok
     
  10. Emir Aybars
    Offline

    Emir Aybars Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Ankara
    tavada soganLar pembelesmeye yüz tuttugu zaman biraz yagsız kıyma koy hafif piştikten sonra üstüne küp dogranmıs domatesleri ve çarliston biberi dök onlarda biraz pişsin . ve istedigin kadar yumurta beyazı kır pişir. Üstüne kırmızı biber,karabiber,tuzda iLave ettigin zaman o sana eziyet geLen yumurta beyazının tadı lezzetLi geLir. Ben yapıyorum sade beyazdan bıkınca (zeytinyagı ile)
     
  11. Cenk Ş.
    Offline

    Cenk Ş. Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2010
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    herkez için en iyisi bence metroda satılan 1 lt lik pastorize yumurta beyazı ballı ve muzlu sütün içine 250 ml katarsan yeterli olacaktır 100 gr da 9.8 proteine sahip ve fiyatı 5 küsür tl normal kabuklu yumurta pastorize olmadığı için zararı olduğunu söylüyor uzmanlar bence en ideali budur.
     
    actively bunu beğendi.
  12. CowardGuy
    Offline

    CowardGuy Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    2010 konulu olduğunu biliyorum arkadaşlar hatırlatmadan ben söyleyeyim dedim; peki yumurtayı pişirdikten sonra blendıra atsak olur mu ?
     
  13. CowardGuy
    Offline

    CowardGuy Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar yumurtayı sabah yemek şart mı ? ben akşam yiyorum 10-11 gibi
     
  14. neverbackdown.
    Offline

    neverbackdown. Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenileri:
    672
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Sabah yemek şart değil fakat genelde sabah ideal olduğu için tercih edilir ve yumurta beyazı kana diğer besinlere oranla hızlı karışır yani başka bir sebebi yok.Sabah kahvaltıda protein ihtiyacını karşılıyorsan diğer öğünlerde de yiyebilirsin.
    Pişirdikten sonrada katılabilir.
     
    Son düzenleme: 1 Nisan 2016
  15. hukukcu
    Offline

    hukukcu Üye

    Katılım:
    11 Mart 2016
    Mesajlar:
    193
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    28
    Yumurtanın yanında peynir ve limonlanmis maydanoz tüket güzel bir menü oluyor fresh :)

    SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  16. BilalGİRİK/89
    Offline

    BilalGİRİK/89 Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Basım ve Yayıncılık
    Yer:
    İstanbul
    Biraz karabiber veya pulbiber katarak tadını değiştirebilirsin. ;)
    --- Mesaj birleştirildi, 8 Mayıs 2016 ---
    T
     
    Son düzenleme: 8 Mayıs 2016
  17. ottontw
    Offline

    ottontw Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2016
    Mesajlar:
    168
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Image1462715550.866219.jpg
     
  18. BilalGİRİK/89
    Offline

    BilalGİRİK/89 Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Basım ve Yayıncılık
    Yer:
    İstanbul
    Sarısını kuşlara veriyorlar, nasiplensin yavrucaklar. :D
     
  19. gh006
    Offline

    gh006 Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2016
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    yeni yumurta akı tozları çıktı..belki bu sorununa yardımcı olabilir diye düşündüm.markasını tam hatırlamıyorum ama araştır derim
     
  20. kaldıray
    Offline

    kaldıray Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    878
    Beğenileri:
    215
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    fotoğraf
    Yer:
    marmaris
    çiğ yumurtanın salmonelladan hepatite kadar riski var.
    --- Mesaj birleştirildi, 18 Haziran 2016 ---
    sıkı diyet yapanlar için hazır yumurta proteinlerinden başla bişi aklıma gelmiyor onun dışında çok güzel tavsiyeler var fazorilerim sebzeli omlet, sucuklı yumurta, zeytinyağlı biberli haşlanmış, ketojenik diyette mayonezli ton balıklı salata taze sovanlı ve sarmısaklı, krempeynir ya da labne ile karıştırıp pankek yapmak. yanında söğüş salata bol yağlı fırın mücüver unsuz
     
    Son düzenleme: 18 Haziran 2016

Sayfayı Paylaş