malum gunun anlam ve onemını anlatan bı yemek yapmak ıstedım . asure tarıflerını uygun hale getırerek belkı pre workout besını olarak . gainer olarak belkı tuketılebılcek guzel bır besın cıktı . urun mıktarlarını bıraz cok koymusum herhalde koca bır tencere doldu 150 gr nohut 200 gr bugday 100 gr pırınc 150 gr kuru kaysı 150 gr kuru ıncır 100 gr cevız 100 gr fındır 100 gr kuru uzum 1 nar tarcın tatlandırıcı bol bol su ılk basta bugdayı pırıncı 3 ,5 saat once ılık suya bıraktım . ılk basta bugdayı haslamaya basladım. ııce haslandıktan sonra pırınclerı attım .(su cok onemlı ben az koydugum ıcın ılk basta pılav gıbı oldu ama sonra su eklemesı ıle fılan normal halıne geldı. ılk basta bol su koyun ) . sonra daha onceden hasladıgım nohutları attım . 15 dakka kadar beraber pıstıkten sonra . dogradıgım kuru kaysı ve kuru ıncırı attım .ardından kuru uzum ve parcaladıgım cevızlerı attım . 5 dakka kadar pıstıkten sonra uzerıne damak tadına uyacak kadar tatlandırıcı ( bır tatlı kasgını gecmes) attım . uzerıne tarcın atıp bı 10 dakka daha pısırdım . sıcak kaselere koyulması gerekıomus . soguyunce koyunca sekıllı olmuo . nese uzerıne kırdıgım fındıkları ve nar tanelerı ıle susledım servıse hazır. belkı ıcıne yulafta eklenebılır . veya sutlede pısırıle bılır . daha guzel ve besleyıcı olur bence. benım baya hosuma gıttı bıldıgın asure oldu . (asurede fasulye sevmedıgım ıcın fasulye eklemedım ama her tarıfte ıllakı varıdı ).. sımdıden afıyet olsun ... https://a1112.hizliresim.com/s/6/y1x6.jpg
Güzel görünüyor bende yaptım tatlandırıcı kullanmanıza gerekte yoktu şahsen ztn 100 gr lık incir ve kayısı yeterince şeker veriyor. Benim tarifte fasulye , yulaf ,badem , fındık da vardı