işkembe haşlaması

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve zrb20 tarafından 21 Kasım 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
    besin değerleri ile size işkme be haşlaması afiyet olsun





    İŞKEMBE HAŞLAMASI

    Yazan Diyet • 11 Ekim 2008

    MALZEMELER:
    Kuzu (veya dana) işkembesi – 200 gr.,
    Maydanoz ve kereviz kökleri – 10 gr.,
    Tereyağı -10 gr.,
    Maydanoz – 5 gr.,
    Tuz – 1.5 gr.
    BEŞİN DEĞERİ:
    100 gr. haşlamada: Protein – 27.27 gr., Yağ – 15.86 gr., Kar­bonhidrat – 2.84 gr., Kalori-271.
    HAZIRLAMA:
    Temizlenip yıkanmış olan işkembe, hafif tuzlanmış suya konu­larak maydanoz ve kereviz kökleriyle birlikte kısık ateşte kaynatılır. İşkembe şerit şerit kıyılır ve tereyağında buğulanır. İnce doğranmış maydanoz ile süslenerek sı­cak ikram edilir.
     

Sayfayı Paylaş