Hardallı Haşlanmış Yumurta

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Kaka'22 tarafından 14 Temmuz 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Kaka'22
    Offline

    Kaka'22 Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2010
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Hardallı Yumurta tarifi veriyorum besin değerleri çok iyi.Forumda bu tarifi arattım bulamadım böyle bir tarif yer almalı burada.Özellikle yumurtayı sabah eziyet gibi görenlere ilaç olacaktır.

    Malzemeler
    yumurta (sayıyı siz belirleyin)
    2 çay kaşığı hardal
    100 gr süzme peynir
    isteğe göre dereotu ve pul biber

    yapılışına gelirsek öncelikle yumurtaları haşlıyoruz sonra yumurtaları dik gelicek şekilde ortadan ikiye bölüyoruz içinden sarıları çıkartıp ayrı bir tabağa koyuyoruz beyazlarıda içi boş şekilde bırakıyoruz ayırdığımız sarıların üzerine dijon hardalımızı ve ufalayıp attığımız 100 gr süzme peyniri atıyoruz ve iyice karıştırıyoruz açık sarı kıvamını alana kadar yani neredeyse kumpir kıvamını aldıktan sonra karışımımızı içi boş beyaz yumurtalarımızın üzerlerine yerleştiriyoruz ve servise hazır.Afiyet olsun.

    besin değerlerine gelirsek ben 4 yumurta - 2 çay kaşığı hardal - 100 gr süzme peynir üzerinden yazıyorum bu değerleri.

    509 kalori - 48 g protein - 8 g karb - 30 g yağ
     

    Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş