Hangi Sütü tercih etmeliyiz(Yağ oranına göre)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Tun4 tarafından 19 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. Tun4
    Offline

    Tun4 Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2010
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Ben yağsız ya da yarım yağlı süt alıyordum son zamanlarda ancak bir arkadaşım fazla katkı maddesi olduğunu, hatta bağışıklık sistemi için bile zararlı olduğunu söyledi bu sütlerin.Ne kadar doğrudur?Yağ fazlası olan biri olarak ne tür süt tercih etmeliyim en sağlıklı olarak?Ayrıca tam yağlı yarım litre sütten hatrı sayılır miktarda yağ alıyoruz.Bu durumda neyi tercih edeceğimi şaşırdım.
     
  2. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    637
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    ben sürekli bimden dost yarım yağlı alıyorum. ama elimde olsa taze sağılmış çiğ sütü güzel kaynatıktan sonra üstünde biriken kaymağı alıp bir süre daha kaynatıp tekrar biriken kaymağı alıp yağsız süt elde edip tüketmek isterdim. yani demek istediğim ben çok kurçalamıyorum süt olayını. saygılar.
     
  3. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    hazır sütleri kullanmanızı önermem ancak sek süt kullanıyorsanız eğer(günlük süt) pastörize edilmiş ürünler içerisinde besin değerleri en çok korunan ürün sek süttür.

    AOÇ ve Sütaş gunluk sütte öyle.

    Pastörizasyon ve Uht tekniğinden geçmiş hiç bir süt bir inekten sağılmış sütün yerını asla tutamaz. Bu yazıyı size Kutu sütü savaşları adı altında internette aratmanızı öneririm hatta siteyede koyalım.

    Çiğ sütü çiğ içmeklede hasta olunmaz aslında çünkü süt kaynatıldığında içerisinde yararlı prebiyotik bakterleri kaybediyoruz ve besin değerlerini öldürüyoruz.

    Ayrıca süt vücudumuz için gerekli herşeyi barındırıyor siz bu sütü yüksek bir sıcaklığa maruz bıraktıgınızda yüzde80 oranında her şey yok oluyor içinde.
     
  4. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    o yuzden uht ve pastörize teknikleri kullanılıyor. yani bu sütteki zararlı organizmaları bilhassa brusella adıyla bilinen bakterilerden ve bagırsak enfeksiyonlarına yol açabilecek olan bakterilerden bu şekilde arındırılıyor. ben işlenmemiş bir sütü içtiğimde her seferinde miğde ağrısında oldüğümü soyleyebilirim. ancak bu kutu sütlerin çok sağlıklı olduğunuda göstermez tabiiki. sonuç ta birsuru katkılar falan.. saygilarimla...
     
  5. AhmetArda
    Offline

    AhmetArda Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Bimden Dost Yarım Yağlı Süt 1.19 :D

    Ne Oldu Bana Anlamıyorum . Bu Sütten Başka İçince Kusasım Geliyor.

    Ama Bu Dost Oturuşta 1 Lt. Bitiyor
     
  6. rekliox
    Offline

    rekliox Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    dr
    Yer:
    adana
    tercihim sütaş yarım yağlı o yoksa yarım yaglı herhangi bi süt ;)
     
  7. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Bende danone süt içiyorum üstünde %3 yağ olduğu yazıyor 1 litrede nekadar doğrudur bilemem.
     
  8. body-ci
    Offline

    body-ci Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    0
    sütle pek aram yok ama içersem...piyasadaki sütlerin içinde güvenerek içtiğim 3 marka var...dost , yörsan, aynes...en iyisi bunlar bence...
     
  9. jack of hearts
    Offline

    jack of hearts Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Doğduğumdan beri Pınar içerim. Coyote'nin yazısı üzerine günlük süte geçmeyi düşünüyorum bundan sonra. Peki günlük sütlerin yağ oranları nasıl?
     
  10. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    bende pınar tercih ediyorum yagsız olan sütünden
     
  11. Necro_
    Offline

    Necro_ Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2010
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    günlük sitlerde yağsız gibi bir seçenek olmuyo bildiğim kadarıyla amaçok fazla takma yağ oranını vücudunun yağa da ihtiyacı var(abartmadan) en sağlıklısı günlük süt
     
  12. Fυякαη Acαя
    Offline

    Fυякαη Acαя Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    391
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Kemerburgaz
    Ben Sek Günlük Süt İçiyorum :)
     
  13. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    piyasada kutu ürünlerin zararlı olmaları üzerine bir önyargı var.

    süt ürünlerini (peynir, süt, yoğurt) işlemeden içmek, size yarardan çok zarar getirir. brusella bunların en yaygın olanıdır ve taze peynirden bulaşır. çiğ olarak aldığınız sütün size yarar getirmesi -en azından zarar vermemesi- için kaynatmanız gerekir, ki bu zararlılar yanında yararlılar da ölecek demektir.

    UHT tekniğinde süt kaynatılmaz, bu çok yaygın bir yanlış bilgidir. çok hızlı bir şekilde yüksek bir sıcaklığıa çıkar ve yine çok hızlı bir şekilde düşük sıcaklığa iner. burda amaça yararlı bakterilerin sağ kalması ama zararlıların da ölmesidir ki bu başarılır. Ardında özel kutulara konur, kutuların içleri sütün uzun süre dayanıklı ve havasız kalmasını sağlayan malzemelerden üretilmiştir. bu yüzden adları "uzun ömürlü süt"tür.

    Aynı önyargı maalesef yoğurt için de geçerli, dikkat ederseniz çocukluğumuzda (ya da yaşı benim gibi orta yaşa seviyesine gelmiş insanların çocukluğunda demeliyim) yoğurtları kendimiz mayalardık, ve en fazla ikinci günde yoğurtlar ekşirdi. e tam mayalanması için de uzun süre geçtiği için, ben küçükken tadı düzgün olan yoğurt yediğimi hatırlamam...bu mantıkla yola çıktığımızda şimdiki yoğurtlar ekşimiyor demek ki doğal değiller diyebiliriz, ama kazın ayağı öyle değil. bunu vatan gazetesindeki bir kadın yazar da yazı dizisi haline getirmişti, mutlu tönbekici'ydi galiba adı da, şu eski tuğçe bilmem ne adındaki kadın yazar...onu okumanızı salık veririm. birkaç yazıdan oluşuyor.
     
  14. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Ya hocam anlattıklarınıza ben inanamıyorum. Süt içerisinde Proteinler ve prebiyotikler 4-5 saniyede ölmezken nasıl oluyorda mikroplar ölüyor. Proteinlerde canlı organizma mikroplar ve probiyotik bakterilerde. Şimdi siz 5-6 saniye yüksek sıcaklığa çıktınız ve sonra indiniz o arada mikrop öldü ama besin değeri ölmedi. Böyle birşey mümkünmü acaba?

    Bir markanın süt ürünü 0.900 lirayken diğer bir markanın ürünü enden 1.750 öbürü neden 2 ytl.

    Kutu sütü savaşları diye ara internette ve öğren.

    Ayrıca hayatımda çiğ süt içmiş biri olarak söylüyorum o lezzeti hiç bir sütte bulamadım.
     
  15. victor1
    Offline

    victor1 Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2009
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Teknik SErvis Experi
    Yer:
    istanbul- BAYRAMPAŞA
    DOST az yağlı kırmızı olanından...

    hesaplı ve taze...
     
  16. alifurkan1
    Offline

    alifurkan1 Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2011
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    tam yağlı sütün içinde metabolizmayı hızlandıran cla nın bulunduğunu okumuştum fakat hormonla üretim başlyınca bu madde de kalmamış sütte
     
  17. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    donane yağsız sütü kullanıyorum tat olarak diğerlerinden daha güzel geldi bayadır kullanmaya devam ediyorum
     

Sayfayı Paylaş