Hangi ekmeği tüketiyorsunuz?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 2shae tarafından 22 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Hangi ekmek

  1. Beyaz

    18,7%
  2. Tam tahıllı

    30,7%
  3. Kepek

    26,8%
  4. Mısır unu

    0,4%
  5. Çavdar

    13,9%
  6. Pide

    0,6%
  7. Trabzon

    1,3%
  8. Somun

    2,3%
  9. Diğer ( Belirtiniz )

    5,3%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 152 üye.
  1. body-ci
    Offline

    body-ci Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    0
    normal bildiğiniz fırın ekmeği tüketiyoruz
     
  2. salih61
    Offline

    salih61 Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Tad olarak en iyisi Türkiye'nin en lezzetli ekmeği olan Trabzon Vakfıkebir ekmeğidir bu tamam.Ama İstanbul da yaşayıp da bu ekmeği bulamıyorsun ne yazıkki bulsan bile hepsi çakma.Heralde body için en iyisi çavdar veya kepektir ben evde çavdar alırım halk ekmekten çok güzel tadı var olmadımı fırından kepek veya çavdar alıyorum hem daha besleyici beyaz ekmeğe göre hemde öyle hamur değil bu şehir ekmekleri gibi hemde daha tok tutuyor.Mısır ekmeğide süperdir yoğurtla tavsiye ederim güzel gidiyor.
     
    Son düzenleme: 30 Ekim 2009
  3. Türkolmak
    Offline

    Türkolmak Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayarcı,Asker,Sporcu (:
    Yer:
    Nereye ! (:
    Somun işaretledim yani bildiğimiz fırın ekmeği heralde ben ondan yiyorum.

    Fırın ekmeklerinin içleri çok hamur oluyor fakat halk ekmekleri daha güzel ve hafif en azından içleri hamur değil.

    Valla açıkcası diyet yapacağım, şunu yapacağım bunu yapacağım gibi entel dantel olaylara girmemek lazım.

    Body işini profesyonel yapıyorsan eğer sorun yok program ve diyet yapılır ama diğer türlü o zaman açlıktan ölürsün :D

    Normal olararak yiyorum. Kahvaltı ve yemeklerde tabi fazla değil. Kahvaltıda 2-3 dilim normal yemeklerde 1-2 dilim yerim.

    Hiiiçç birşey olacağı yok. Gerekirse hayvan gibi yiyeceksin, hayvan gibi body yapcaksın.

    Hadi sağlıcakla kalın :)
     
    Son düzenleme: 3 Kasım 2009
  4. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    anlaşılmayan bir nokta var

    çavdarlı ya da kepekli diye aldığınız ekmeklern çakma olması yüksektir...

    nasıl mı

    bildiğin beyaz ekmeğin hamuru ya da ununa fırıncı, bu çavdar yulaf kepek vs. unundan serpiştiriyor..ve bunu çavdarlı diye satıyor.....

    tam ifadesi bulunan ekmeklerden almak lazım


    tam çavdar tam yulaf tam buğday vs vs

    kepekli ekmeği tavsiye etmem..beyaz ekmeğin kepek serpiştirlmiş hali...kalorileri de aynı...

    beyaz ekmek için de tekrarlıyorum adi bir gıdadır...yoğun (Devşirmecesi kompleks) karbonhidrt değildir..özel olarak katılmadı ise işlenmiş undan imal edildiğinden dolayı hiçbir besin değeri içermez içersede dikkate değer değil...

    beslenmede bilinçlenmenin ilk yolu beyaz ekmekten vazgeçmekte!!!
     
  5. ngt_psy
    Offline

    ngt_psy Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    263
    Beğenileri:
    110
    Ödül Puanları:
    53
    Her zaman kepekli veya çavdar tüketmek de kilo aldırıyor. Haftada 1 kez falan normal fırın ekmeği yerim, diğer günler çavdar,kepekli. Lifli olmasından dolayı tercihim kepekli ve çavdar.
     
  6. kujum
    Offline

    kujum Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    sadece sabahları ekmek yiyorum,oda çavdar veya çok tahıllı ekmek oluyor..
     
  7. Sahoo
    Offline

    Sahoo Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Valla buğday,çavdar ve kepek alın diyorum bizimkilere ama bazen beyaz alıyorlar mecbur yiyoruz :s xd
     
  8. nehir55
    Offline

    nehir55 Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2009
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Gebze
    3 aydır hiç tüketmedim ekmek mi tadını unuttum yaff..
     
  9. mustanqman
    Offline

    mustanqman Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    sakarya
    ben az miktarda trabzon ekmeği tüketiyorum.bakkal başka satmıyor ne yazıkki :) sadece carrefour'a falan gittiğimde tam tahıllı bide haşhaşlı çekirdekli ekmek alıyorum.özellikle çekirdekli olanın tadı çok güzel ayrıcada esmer ekmek.ama bunları çok sık alamıyorum trabzon ekmeğine talim :)
     
  10. su
    Offline

    su Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2009
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    eskişehir
    uno light alıyorum 1 paket koyuyorum buzdolabına ve sadece kahvaltılarda maksimum 2 dilim falan yiyorum. o paket bana uzun süre gidiyo.. o bitince 1 paket çavdar alıyorum. cunku sürekli kepek ekmeği yenmemeliymiş diye okumuştum bi yazıda. bu şekilde dönüşümlü olarak tüketiyorum. ama gerçekten pahalı=) 3bucuk-4lira falan =/ bi de ben öğrenciyim.peh peh peh=D
     
  11. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    tam tahıllı tercih ederim kepekli ekmekten önce
     
  12. ya-mur
    Offline

    ya-mur Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Çavdar ekmeği lif içerir lezzetlidir ama mısır ekmeği kadar lezzetli olamaz sanırım.
     
  13. Cloud
    Offline

    Cloud Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    376
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    İstanbul
    halk ekmek veya akdeniz ekmeg'i diye satılıyo bugday unundan yapılıyo sanırım lezzetli sabah kahvaltısında tüketiyorum bi ara hiç tüketmiyodum ama ekmek yeniyor ister istemez yılların bi alışmışlıgı var...
     
  14. akekilli
    Offline

    akekilli Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    167
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Istanbul
    Somun beyaz ekmeği sadece kahvaltıda 2 dilim.
     
  15. CosaNostra
    Offline

    CosaNostra Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    191
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir - Karşıyaka
    Tam tahıllı.Tam tahıllı fırında kalmamışsa kepekli.
     
  16. woodoo
    Offline

    woodoo Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2009
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    kahvaltı haricinde ekmek yemiyorum zaten onda da genelde kepek ekmeği kızartıyorum falan
     
  17. 1919
    Offline

    1919 Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2010
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    tam tahıllı ekmek ile, alman çavdar ekmeği dışında ekmek sürmem ağzıma..
     
  18. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar ben diyet için diyet ekmek alıyorum fakat diyet ekmeği var mı gerçek anlamda emin değilim.Alıyorum fakat özelliği nedir bilmiyorum.Sizce diyet için hangi ekmeği önerirsiniz.

    Bu arada ekmeği toplamda yarım ekmekten az tüketiyorum.Çok mu fazla birden kesemiyorum eskiden ortalama 4 beyaz ekmek yerdim.

    Bunun yanında arkadaşın teki kepek-cavdar ekmeği satıyorlar diye güvenmeyin beyaz unla yapıyorlar dedi.Bu olasılık gerçek ise ne yapmak lazım.Benim ekmek aldığım yer Şehrin en büyük marketler zinciri vede ekmeklerini kendileri üretiyor ve şehrin en büyük ekmek üreticiside.(Belediyeye ait)sizce dolandırıcılık yapma iktimali varmıdır ekmeklerde.
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2010
  19. dmxxmd
    Offline

    dmxxmd Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    kepekli ekmeklerde sahtekarlık yapıldığını ben de duymuştum. benim tercihim de tam buğday ekmeği. taze bulunduğu zaman tadı gerçekten güzel bence. ayrıca bir dilimi yemek yeterli oluyor. lantis44 sana da tam buğday ekmeğini tavsiye ederim, ekmeği azaltmana yardımcı olur, hem de sağlıklı beslenmiş olursun. onun da sahtesi nasıl anlaşılır bilmiyorum ama rengi ne kadar koyu olursa o kadar iyi galiba:)
     
  20. SOLID
    Offline

    SOLID Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2009
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Kepek ekmeği tüketiyorum.
     

Sayfayı Paylaş