Hangi Balığı Tercih Ediyorsunuz ve Nasıl Pişiriyorsunuz?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve diez tarafından 6 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 23 üye.
  1. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    balık alırken hep tereddüt ederim..genelde fırında yediğim için hangi balık fırında nasıl oluyor merak ediyorum..

    bugün mercan, sargoz ve hamsi aldım dolaba atmak için..ilk ikisini ilk defa tadacağım..

    sizler genelde hangi balıkları tercih edersiniz..ya da tavsiye edersiniz..

    ayrıca sizde hangi balık nasıl pişmeli..lütfen sadece tecrübelerimizi paylaşalım..google kaynaklı olmasın.. ;)
     
    Son düzenleme: 6 Ekim 2009
    DeL PotRo bunu beğendi.
  2. 2shae
    Offline

    2shae Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    737
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Valla anne tarafı Karadeniz Bölgesi'nden olduğu için haftada 3-4 akşam rahat balık yeriz. Tercihleri palamut, çinekop, tekir, mezgit, lüfer, sarıkanat ve hamsi

    Annem genelde fırında yapıyor bu saydıklarımın hepsi fırında çok lezzetli balıklar, eğer sebzeli istersen buğlamaları da ( lüfer hariç ) çok güzel oluyor. İstersen kendisine sorup daha detaylı cevaplar alabilirim :D
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    afiyet olsun..yok sormana gerek yok.. :)

    büyük balıkta buğulamayı hiç denemedim..merak etmiyor değilim..

    genelde beyaz etli olan yerli somun yerdim..hatta çok beyaz bir eti vardır ve lezzetlidir fırında..ama hep aynı balık gına geliyor..
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  4. precorefx
    Offline

    precorefx Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Birçok kez ton balığı tabii ki.

    Onun dışında çipura ızgara ve uskumru (balık ekmekçilerde) favorilerimdir...
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  5. HeavyDuty
    Offline

    HeavyDuty Yeni Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2009
    Mesajlar:
    470
    Beğenileri:
    221
    Ödül Puanları:
    0
    Ben genelde hamsi tava yerim. Rokayla hamsiyi karıştırırım mükemmel olur :) Gayet sade yani.
     
    smltncr ve DeL PotRo bunu beğendi.
  6. skilful
    Offline

    skilful Yeni Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    159
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    tonbalık alıcakların dikkatine sakın ama sakın ucuz diye tanınmayan kalitesiz şeylerden almayın bu hataya bir kere düştüm ve 2 taneyi aynı gün yedim 2 gün mideme ağrı girdi ve afedersini sürekli geğirdim ve ağzıma o balığın kokusu geldi.o yüzden kaliteden şaşmayın.
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  7. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    vallaha ayıptır söylemesi haftada en az 3 gün balık yerim tercihlerim ise lüfer ve çupra. nadirende hamsi ,lüfer ve çupra yı ızgarada pişirtirim.
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  8. BiG_mAsTeR
    Offline

    BiG_mAsTeR Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Güneş Sistemi
    Mevsim lüfer mevsimi lüfer çeşitlerinin hepsini tavsiye ederim. ızgarası çok güzel olur. hamsinin de yağlı mevsimi ızgrada çok güzel olur bilginize. genelde balıkları ızgara yiyorum fırında balığa bir türlü alışamadım. afiyet olsun.
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  9. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Benim tercihim somon. Inanilmaz lezzetli bir balik, yag orani diger baliklara gore yuksek, ne kadar omega varsa hepsini aliyorum. Pisirmesi de yemesi de cok kolay. Ver 200 derecedeki firina cam bir kapta, 15 dakikada hazir. Haftada en az bir iki defa yiyorum.

    Ikinci tercihim yagsiz ton baligi ama berbat bir tadi var. Bir seyle karistirmadan yenmiyor. Genelde ton baligini konserve kuru fasulye, aci biber, biraz zeytinyagi ile karistirip uzerine yagsiz kasar rendesi yapiyorum. Daha sonra mikrodalgada peynir eriyene kadar (1-2 dk) isitiyorum. Mayonez ve kucuk kucuk dogranmis tursu ile karistirinca da super oluyor, ama isin icine mayonezi katacak olduktan sonra herhalde belimdeki kemeri cikarip atsam miksere, o bile yenecek hale gelir. :)
     
    won_dutch, kby, Rpac ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  10. Cloud
    Offline

    Cloud Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    376
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    İstanbul
    fırında hamsi cok güzel oluyor kılçıkları ayıklayıp hamsileri üst üste kapatıyorum biraz patates sogan havuç domates koyuyosun yine yanına sonra fırına verdimmi yarım kilo hamsiyi yerim tek basıma mesala genelde ton konserve yiyorum cünkü vakit olmuyor bunun dısında ızgara alabalıkda cok güzel oluyor içini tuzlayıp ızgarada piştigi zaman.
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  11. zhu.zhq
    Offline

    zhu.zhq Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    999
    Beğenileri:
    340
    Ödül Puanları:
    73
    firinda levrek yada cipura yerim genelde . temizledikten sonra icine koyacaginiz bir defne yapragi baligin kotu kokusunu aliyor tavsiye ederim. tepsiye patates patlican biber sogan sarimsak domates mutlaka koyariz. bikere hamsi yedim kizartma onuda begenmedim buyuk baligi yavas yavas ayiklaya ayiklaya yemekten zevk alirim.
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  12. _Fabregas_
    Offline

    _Fabregas_ Üye

    Katılım:
    29 Mart 2009
    Mesajlar:
    431
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    ben her gün 1 kg hamsi yerim abartısız pişirmeyle beraber 5 lira pahalıda değil hem tadı mükemmel hemde faydalı
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  13. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    aneximandros, bahsettiğin alaska somunu değil mi kırmızı etli olan..birde beyaz etli daha küçük boyutlu olan somonlar var..
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  14. 2shae
    Offline

    2shae Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    737
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    yağsız ton tek başına asla yenmiyor sanki kıyılmış odun yiyorsun :D
     
  15. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Evet, Diez, bahsettigim Alaska somonu (okyanus baligi). Kucuk beyaz somon yemedim herhalde.
     
  16. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Ben konserve ton balığı tercih ediyorum genelde. Balık ayıklamak bana göre değil gerçekten. Annemlere gidince palamut ya da hamsi yeme şamsım oluyor. :)
     
  17. Mutluhan
    Offline

    Mutluhan Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Rize / Ardeşen
    Bu yazılanları okudukdan sonra ben denizdenmi çıktım dedim kendi kendime :)
    Biz haftanın en az 2 günü balık yeriz. Ve 4 kişilik bi aileyiz.Annemle ablam pek yemez.3-4 tane fln. Babamla ben 3 kg. balığı yeriz :)

    Palamut gibi balık yoktur. bunun dışında mezgit , hamsi ve istavrit :)
     
  18. victor1
    Offline

    victor1 Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2009
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Teknik SErvis Experi
    Yer:
    istanbul- BAYRAMPAŞA
    SOMON yıyorum. pazarda tanesı 6 tl - 8 tl. Çok ta besleyici. Az Yağlı teflon tavada kızartıyorum. 1 tanesi yetiyor ,doyurucu ve çok besleyici.
     
  19. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Kesinlikle çipura diyorum, fırında üzerine halkalar şeklinde patates ve bol soğan doğrayıp üzerine [6 tane için] 1 tatlı kaşığı zeytin yağı,1 limon suyu ve birazda pulbiber,tuz ekleyip pişiriyorum gerçekten çok lezzetli oluyor...
     
  20. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    palamut güzelde bana biraz sert gelir eti yani daha sert etler yedim yemesinede balıkda aradığım özellik lokum gibi eti olmalı o yüzden pek sevmem.
     

Sayfayı Paylaş