Hafif bir kaçamak tatlı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tosunpaşa123 tarafından 15 Haziran 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. tosunpaşa123
    Offline

    tosunpaşa123 Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2013
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler : 2 su bardağı süt, 1 er kaşık un ve mısır nişastası ( ben unu kepekli kullandım ) , 4 küp şekeri havan da toz haline getirdim, 1 yumurta sarısı , tam dolu olmayacak şekilde 1 yemek kaşığı zeytin yağı.

    Bunları hepsini tencereye koyuyoruz orta ateşte pişiriyoruz karıştırarak. Bildiğimiz puding tarifi :D

    İsterseniz üzerine çikolata parçaları koyarsınız.
     
  2. exsisman
    Offline

    exsisman Forum Kurdu

    Katılım:
    6 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    780
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Almanya
    seker yerine muz,biter veya stevia. Un yerinede yulaf ile yapilirmi acaba?
     
  3. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    exsisman un yerine yulaf olayını yapıp bizi bilgilendirirsen cok memnun olurum,yulaf yemem çok zor çünkü.
     
  4. tosunpaşa123
    Offline

    tosunpaşa123 Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2013
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Bilmiyorum yulafla nasıl olur diye :) Zeo64 sabahları yoğurt ve yulafı karıştır içine kuru kayısı dilimle kare şeklinde ve kaşıklamaya başla. Kayısı parçası 1 tane bile gelse koca kaşığa sana gelen tat kuru kayısı tadı oluyor.
     
  5. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    ben kakaolu pudingimi kendim yapıyorum una gerek yok mısır nişastası önemli olan

    içine kakao(çikolatalı isterseniz) ve stevia ekleyin sogumaya birakin hindistan cevizi serpip götürün. Sıfır seker. :)
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  6. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    ektomorfum vücut zaten doğru düzgün yağ depolamıyor.o açıdan yulafı yanında neyle yediğimin çok önemi yok,yağ sorunum olmayacak.ama yoğurt-süt gibi klasik yöntemleri artık maalesef kullanamıyorum.o yulaf bu boğazdan geçmiyor.yulaf tadını almayayım da nasıl olursa olsun diyorum :/
     
  7. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    Ektomorf yağ depolamaz diye birşey yok. Aldığın kalori bazal kaloriden fazla ise kilo alırsın her türlü. Azcık bilimsel olmak gerekiyor.


    Yulaf yeme derdi nedir? Yulaf yemek amerikan özentiliğinden başka birşey değil. Ben yerim ama tadını severim, tatlı bir karb kaynağıdır. Sevmiyorsan başka şeylere yönel..
     
  8. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    bilimselim zaten.ektomorf insanlar genel olarak iştahı kapalı,öyle severek zevk alarak yemek yiyen insanlar değildir.ve vücut metabolizması hızlı olduğu için kalori ihtiyaci da fazla oluyor.e bu insan da bu iştahla haliyle o kaloriyi dolduramıyor,ve yağ depolama gibi bir durum da olmuyor.ille her mesajda böyle ayrıntılı mı yazalım?

    ayrıca bu diliniz de hiç hoşuma gitmedi.özentilik falan?kaliteli,kompleks karbonhidrat almak istiyorum ve yulafın 100 gramında 350 kcal gayet güzel bu oran fakat tadını sevmiyorum ve yemek için her yolu deniyorum.normal undan yapılmış beyaz ekmek mi yiyelim?yoksa sadece bir parça daha iyi olan kepekli ekmek mi?
     
    Son düzenleme: 16 Haziran 2013
  9. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    100 gramında 350 kalori olan bir çok besin var.. yulafa takılıp kalma.
     
  10. zeo64
    Offline

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    yulaf kompleks,yüksek kh oranı var,yüksek lif oranı var,ucuz ve birçok yolla tüketilebilir.bence yerine bir besin aranmamalı.yulaf yeme kalitesini tad kalitesini yükseltmek için uğraşmaya değer.
     
  11. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    Tamam genç kardeşim. tamam haşlanmış yulaf ye, kuru kuru ye ne diyim..
     

Sayfayı Paylaş