Hacimlenme İlkesi(Bulking Primer)

Konusu 'Türkceye Çevirilen Yazilar' forumundadır ve D.Wolf tarafından 14 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 22 üye.
  1. Tanrının kırbacı
    Offline

    Tanrının kırbacı Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bilgilendiric ve güzel bir yazı teşekkürrler.Karbonhidrat ile ilgili bir sorum olacaktı,yeni başlık açmak yerine burdan sormak daha mantıklı geldi.

    Efendim,sol bileğimden sakatlandım bu sebeple 1 haftadır antrenman yapamıyorum,ne kadar sürede iyileşirim net birşey söyleyemem.Lakin hacme yönelik programa başlayalı 2 hafta oldu ve ben bu sürede karbonhidrat alımını oldukça arttırdım.Özellikle yağsız,tuzsuz pirinç lapasına yükleniyorum günde 6-7 kase pirinç lapası yiyorum diyebilirim.

    Sakatlıktan dolayı sporla uğraşamayan biri için Pirinç lapası,yağ yapar mı ?

    Antrenman yapmadığımız dönemlerde,yüksek karbonhidrat(kompleks) alımı bize fayda mı getirir zarar mı ?
     
  2. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    musclefan bunu beğendi.
  3. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Pirinc haslama makinelerinin icleri teflon, yagsiz tussuz pirinci atiyorsunuz, biraz da su oluyor bitiyor. Bol buhar az suyla pisiriyor, ama tam da duduklu gibi degil. Alternatif olarak teflon buyukce bir tavada da ayni isi yapabilirsiniz. Elektrikli olmasi, pistikten sonra sicak tutmaya devam etmesi ve zaman ayari olmasi guzel. Yine de annenizin yaptigi pilava benzemez, sonucta bildiginiz lapa. Turkiyede satilan pirinclerle de iyi sonuc vermeyebilir. Jasmine rice, ya da sticky rice, ki bunlar uzak dogulularin mutfaginda bulunur, en iyi randiman veren pirinc turleri. Baldoyla nasil olur, tam kestiremiyorum. Bizim evde var, merak ettiginiz baska bir sey varsa bu makinelerle ilgili bilgilendirmeye calisirim. Bu arada, amerikadaki bodycilerin mutfaklarinda olmasi normal, zaten her mutfakta var, bodycilere has bir makine degil bu :).
     
    gaddarkemal ve Malebolgia bunu beğendi.
  4. supersport
    Offline

    supersport Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    446
    Beğenileri:
    236
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Tıp
    dardanel poşet kutuya göre daha pahalı geliyor. alıyorsan kutu almak daha ekonomik oluyor. yada bizim buradaki marketlerde öyle.
     
  5. musclefan
    Offline

    musclefan Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İSTANBUL
    alperen dün poşet dardanel aldım ,çok kullanışlı ama tadı tuhaf geldi bana.resmen ambalaj tadı var.bir daha almam.hiç zevkle yiyemedim.
     
  6. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0

    Sade mi tükettin? Konservesi ile tad farkı aynı gelmişti bana, ama şu var konserve daha yağlı olduğundan tadda bir fark olabiliyor yavanlık olabilir yani. Ben birde ekmek arası yapıyorum ve arasına maruldu, vs. yeşillikler katıp tüketiyorum; öbür türlü yavan geliyor.
     
  7. musclefan
    Offline

    musclefan Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İSTANBUL
    yoğurt döktüm üstüne,mısır da koydum biraz,yine de o tadı hissettim.bu arada bu dediğim karışıma dere otu da koyunca güzel oluyo :D salata gibi.
     
  8. cappi
    Offline

    cappi Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Ton balığının son kullanma tarihine dikkat edin, bozulmaya yakın kampanyaya koyuyorlar..bir de sıcak yerde muhafaza etmeyin..ambalajlar kokuya mahal vermeyecek şekilde üretiliyor normade aslında..size de öyle gelmiş olabilir..
    ketçap ve mayonezle inanılmaz oluyor..
     
  9. musclefan
    Offline

    musclefan Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İSTANBUL
    hep buz dolabına koyuyorum cappi,ama sorunun kaynağı sanırım poşetteki tonbalığının yağsız olması.yağı süzülmüş olduğu için ambalaja yapışık oluyo et.konservede ise et yağın içinde durduğundan tadında bir tuhaflık hissetmedim bugüne kadar.
     
  10. ibrforevers
    Offline

    ibrforevers Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    acaba 1.80 boyunda 78 kilo civarında 22 yaşında ve bu kilo ve boy ile orantılı kemik yapısına sahip biri sporcu gıdaları almadan nelerle hacim yapabilir bulk olmak için yeni konu açmak istemediğimden buradan soruyorum sıfır sporcu gıdası olacak şekilde ortalama bir günlük öğün yazalabilirmi ? yiyecek neler olur ? Kaç gr olur ?
    Saygılar
     
  11. KD
    Offline

    KD Üye

    Katılım:
    9 Mart 2007
    Mesajlar:
    244
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    0
    isin icinde plastik olunca bende tiksiniyorum. konserve daha sagliklidir bence,
     
  12. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    poşet ton balıgının tek avantajı, yagının süzülmüş olması ve içine bir miktar zeytinyagı eklenmiş olmasıdır..fiyat olarak uygun değil. protein tozlarını nasıl ara vererek kullanıyorsanız, aynı şekilde konserveleri ara vererek belirli dönemlerde kullanabilrisiniz..daha önce de yazdıgım gibi diğer protein kaynaklarının miktarlarını artırarak olayı çözebilirsiniz..mesela , 2x160 gr ton balıgı yiyorsanız, onu 10 yumurta +75-100 gr beyaz peynir(tuzsuz, yagsız) yiyebilirsiniz..böylece, hem 2 farklı kaynaktan pro almış olursunuz hem de vücudunuzu konserve alışkanlıgından kurtarmış olursunuz belli bir süre..
     
  13. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    bu arada, üst üste mesaj olacak, ama yeri gelmişken merak edenlere haftalık kaç gr balık tüketiminin vücuda zararlı olup, olmadıgını ölçen bir site adresi veriyorum size..yeri gelmişken, 1 kg=35.274 oz, ona göre hesaplayınız..kilonuzu lbs cinsinden yazıyorsunuz..1 lbs=0.450 kg diyebilirsiniz.kolay gelsin..

    http://www.gotmercury.org/article.php?list=type&type=75
     
  14. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    d.wolf cok guzel bir site ancak ton balginin bir cok cinsi oldugunu sen de fark etmissindir. ve wikipediaya gore konservesi yapilan ton farkli bir cins(sadece avustralya ile ilgili bir bilgi bulabildim bu konuyla ilgili http://en.wikipedia.org/wiki/Tuna ) ve senin verdigin sitede canned tuna diye iki secenek var biri light biri normal. bu secenekler cok fazla degiskenlik gosteriyor. yani birinde normal cikarken digerinde inanilmaz yuksek cikabiliyor. dardenelin sitesinde de hangi cins oldugunu bulamadim. bu konuda bir bilgin varsa cok yardimci olmus olursun.
    yani verdigin linkte hangi cins ton baligini secmeliyiz(tuna diye gecenlerden)?
     
  15. ibrforevers
    Offline

    ibrforevers Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    cevap alamadım ?
    konu kirliliği olmasın diye buraya yazmıştım..
    Yanlış yerde mi soruyorum acaba?
    Nereye yazmalıyım öyleyse ?
     
  16. born2win
    Offline

    born2win Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat muh.
    Yer:
    istanbul
    beslenme bölümünü incele.sorularına fazlasıyla cevap bulacaksın.thums:
     
    ibrforevers bunu beğendi.
  17. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    özür dilerim, mesajını geç gördüm..canned tuna bildigimiz konserve ton balıkları.. mesela haftada 200 lbs birisi için 1 kg canned tune light ,%190 diyor, ama bunun cogu, vücut tarafından kullanıldıgı için sorun olmadıgını düşünüyorum..ki zaten yüksek bir oranda değil, bu yüzden endişeye gerek yok..vitaminleri de yüksek oranda almamız gerekiyor zaten daha iyi protein sentezi gerçekleştirmemiz için, birde biz "sporcuyuz" bunu da unutmamak lazım..aslında, konserveleri tasvip etmiyorum agır metallerden dolayı, ama tazesini yerseniz, harika olur özellikle somon balıgı ve alabalık..
     
    kara maca bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş