Hacim döneminde kompleks karbonhidrat tercihi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mertkln tarafından 18 Eylül 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. mertkln
    Offline

    mertkln Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    214
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Merhaba arkadaşlar,
    Kür esnasında max. kuru hacim için hangi kompleks karbonhidratı tercih etmeliyim? Şuan kürde değilim k.h için sabah yulaf ezmesi diğer öğünlerde de lapa pilav yiyorum ama beyaz pirinç pilavı basit karbonhidrat olarak biliniyor bir yandanda üst seviye yarışmacı arkadaşlar bile pirinç lapası tüketiyorortada bir çelişli var sizce pirinç lapasına devam mı etmeliyim yoksa haşlanmış bulgur pilavı ya da diğer alternatiflerimi tüketmeliyim, tavsiyeleriniz nedir?
     
  2. derin_aker
    Offline

    derin_aker Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2014
    Mesajlar:
    209
    Beğenileri:
    280
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    istanbul
    Basit karbonhidratlar spor yapan için antrenman sonrası ilk dakikalarda ve sabah kalkınca alınmalı bence.Çünkü bu iki zaman diliminde glikojen depolarının dolması gerekli.Ayrıca proteinin yanında ufak miktarda kana protenin karışması açısından alınabilir.Onun dışında alınan basit karbonhidrat şeker insüline bağlı açlık hissine sebep olmanın yanında uzun vadede farklı ve zararlı sonuçlar getirebilir.Bana gereksiz geliyor.En azından bence.Gerçi spor yapan için bakarsak basit karbonhidrat uzun vadede zararlı olsa bile alınması şart bir sey gibi..
     
  3. Iron Muscle
    Offline

    Iron Muscle Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaş ben ne diyorum sen ne diyorsun :D

    Neyse bulgur pilavı sadece haşlanıp yenebilirmi? hiçbir şey katmadan
     
    gazo0202 ve EndlessBlue bunu beğendi.
  4. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    147
    Ödül Puanları:
    53
    Beyaz pirincin GI yüksek. Bulgur veya esmer pirinç daha doğru tercihler.
    Bulgur gayet güzel yeniliyor hiç bir şey katmadan.
     
  5. metallica
    Offline

    metallica Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    476
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    38
    Yukarıda arkdaşın bir tanesi yazmış her karbonhidratın yeri zamanı vardır ve şunu unutmayın profesyonel insanlarla kendinizi hiç bir zaman bir tutmayın. Soruna gelecek olursak benim tercih sıram şu şekilde oluyor greçya,esmer bulgur,esmer pirinç,bulgur, tam tahıllı makarna
     
  6. ksk_advb
    Offline

    ksk_advb Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Kepekli pirinç ve kepekli bulgur sadece haşlanarak esmer olmayanlarına göre çok daha rahat yenilebiliniyor
     
  7. Aykut Can
    Offline

    Aykut Can Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    126
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben karbonhidrat olarak tuzsuz yağsız sadece haşlanmış bulgur yiyorum yanında yoğurt katarsanız çokda güzel oluyor. Kaba koyup yanınızda da taşıyabilirsiniz akşamdan haşlayın suda bekletin sabah süzün gayet güzel.
     
  8. Iron Muscle
    Offline

    Iron Muscle Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    500 gr haşlanmış tavuk ve 450 500 gr bulguru ayrı ayrı haşlayıp karıştırıyorum çok pratik oluyor yapması yemesi vs. 2 öğüne fazla 3 öğüne az geliyor :D
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Eylül 2014 ---
    YAzmayı unutmuşum haşlanmış bulgur acayip şişkinlik yapıyor mide sindiremiyor sanki buna bir çözüm varmı?
     
  9. metallica
    Offline

    metallica Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    476
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    38
    Benim bünyede sıkıntı var yani mesela 150 gram esmer bulgurhaşlıyorum tabi pişince büyüyor birde yanına 200 gram haşlama tavuk ama ben yedikden yarım saat sonra acıkıyorum yine metebolizmam aşırı hızlı heralde
     
  10. Iron Muscle
    Offline

    Iron Muscle Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    İlginç, birde haşlanmış normal bulgur dene bakalım nasıl olucak 1 bardak haşlasan 1 öğünlük yeter yanında tavukta tüket bakalım ne kadar tokluk sağlıcak ben gün içinde hiç açlık hissetmiyorum.
     
    metallica bunu beğendi.
  11. metallica
    Offline

    metallica Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    476
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    38
    Denedim normal bulgurda ama fark etmiyor 150 gram tartıyorum tartımda haşlıyorum ve yiyorum dediğim gibi yanındada tavuk ama işte yarım saat sonra yine yiyesim geliyor bu yüzden bulk dönemlerim çok kolay geçiyor yemek problemim olmadığı için ve yemek ayırt etmediğim için :)
     
    Iron Muscle bunu beğendi.
  12. Aykut Can
    Offline

    Aykut Can Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    126
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam aynen muhtemelen içinde bolca su olduğu için beni de yedikten yarım saat sonra acayip işetiyor o işeme her 20 dakkada bir 2-3 saat boyunca devam eddiyor. Bildiğin beyaz işiyorum yani suyu atıyorum anlaşılan. Hani bira içince bembeyaz işersin ya yani şeffaf su işiyorum bildiğin. Acayip şişkinlik ve fena da gaz yapıyor ben bi ara günde 2-3 su bardağı haşlayıp sabah 11 de öğlen 1 de öğleden sonra 4 de ve akşam 7 de olmak üzere hepsini bitiroyrdum. bu şekilde 2ayda yaklaşık 8 kilo almıştım tabi birazda yağlanma oldu. Şimdi o kadar abartmıyoru mzaten kilom iyi :)
     
  13. Iron Muscle
    Offline

    Iron Muscle Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende kesinlikle yemek ayırt etmem hacim almam gerekiyosa haşlanmış tavuk yanına haşlanmış bulgur ayran sebze vs. vs. ne gerekiyosa eklerim yağ tuz ve şekerli gıdalar tüketmem tadını önemsemem madem birşeyler başarmak istiyoruz ozaman bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekir:) kolay acıkmıyorum ektomorfum günde 2 öğün yesem yemek aramam ama yemek yemem gerekiyosa 6 öğünde yerim ve tam 12 ay önce 78 kiloydum şimdi 91 kiloyum :) Daha da büyüyorum bir sakatlık olmadığı sürece 5 - 6 aya 100 kg ye çıkıp sonrasında 95 kgde definasyon yapıcam sağlam çalışıyorum sağlam besleniyorum bundan sonrası sabretmek :)
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Eylül 2014 ---
    Aslında 2 3 bardak 450 / 525 gr arası bulgur ediyor pek birşey deil ama yemesi çok zor 2 kg yağlı pilav yesek daha kolay ama yapıcak birşey yok :)
     
  14. EndlessBlue
    Offline

    EndlessBlue Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bolu/İzmir
    Hacim döneminde makarna ne kadar iş görür?
     
  15. Iron Muscle
    Offline

    Iron Muscle Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Makarnada kaliteli komplex karbonhidrattır, glisenik indeksi çok düşük ( yağ, şeker katmadığımız sürece) ama lif ve protein oranları bulgurdan düşük bu aslında iyide olabilir. Bulgurun lif oranı fazla olduğu için sindirimi biraz fazla uzuyor.
     
  16. Schwarz
    Offline

    Schwarz Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaslar bulguru haşlayarak yememizle normal biraz zeytinyagıyla pisirerek yedigimiz arasında cok büyük bir fark var mi ?
     
  17. Iron Muscle
    Offline

    Iron Muscle Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Ne kadar zeytin yağı koyduğuna bağlı, ben zeytin yağı koymaya gerek duymuyorum.
     

Sayfayı Paylaş