Haşlanmış Yumurta

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mertoz9 tarafından 5 Mart 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. mertoz9
    Offline

    mertoz9 Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2014
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba arkadaşlar. Yumurta haşlanınca protein oranı azalır mı ? Geçen salonda bi çocuktan duydum. Doğruluğunu bilmiyorum ama biraz garip geldi. Bilgisi olan var mı?
     
  2. sezer1994
    Offline

    sezer1994 Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yuksek isida proteinlerin yapisinda degisme olabiliyor diye biliyorum
     
  3. mecnun12
    Offline

    mecnun12 Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2012
    Mesajlar:
    288
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    hiçbir besin çiğ yenmez özellikle protein içerikli , yenirse bağırsak parazitlerine ortam hazırlanmış olunur
    besinleri yakmadığın sürece protein değerinde bozulma olmaz
     
    mertoz9 bunu beğendi.
  4. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    bisiy olmaaaaz ye gitsiiiin.
     
  5. mertoz9
    Offline

    mertoz9 Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2014
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Günde 12 çiğ yumurta yiyomuş. Ben günde 6 haşlanmış yiyorum 4ü beyaz 2si tüm. Bana da saçma gelmişti. Şimdi kafam daha rahat. Teşekkürler :)
     
  6. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Günde 12 tane çiğ yumurta yiyorsa söylediklerine pek aldırış etme. Saçlarında dökülme falan olmuyormuymuş ?
     
  7. mertoz9
    Offline

    mertoz9 Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2014
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Bilmiyorum onu söylediğinden beri salona gelmedi görmedim yani :) Ama sorarım bi laf arasında.. Dökülmeye mi sebep oluyor..
     
  8. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Çiğ yumurtada Avidin diye bir madde var, biotini bağlayarak bağırsaktan emilimini engelliyor. Bu da biotinin işlevini yapamamasına sebep oluyor. Genelde saç dökülmeleriyle sonuçlanır. Ya da çiğ yumurtadaki Salmonella bakterisi kötü sonuçlar doğurabilir.
    Bol sporlu günler.
     
  9. mertoz9
    Offline

    mertoz9 Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2014
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Bilgiler için teşekkür ederim. Doğru olanı yaptığımı başkasından duymak güzel bi his :)

    Sana da bol sporlu günler.
     

Sayfayı Paylaş