Haşlanmış Tavuktan Bıkanlara

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Morte tarafından 27 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    İş çıkışı eve gelirken bir anda aklımda beliren ve akşam yapıp yediğim yemeği paylaşayım:

    Malzemeler:
    250 gr tavuk göğsü (haşlanmış, didilmiş)
    3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
    2 iri diş sarımsak
    4 tam ceviz içi
    4-5 sap dereotu

    Hazırlanış:
    Haşlanmış, didilmiş tavuk göğsünü alıp bıçakla ince ince kıyıyoruz.
    Dere otlarını ince ince kıyıyoruz.
    Sarımsakları dövüyoruz.
    Cevizleri dövüyoruz.

    Hazırlanan malzemeleri bir kaseye boşaltıp yoğurdu da üzerine ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.

    Tercihe göre çeşnilendirmek adına içine karabiber konulabilir, karışım hazırlandıktan sonra üzeri pul biber ile süslenebilir.

    Eğer günlük yağ alım limitinize ulaşmadıysanız üzerine biraz da sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

    Afiyet olsun :)
     
    Son düzenleme: 27 Haziran 2012
    pedro, Azi, xeptor ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. chimera
    Offline

    chimera Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Dere otu varsa ben yokum.
     
    aphelion bunu beğendi.
  3. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Dereotunu çıkar o zaman :)) Yerine taze nane ya da maydonoz da koyabilirsin.
     
  4. Profane
    Offline

    Profane Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Almanya
    Yanlış hatırlamıyorsam bildiğimiz çerkez tavuğunun yoğurtlusu bu tarif. Üzerine normal çerkez tavuğu sosunu tavsiye ederim daha lezzetli olur :)
     
  5. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Çerkez Tavuğu nasıl yapılır bilmiyordum ama yorumundan sonra baktım, evet benim paylaştığım tarif ile çok benzermiş :)

    Ben yalnız bayat ekmek içi yerine yoğurt kullanmışım, daha bir sporcu dostu olmuş sanki :)
     
  6. ModiXvoorN
    Offline

    ModiXvoorN Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Ben bir şey söylemek istiyorum şimdi burada, " 2 iri diş sarımsak" bunu yedikten sonra antrenmana gittin mi gerçekten ?.

    Ben eğer yiyipte gittiysen, yazık etmişsin orada ki antrenman yapan arkadaşlara.
     
    Azi bunu beğendi.
  7. Morte
    Offline

    Morte Üye

    Katılım:
    30 Mart 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Hayır, bu yemeği antremandan sonra akşam yemeği olarak tükettim.

    Bireyin topluma karşı olan sorumlulukları konusunda oldukça hassasımdır. Bu nedenle ağız kokusu, vücut kokusu, konuşma ses tonu vs. çok dikkat ederim.
     
  8. ParZ
    Offline

    ParZ Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenileri:
    869
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    fena olmaz aslında
     
  9. aphelion
    Offline

    aphelion Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    o yoksa bende yokum !!! :D:D:D:D
     

Sayfayı Paylaş