Haşlanmış tavuk yemekten sıkıldınız mı ? O zaman içeri :)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve smhykr tarafından 29 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. smhykr
    Offline

    smhykr Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Merhabalar, size uzun süredir yaptığım ve içindeki besin değerleriyle de gayet iyi bir antrenman öncesi, sonrası bir tarif paylaşacağım. Öncelikle çoğumuz markete gittiğimizde 1 veya 2 paket tavuk göğsü alıp çıkarız ve bu bize 2 gün anca gider. En azından bana, çünkü tavuk delisiyim :) Yapacağımız şey tavuk köftesi, yağsız besin değeri yüksek, lifli, bol proteinli bir köfte yapacağız. Hem tok tutacak hemde antrenman sonrası protein ihtiyacımızı karşılayacağız..

    Malzemeler:
    - 500 gr. Tavuk göğsü
    - Yulaf Unu ( Blenderda yulafı un haline getirebilirsiniz )
    - Köfte Harcı isteğe bağlı olarak. Ben doğal olsun isterim derseniz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
    - 2 baş orta boy soğan.

    Yapılışı:
    - Tavuk göğsünü rastgele parçalara ayırıyoruz irili ufaklı. Sadece, blender kıyma kıvamına getirebilsin diye.
    - Kıyma Haline gelen tavuğumuzu, yoğurma kabına alıp, doğradığımız soğanı blendera koyup ufak hale getiriyoruz.
    [​IMG]
    - Yoğurma kabımıza tavuk göğsünü, soğanlarımızı, baharatlarımızı ( veya köfte harcı ) ve yulaf ununu koyuyoruz. ( Yulaf ununu köfte kıvamına gelmesini sağlayacak kadar koyuyoruz ) ardından yoğuruyoruz.
    [​IMG]
    - Tavamızı ısıtıyoruz, ısıttıktan sonra hiç yağ koymadan, köftelerimizi diziyoruz. Dışı altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Ardından köftemiz yemeye hazır, Afiyet olsun :)

    [​IMG]
    [​IMG]


    Not olarakta şu resmi koymak istiyorum. Konuda da değindiğim gibi haşlanmış olarak veya farklı bir şekilde yersek 2 gün anca gidiyor, eğer bu köfteyi düzgün saklarsak, saklama kabında veya yiyeceğimiz gün buzluktan çıkartıp tüketebiliriz. Gördüğünüz gibi daha çok köftemiz var ;):)

    [​IMG]
     
    atlyalgn bunu beğendi.
  2. aydogan77
    Offline

    aydogan77 Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    harikasın elne sağlık aldım tarifi :)
     
    atlyalgn bunu beğendi.
  3. ekremdrms
    Offline

    ekremdrms Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Gerçekten güzele benziyor. Yakın zamanda deneyeceğim
     
  4. nazirheyal
    Offline

    nazirheyal Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Ellerine sağlık bilgin içinde sağolasın en yakın zamanda deniceğim ;)
     
  5. MetehanS
    Offline

    MetehanS Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2014
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    güzel fikir böyle farklı şeyler lazım hep aynı boş boş yemek olmuyor bu tavukları :)
     
  6. golge89s
    Offline

    golge89s Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Bu tarifi denedim tadi gercekten iyi oluyor.kasap kirmizi et cekmeden tavuk cekmiyor o ayri o yuzden biraz kirmizi ette var icinde.harc olarak knorun kiyma icin kofte harci var onumu kullnmaliyim yoksa tavuk harclari var ama kofte icin degl onu mu kullnmaliyim
     
  7. casper55
    Offline

    casper55 Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2013
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    fikir lezzetli görünüyor en kısa zamanda denicem ;)
     
  8. ensarreis96
    Offline

    ensarreis96 Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2013
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    istanbul
    Müthiş gibi duruyor bir de acı koysak .....
    --- Mesaj birleştirildi, 1 Temmuz 2015 ---
    Müthiş gibi duruyor bir de acı koysak .....
     

Sayfayı Paylaş