Haşlanmış Tavuk Yemekten Bıktınız mı ? İçeri Gelin O Zaman

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve FatihAYYILDIZ tarafından 10 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 31 üye.
  1. FatihAYYILDIZ
    Offline

    FatihAYYILDIZ Üye

    Katılım:
    31 Mart 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Bir çoğumuzun zorla yediğini ve bu tarifle tekrar tavuğa aşık olacağınızı düşünüyorum.

    Öncelikle 1 tane teflon ızgara tava lazım.15 tl civarıdır piyasada.
    Tarifimi 1 kilo tavuk üzerinden veriyorum.
    Tavuğumuz sadece kemiksiz göğüs etinden lezzetli oluyor.Kasaplardan alırken ızgaralık derseniz, eleman yarım cm kalınlığında kesiyor.
    1 kilo kemiksiz ızgaralık göğüs etinin içine 1 kaşık yağurt, 2 diş sarımsak ve göz kararı toz biberle (Pul biberde olabilir) kekik atıyoruz.
    İyice harmanladıktan sonra pişmeye hazırdır. Tavaya az bi zeytin yağı dökün.1 tatlı kaşığı kadar yeterlidir.Her tarafına yayın.
    Zaten tavuk suyunu bırakacaktır.Yağa ihtiyacımız ilk başta var.
    Tavaya ilk attığınızdan 15 saniye sonra çevirin.Hafif pişmiş durur.Diğer pişmemiş tarafınada bunu uygulayın.Maksat tavaya yapışmasın.
    Ocağın altı ne çok açık ne çok sönük olmasın.Ortalama 5 dakikada pişiyor zaten.
    Sıcak sıcak yerseniz zaten sulu ve ağızda dağılan bi tatta oluyor.

    Not: Sarımsak koku yapmıyor.Spordan önce bile rahatlıkla yiyebilirsiniz.Sos anneme aittir.
     
    Bekci, Berk1, edaozsnr ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  2. MysticMind
    Offline

    MysticMind Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2013
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makine Teknikeri
    Yer:
    Adıyaman
    Teşekkürler bu güzel ve acıktıran tarif için :)
     
  3. bycyber
    Offline

    bycyber Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Teşekkürler. Deneyeceğim.
     
  4. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Genelde bütün tavuk alıp göğsünü yerdim haşlanmış artık bıktırıyor ya . Dediğin gibi yapıcam kulağa harika geliyor :D
     
  5. bycyber
    Offline

    bycyber Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Evde sarımsak olmadığı için sarımsak koymadım. Yine de gayet lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler tekrar.;)
     
  6. zorroo
    Offline

    zorroo Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2013
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuğu artık yemek olarak gormuyorum direk agzima atip cigneyip yutuyorum turşuyla cok iyi gidiyor deneyebilirsiniz ama bunuda denicem;)
     
  7. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Abov az önce denedim harika birşey saolasın dostum normalde yiyemediğim tavuğu canım çekiyor şimdi :) yarın olsada tekrar yesem diye. Löp löp gidiyor :D
     
  8. Halili İbrahim
    Offline

    Halili İbrahim Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2013
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci Uni
    Yer:
    Gaziantep
    güzellll...
     
  9. 217
    Offline

    217 Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2013
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İZMİR/BERGAMA
    Biraz nane de katılırsa daha iyi oluyor annemin son yaptığı tavuklardan sonra harika geldi :)
    Not:tavuğu hep suyu bitene kadar pişirip sonra yağ ile kavuruyordu hiç önermem 3-4 kereden sonra tavuktan soğuyorsunuz.
     
  10. sarsilmaz0721
    Offline

    sarsilmaz0721 Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2013
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    denemem lazım :D
     
  11. yedek ramos
    Offline

    yedek ramos Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    tavuk goğüsü yemekten bıktım. deneyeceğim
     
  12. wishyouwerehere
    Offline

    wishyouwerehere Üye

    Katılım:
    17 Mart 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    çok güzel tadı var gerçekten, teşekkürler. ben de tavsiye ederim herkese. normalde yediğim tavuğa tiksinerek bakan ev ahalisinin elinden zor kaçırdım.

    yalnız sürekli zeytinyağıyla bunu yemek sıkıntı olmaz mı acaba?
     
  13. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Yarin bir deneyeyim bunu..
    Sulu yemegini yapmak daha mantikli geliyor..
     
  14. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Once malzemeler tavada
    [​IMG]

    Arkasindan karistirip kusbasi dogradigim gogusleri tavaya yayiyorum, haslamaya basladim
    [​IMG]

    5. dakika tavuk suyunu birakmaya basladi
    [​IMG]

    Tavuklari ceviriyoruz, ve suyunu cekene kadar 10 dk daha pisiriyoruz
    [​IMG]

    Ve hazir 160 gr var tabakta, bir o kadari da tavada..

    [​IMG]

    Tat olarak kuru tavuktan iyi ancak buna cay kasigiyla salca eklenirse daha iyi olur diye dusunuyorum, bir dahaki sefer boyle deneyecegim.. Zaten biber dograsan tavuk sote oluyor :)
     
    boksbody bunu beğendi.
  15. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Ben onu direk biftek şeklinde kesilmiş olarak yapıyorum :D yaklaşık 170-200 gr civarı güzel oluyor ama bi seramik tava almak şart bu hep tavayı mahvetti yağsız yağsız :D
     
    sthammer bunu beğendi.
  16. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Aynen, tavaya fena yapisiyor :) etten ziyade sosu..
     
  17. 217
    Offline

    217 Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2013
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İZMİR/BERGAMA
    Hocam sizin kişisel kararınızdır orasını bilemem lakin tavuğu pişirmeden tavaya yağ dökerseniz çok az 1 tatlı kaşığı bile dökmüyorum ben nerdeyse sos tavaya yapışmaz.Ayrıca tarifte 5 dk. pişiriliyor siz belki suyunu çekmiş seviyorsunuzdur ama bana tadı çok kuru geliyor yiyemiyorum.Bir de suyunu çektirmeden sulu sulu yemeyi deneyin çok güzel oluyor gerçekten.
     
  18. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    1 tatli kasigi zeytinyagi da dokuyorum, ilk fotodan sonra yagi da ekledim, simdi az salca katicam
     
  19. Majesticool
    Offline

    Majesticool Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Antalya
    arkadaşlar bide 2 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça biber veya domates farketmez 1 tatlı kaşığı zeytinyağı zevkinize görede baharatları atıp tavuk göğsünü üstüne çizikler atarak soslayın sonra tost makinesinde kızartın çok lezzetli oluyor.
     
  20. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Bunu artık yoğurt ve sarımsakla yapıyorum..
     

Sayfayı Paylaş