Arkadaşlar şimdi mesela ben günde 200 gram yeşil mercimek yiyorum 100 gramında 25 gram protein var ama 100 gram yeşil mercimeği haşladığım zaman o 25 gram 8 grama falan düşüyomuş.Diyer tahıllardada böyleymiş haşlandıkları zaman yarı yarıya değerleri düşüyomuş netten baktım ama bişey bulamadum nedir durum doru mu bu olay?
Mantıken haşlandığı zaman su alacağı için 100 gramdaki protein 8 gram olabilir ama haşladığın zaman toplam ağırlıkta artacak yani biyere kaybolan protein yok sen 100 gr haşladıysan 25 gr protein yiyeceksin gene ama bitkisel proteinlerdeki amino asit zincirlerinin eksik oldugunu söylerler hep bu yüzden yanında yoğurt vs. proteinli bişey yiyip farklı protein kaynaklarını bi arada almak daha yararlı diye okumuştum.
bende zaten antrenman günleri 200 gram tavuk göğsüyle birlikte alıcam hatta biraz daha fazla ama et fazla pahalı olduğu için bi süre sonra zorlaşıyo tüketmek