haşlanıp dolapta bekleyen sebze değerini kaybeder mi?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve altec tarafından 26 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. altec
    Offline

    altec Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2005
    Mesajlar:
    324
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    28
    brokoliyi haşlıyorum ben. her seferinde uğraşmamak için gerisini buzdolabına koyuyorum.
    3 4 gün yiyorum bitene kadar

    değerini kaybeder mi böyle yapınca sebzeler?
    illaki hemen mi yemeli?
     
  2. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    zaten ilk haşlandığında dahi vitamin ve diğer besin değerlerinden kısmende olsa kayıp olacaktır..
    ve bildiğim kadarı ile c vitamini tazelikle doğru orantılı..
     
  3. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Bende sorayım;
    Brokoliyi hayatımda haşlamadım hep çiğ yedim en fazla kaynamış suda biraz bekletip çıkardım bazen.

    Bu zararlı mı?
    İyice yıkıyorum, limonlayıp tuzluyorum çiğ çiğ, ufff... Leziiiiiz, nefiiiis.
     

Sayfayı Paylaş