Haşlama tavuk ve Pilav nasıl yapılır ??

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve stoica tarafından 25 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. stoica
    Offline

    stoica Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2010
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    28
    Öncelikle herkese merhaba

    Bu haşlama tavuk ve pilav nasıl yapılır öğrenmek istiyorum malum ögrencilik bu ikisinin tarifini bilen varsa söyleyebilir mi??
     
  2. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Günaydın

    Bildiğimiz haşlama tavuk & pilavı mı soruyorsun ?

    Eğer öyleyse, tavuk göğsünü alıyorsun, hafif bir sudan geçiriyorsun. Kaynamış suyla doldurduğun tencereye tavukları atıyorsun, biraz tuz ve birkaç damla limon ekliyorsun, kaynatıyorsun. Tencerenin ağzını kapatmıyorsun tabii ki :) Tavukların haşlanıp haşlanmadığını anlamak için çatal batırabilirsin. Tavuklar haşlandıktan sonra ise onları tencerene bir tabağa çıkarıp soğuduktan sonra el yordamıyla didikliyorsun :D

    Pilava gelince; tavaya azıcık yağ koyuyorsun, azıcık tel ya da arpa şehriye ilave ediyorsun, şehriyeler hafif pembeleşinceye kadar kavuruyorsun. Bir kenarda azıcık tuzlu kaynamış suya ıslatılmış pirinçleri süzüyorsun, tavaya ilave ediyorsun. İki karıştırıp suyu ilave ediyorsun, eğer haşlanmış havuç, mısır, bezelye eklemek istersen de suyu ilave etmeden bunları eklemelisin. Sonra tavanın kapağını kapatıp pişiriyorsun.

    Pilavın lezzetini ve tane tane olmasının öndemini kavramak gerekirse ölçü olarak 1 su bardağı pirince 1 su bardağı su öneririm.

    Pilav piştikten sonra, didiklediğin tavukları pilava ekliyor ve harmanlıyorsun, karabiber ve pul biber ekleyebilirsin.

    Umarım yardım olabilmişimdir
     
    jkdo ve stoica bunu beğendi.
  3. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    ben tavuğu haşlıyorum , liğme liğme edip lapa pilavın içine koyuyorum, sonrada üstüne bi güzel çırpılmış bol naneli pul biberli ve karabiberli yoğurtu koyup, bi güzel yiyorum denemende fayda var
     
    stoica ve zigbog bunu beğendi.
  4. l30n66
    Offline

    l30n66 Üye

    Katılım:
    24 Mart 2006
    Mesajlar:
    244
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    ben tawugu cok az zeytin yagi ile tawada pisiriyorum isin puf notkasi goguslerin uzerine bicakla cizik atmak
    Pilava gelince bulyon kullaniyorum su hic bi katki maddesi icermeyenlerden..
     
    stoica bunu beğendi.
  5. stoica
    Offline

    stoica Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2010
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    28
    Aslında ayrı ayrı tariflerini sormuştum Setenay arkadaşım açıklamış...
     
    Setenay bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş