Haşlama Tavuk Shake Kesinlikle Deneyinn..

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve jarhead tarafından 8 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    ben yıllardır yiyorum, emin ol birşey olmuyor :)

    süt ve balık beraber tüketilmez lafı hurafedir. milletin aklına nereden soktular onu bilmiyorum.

     
    morjeen ve mercan_2591 bunu beğendi.
  2. IGO
    Offline

    IGO Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2009
    Mesajlar:
    253
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Süt ve yoğurdu bayat balık ile yersen zehirlediğini biliyorum. Bi seferinde dikkat ettim, balıkçılar tuttukları balıkları sahilde yoğurtla birlikte taze taze yiyordu. :) Bu sahneyi gördükten sonra taze olduğundan emin olduğum balıkla beraber süt ve süt ürünleri kullanmaktan çekinmiyorum.
     
  3. sh0ck
    Offline

    sh0ck Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2010
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Antalya
    ben tavugu fırına atıyorum pişince robot a koyup biraz parçalıyorum sonra yoğurt la karıştırıp puding gibi yiyorum öylede çok iyi oluyor yerken yorulma zahmeti yok :)
     
  4. SystemHasFailed
    Offline

    SystemHasFailed Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Eskişehir - Merkez
    Evet bende tavuk çorbasının içine atıyorum, üstünede karabiber
    Süper oluyor
     
  5. jokeroki
    Offline

    jokeroki Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    MErhaba Arkadaşlar bende bu spora yeni başlayanlardanım.Benim bu hayatta en sevdiğim yemek tavuktur ve neredeyse hergün yerim , sizlerinde dediği gibi bir yerden sonra çiğnemesi sıkıntı veriyor.Ben haşlanmış tavuk göğsünü çatalla ,bıçakla ezip yiyebileceğim kadar yoğurt üzerine dökerim ve karıştırıp çiğneyerek yerim.Çiğnemeside yemeside bana göre gayet iyi tadıda çok güzel denemenizi tavsiye ederim.
     
  6. bilinmeyen76
    Offline

    bilinmeyen76 Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Senin yerinde olmak isteyen kimbilir kaç kişi vardır biliyor musun?
    Haşlanmış tavuk o kadar iğrenç birşey ki insan ne yapacağını şaşırıyor.

    Benim tarifim...

    1 adet yumurta
    1 kase 500 gram sıfır yağlı yoğurt
    1 silme çorba kaşığı un
    50 gram pirinç

    Pirinçleri yıkayıp tencerenin içine atın, üzerine az miktar su ile hafif ateşte pişirin.(pirinçler yumuşayana kadar)
    Başka bir kapta yumurta ve unu çırpıp üzerine yoğurdu koyun ve tekrar çırpın.
    Yoğurtlu karışımı çırpma teli ile karıştırırken üzerine kaynar su dökün.(karıştırın yoksa yoğurt kesilir)
    Hemen ardından tencereye yine karıştırarak dökün.
    Üzerine çorbanızı koyu ya da sulu sevmenize göre az ya da çok sıcak su ekleyin.
    Bir taşım kaynadıktan sonra çorba olmuştur.
    İçine didiklediğiniz tavukları atın.
    En son olarak da kuru nane (ocağın altını kapattıktan sonra) ve tuz ekleyin.
    Bu yöntem ile hem bir miktar karbonhidrat almış hem tavukları çiğnemiş hem de lezzetli bir yemek yiyerek protein almış olursunuz.

    Son olarak isterseniz yiyeceğiniz miktardaki pirinci ve tavuğu yapım aşamasından çıkarıp ayrıca yapabilir ve tabağınızın içine atabilirsiniz.
    Böylece ne kadar karbonhidrat ve protein almış olduğunuzu da kesin olarak hesaplayabilirsiniz.
     
  7. tezcatcatl
    Offline

    tezcatcatl Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar benim görüşümü sorarsanız eğer, antremanlarınıza ne kadar özen gösterip zaman ayırıyorsanız, yapacağınız hareketleri program oluştururken özenle nasıl seçiyorsanız, yiyeceğiniz yemeği de o şekilde özenle seçip, özenle ve vakit ayırarak hazırlamalısınız.

    Bazı arkadaşların dediği gibi, sindirim ağızda başlar. Bu şekilde tavuğu blendırdan geçirip içerseniz eğer, aslında "doğal" yoluyla tavuğu yerken, daha doğrusu çiğnerken, beyninizin salgılanmasını emrettiği hormonlar, o karışımı içerken vücut tarafından salgılanmayacak. Çünkü onu çiğnemiyor olacaksınız.

    Sindirim problemleri çekmeniz çok olası. Hormonal problemler yaratması çok olası.
    Benim şahsi önerim, herşeyi ama herşeyi doğal yolu ile yapmanız yönünde.

    Spor konusunda, antreman programı, düzeni ve yoğunluğu ne kadar önem taşıyorsa, "doğru" beslenme de o kadar önem taşıyor bunu unutmayalım.
     
  8. bilinmeyen76
    Offline

    bilinmeyen76 Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Haşlanmış tavuğu yerken beynim bana ne diyor diye yazsam buraya sığmaz!!!
    Bu durumu abartıyorsunuz bence...
    Örneğin çorba da içmeyelim o zaman, ne de olsa yuvarlıyoruz gidiyor!!!
    Ya da ne bileyim muzlu süt de içmeyelim!
    Ben ilk defa bugün denedim ve hayat kurtaran bir formül olduğuna karar verdim.
    Benim yaptığımda ekstra olarak kuru nane ve tuz da vardı.
    Bildiğin cacık oldu ve çok da lezzetliydi.
    Kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Tavuk göğsü yenecek şey değil! (bence)
     

Sayfayı Paylaş