Haşlama Tavuk Shake Kesinlikle Deneyinn..

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve jarhead tarafından 8 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    bugun hep aklımdaki seyi yapmak için fırsat buldum. arkadaşlar haşlama tavuk yemekden bıkmış biri olarak. bıkmak derken yemesi, çiğnemesi, kokusu artık bayıyordu. özellikle çiğne çiğne 2 dakkada yiyeceğim yemeği haşlama tavuk sayesinde 15 20 dakkada bitiriyordum.

    dün tuna shake başlığını görünce zaten kafamda vardı forumdada sormuşdum deneme fırsatım olmamışdı. bugün idman sonrası haşlanmış tavuğun ucundan aldım bakdım sakız gibi çiğne babam çiğne 2 dakkada bitti sinirlendim. evde mutfak robotunu bulamadım, shakerin içine haşlanmış tavuğu attım 250 gram içinede yoğurt ve su koydum katı bir kıvamda başda az koydum blendir rahat parçalasın diye sonra az daha yogurt ekledim. işin özü 4 kaşık yoğurt, 1 bardakda suyla blendirdan geçirdim tavukların parçası kalmadı:D 1 dikişde içdim. tadıda süper hatta içemem diye yudum aldım bakdım gayet güzel dikdim kafaya hazırlanması 1 dakika 250 gram tavuğu bitirmesi 5 saniye:D

    kesinlikle denemelisiniz. tadıda aynı şu şekilde dışarda seyyar satıcıdan oturupda pilav tavuk ayran üçlüsünün tadı gibi pilavı çıkar resmen onu anımsatıyo. deneyin anlıycaksınız.

    hatta bundan sonra okulda vs eğer çok kalacaksam. 2shake götürürüm. biri whey biride tavuk shake:D yumurtanında hakkından gelmek lazımda o biraz zor gibi tozu bilefena.
     
    ADANALI1980, atesdagli, bat34 ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    çiğnemenin tek etkisi yiyecekleri parçalamak değil. besinleri çiğnemek mide ve bağırsak sistemine sindirime başlaması için uyarı yolluyor. içtiğin şey izole edilmiş protein olmadığı için bu şekilde sindirim sistemini zamanla gereksiz yere yorma ihtimalin var.
     
    ADANALI1980, alirt, won_dutch ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  3. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bu yöntemi salonda sevdiğim bir abi var o anlatmıştı. Whey in zor bulunduğu zamanlar demişti :D Jarhead hatta tavuklu pilavı blender dan geçirdiklerini karbonhidratıda yemekten kurtulup herşeyi içtiklerini anlatmıştı:p İşte sana yeni birşey. Demişsin ya pilavı eksik diye pilavda ekle bence. Ayrıca pilavı pişirmenede gerek olacağını zannetmiyorum :p
     
    2shae ve jarhead bunu beğendi.
  4. bypala03
    Offline

    bypala03 Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    235
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    0
    bu şekilede alışırsan bıkarsın bir gün böle yap birgün çiğneyerek :D
     
  5. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    draft onuda düşünmedim değilde bu sefer cırcır olma ihtimali doğuyor.:D karbonhidratı kuru alıcam:Daslında mantıkaynıda ağzımızda çiğneyip yutarak o kadar parçalayamıyoruz bu blendir resmen su yapıyo.
     
  6. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    0
    ben pirinci hap yutar gibi kuru kuru tüketmeyi düşünmedim değil ama mide de şişme ihtimali var :D
     
  7. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123

    schwarzxxl mantıklıda böyle gideyim az olmadı yavaşdan götürürüm. şunun gibi heralde nasıl soğuk suya birden girinceirkiloyosak buda aynı şey beyinin sinyal göndermesi ve sindirim sisteminin yavaş yavaş çalışması önemli olan.
     
  8. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    sadece antreman sonrası yaparsan problem olmaz herhalde. ama her öğüne böyle alışma. haşlama tavuktan, ton balığından ben de tiksiniyorum zaman zaman. ton balığını yoğurda karıştırıp yiyorum ben de. iyi gidiyor.
     
    2shae ve jarhead bunu beğendi.
  9. batistr
    Offline

    batistr Üye

    Katılım:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    28
    geçen tuna shake başlığını açmıştım onu denemeye cesaret edemedim ama az önce tavuklu karışımı içtim.

    haşladıktan hemen sonra blendera koyuyorsanız mutlaka yanına buzda ekleyin yoksa haşlanmış tavuk yoğurtla suyu sımsıcak yapıyor. hani bilmiyorum sizin zevkinizi ama şahsen bunu soğuk içmeyi yiğelerim.

    düşünceme gelince de açıkçası yiyemeceğim kadar haşlanmış tavuk içtim(?). sürekli yapmayı düşüneceğim bir şey değil bunu içmek belki ama yemektense bu iğrenç karışımı içmeyi tercih ederim.
     
  10. DeliKase
    Offline

    DeliKase Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    mantıklı geldi, en kısa zamanda deneyeceğim :)
     
  11. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Güzel fikir değişiklik yapmak lazım zaman zaman,
    Şöle de yapılabilir ,
    Tavuk göğüsü haşlandıktan sonra el ile küçük küçük parçalara ayırıp,
    Yanına bir miktar tavuk çorbası ilave edilir ,2 yemek kasıgı,
    kekik ,karabiber .vs koyulur,
    Bu şekilde daha rahat yenilebiliyor.
     
  12. siyahkuşak
    Offline

    siyahkuşak Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    53
    yoğurt koymadan denedim su ile iğrenç bir tad haline dönüşüyor....hatta içerken çıkarıyordum...bir daha denemem herhalde...
     
  13. builtman
    Offline

    builtman Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    281
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    pazarlama iletişimi uzmanı
    Yer:
    Istanbul 216
    Fikir beni pek açmadı ama tabi ki denemek ve önyargılı olmamak lazım.
    Ancak Schwarzxxl'in de belirttiği gibi sindirim ağızda başlar. Hatta yiyeceklerin ağız salgısıyla iyi bir şekilde çiğnenmesi sağlıklı sindirimin en önemli koşuludur. Kana çabuk karışan sıvı maddeler değil ama bu tip katı gıdaların (blender'dan geçirilse dahi) ağızda çiğnenmesi sanki daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum.
     
  14. Venomanic
    Offline

    Venomanic Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Ağızda tüm besinler fiziksel olarak sindirilir ve pişmiş nişasta pityalin enzimiyle kimyasal olarak sindirilir. Bu olay arkadaşlarımızın dediği gibi diğer sindirim organlarını da uyararak sindirim ortamı hazırlar. Bu nedenle, bence sadece tavuk ve yoğurt gibi pişmiş nişasta içermeyen besinler açısından kimyasal sindirimde bir sorun teşkil etmeyecektir ayrıca fiziksel olarak zaten unufak olmuş parçalarda ağızdaki fiziki parçalanımdan yoksun kalmayacaktır. Sıvıyı tüketmeden önce bir şeyler atıştırılırsa sindirim sistemi harekete geçicektir ve böylece uyarılmış olacaktır, bu şekilde bir kullanım bana mantıklı geldi en yakın zamanda deneyeceğim.
     
    jimraynor bunu beğendi.
  15. alperkaan
    Offline

    alperkaan Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2009
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    içtim az önce ve cırcır oldum :D
     
    almansa ve draft bunu beğendi.
  16. 2shae
    Offline

    2shae Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    737
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Yoğurtla ton balık kafama yattı en kısa sürede deneyeceğim
     
  17. alexfethiye
    Offline

    alexfethiye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Turizm
    Yer:
    Fethiye
    Yoğurtla whey karışımıda fena değil:) özellikle suyla whey içmekten bıkmışlar için:)
     
  18. Mobidik
    Offline

    Mobidik Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    istanbul
    bende en yakin zamanda deneyecegim dikkatimi cekti :D
     
  19. jimpestu07
    Offline

    jimpestu07 Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bende bir yöntem uyguluyorum

    • 6 adet haşlanmış yumurta beyazı
    • 1 çorba kaşığı bal
    • 1 tatlı kaşığı nesqucik
    • 1,5 bardak süt
    bunları blenderda çekiyorum ve içiyorum çokta işime yarıyor ara öğünlerde yumurt kokusu duymaktan kurtuldum artık.
    Deneyen oldumu acaba hiç ?thums:
     
  20. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.126
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Jarhead, MSN'de bu tarifi söylüyordun, yanında salata ile götürdüğüm için beni pek açmıyor ama denemeye değer... : ) Bu arada Schwarzxxl, ton balığı için alternatif bir öneri olarak yoğurt ile tüketilmisinden bahsetmişsin de gerçekliğini ne kadar bilmesem de balığın yanında süt ya da yoğurt tüketmenin zehirlenmeye sebep olabileceğini birçok kere duymuştum. : /
     

Sayfayı Paylaş